Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή των Εισοδίων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ιθάκης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/11/2012

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΙΕΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΕΙΣΟΔΙΩΝ Υ.Θ. ΙΘΑΚΗΣ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΩΡΑ 18.30.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ & ΙΘΑΚΗΣ κ. κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΩΡΑ 20.00

ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΩΡΑ 07.30-10.00

* ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ & ΙΘΑΚΗΣ κ. κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ
*ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΘΑ ΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ ΑΛΛΑΧΘΕΙΣΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΩΡΑ 20.00

*ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ,ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ 

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ.Δημητριάδος:Δημιουργείται Δίκτυο Οικογενειακής Αλληλεγγύης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/11/2012

 Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19/11, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος συνάντηση με θέμα την δημιουργία ενός Δικτύου Οικογενειακής Αλληλεγγύης για τα παιδιά, μέσα από το οποίο θα βοηθιούνται οικογένειες με παιδιά που βρίσκονται σε ένδεια, από εθελόντριες οικογένειες που θέλουν να προσφέρουν.

Το Δίκτυο θα έχει την εξής δομή: Α. Το Εποπτικό Συμβούλιο, που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους των φορέων που θα συμμετέχουν στο Δίκτυο (Ι.Μ. Δημητριάδος, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμοι, Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) Β. Η Γραμματεία, που θα απαρτίζεται από έναν Ιερέα της ενορίας και ένα υπηρεσιακό στέλεχος του Δήμου. Έργο της θα είναι η εύρεση  

δείτε περισσότερα »
Θεατρόφιλος ο μητροπολίτης Πειραιώς
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/11/2012

Με τεράστια επιτυχία και το Σάββατο αλλά και την Κυριακή πραγματοποιήθηκε από την Θεατρική σκηνή της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς η Θεατρική Παράσταση το Μεγάλο μας Τσίρκο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Ο κόσμος ο οποίος είχε ασφυκτικά γεμίσει το αμφιθέατρο του Πειραϊκού Συνδέσμου έμεινε πολύ ικανοποιημένος από την παράσταση αλλά και από την τόσο ζωντανή ερμηνεία που έδωσαν τα παιδιά. Ο Σεβασμιώτατος ο οποίος παρευρέθη την Κυριακή 18/11/2012 συνεχάρη και ευχαρίστησε τα παιδιά και τους νέους της Θεατρικής σκηνής για την προσπάθεια και τον κόπο, ενώ τόνισε πόσα μηνύματα περνά σε μια τόσο δύσκολη περίοδο αυτό το θεατρικό έργο οπού σαν χώρα και σαν λαός αντιμετωπίζουμε τόσες δυσκολίες σε πάσης φύσεως θέματα.  

δείτε περισσότερα »
Το λάθος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/11/2012

Επέτειος 34 χρόνων αρχιερωσύνης για τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο και το λάθος του όπως αναφέρει στον ιστότοπό του, το μέγιστο λάθος της διακονίας του, είναι η  επιλογή του Αρχιμανδρίτη Προκόπιου Πετρίδη για τη θέση του βοηθού Επισκόπου Χριστιανουπόλεως.  

Με απαξιωτικά λόγια αναφέρεται για τον άλλοτε βοηθό του: « Μου υπέκλεψαν την εμπιστοσύνη και την αγνή μου αγάπη, για να ανέλθουν τα σκαλοπάτια της Αρχιερωσύνης! Και όταν έλαβαν την χειροτονία, όταν δηλ. επέτυχον του στόχου των, τότε απότομα έδειξαν στον Ευεργέτη τους το αληθινό τους πρόσωπο!».    

Ο Καλαβρύτων σημειώνει  πως «Αυτό λοιπόν ήταν τό ΛΑΘΟΣ της ζωής μου! Έχω  μετανοιώσει  

δείτε περισσότερα »
Αγρυπνία στην Παναγία Ελευθερώτρια Κοκκιναρά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/11/2012

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 θα τελεσθεί εις τον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας Κηφισίας  αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Στυλιανού και Γεωργίου Νεομάρτυρος (26-11), η οποία θα ξεκινήσει στις 7:00 μ.μ.

Εκ του Ιερού Προσκυνήματος 

δείτε περισσότερα »
Συνεργασία Εκκλησιών για αντιμετώπιση της κρίσης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/11/2012

Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τους γενικούς γραμματείς του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ) και του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΚΕΚ) επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι κοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και εν γένει στον ευρωπαϊκό χώρο και ο τρόπος δράσης και συνεργασίας των Εκκλησίων για την αντιμετώπισή τους.
 

δείτε περισσότερα »
Εορτασμός της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης στα Χανιά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/11/2012

Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, όπως αρμόζει στην ιστορία και παράδοσή της, η Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης εόρτασε και ετίμησε και φέτος (16-11-2012) την ιερά μνήμη του προστάτου και εφόρου της Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου.

Αφ’ εσπέρας της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός, υπό του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Τσαγκαρόλλων κ.Αμφιλοχίου και πλήθους Ιερέων πρώην μαθητών της Σχολής, κατά τον οποίο παρέστη και εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας κ. Δαμασκηνός.

Την κυριώνυμη ημέρα, στον ιερό ναό του Αγίου Ματθαίου τελέσθηκε πολυΑρχιερατική Θ. Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Στις ιερές ακολουθίες, που τελέσθηκαν με κάθε ιεροπρέπεια, παρέστησαν και έλαβαν μέρος πλειάδα ιερέων –αποφοίτων της Σχολής. Παρόντες οι καθηγητές και ιεροσπουδαστές του Σχολείου, τα μέλη της σεπτής Σχολικής Εφορείας, εκπρόσωποι αρχών, φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου και επιμνημόσυνη δέηση επί του τάφου του αοιδίμου κτήτορος της Σχολής Νικηφόρου Αρχιερέως.

Τους ύμνους των ιερών ακολουθιών απέδωσε ο βυζαντινός χορός των ιεροσπουδαστών υπό την διεύθυνση του καθηγητού της Βυζαντινής Μουσικής κ.Στεφανάκη Κωνσταντίνου.

Μετά το πέρας της Λιτανείας ακολούθησε μικρή δεξίωση προς τιμήν των επισήμων στη Σχολαρχία και στη συνέχεια γεύμα αγάπης στις εγκαταστάσεις του Σχολείου, όπου παρεκάθησαν οι Αρχιερείς, ιερείς, εκπρόσωποι των αρχών, οι καθηγητές, οι μαθητές, φίλοι και απόφοιτοι του Εκπαιδευτηρίου.

Με την ευκαιρία της πανηγύρεως της Εκκλησιαστικής μας Σχολής, του «φυτωρίου», της Εκκλησίας Κρήτης, όπως δίκαια αποκαλείται, πρέπει να υπογραμμισθεί η προσφορά της, στον χώρο της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και στην Εκκλησία της Κρήτης ευρύτερα, την οποία συνεχίζει να τροφοδοτεί με ικανά και άξια στελέχη. Με την φροντίδα του Διευθυντού και του Συλλόγου των καθηγητών και την πνευματική καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Προέδρου της, Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού,  η Σχολή συνεχίζει να πορεύεται σταθερά τον δρόμο που οριοθετεί το ήθος και η παράδοσή της.

Η φετινή πανήγυρη της Σχολής στον πευκόφυτο «λόφο της ελπίδας», στις ανακαινισμένες και σύγχρονες εγκαταστάσεις της, ας αναθερμάνει για μια ακόμη φορά το ειλικρινές ενδιαφέρον των υπευθύνων φορέων προς το παγκρήτιο αυτό ιστορικό Εκπαιδευτήριο, το οποίο ελπιδοφόρα συνεχίζει να διασφαλίζει το στίγμα και τη μαρτυρία του στη σύγχρονη πολυπολιτισμική πραγματικότητα και να καταρτίζει αυθεντικά και υπεύθυνα τους αυριανούς φερέλπιδες λειτουργούς της Εκκλησίας μας.

Ευχή και προσευχή όλων μας, η Σχολή να συνεχίσει να πορεύεται τον δρόμο της, διατηρώντας την αυθεντικότητα του ήθους και την γνησιότητα της ταυτότητάς της, με ορθόδοξη πνευματικότητα, λειτουργικά, εκκλησιολογικά, παραδοσιακά, «επομένη τοις ίχνεσι και υποθήκαις» των αειμνήστων εφόρων και ιδρυτών της, όπως επί ένα και πλέον αιώνα με συνέπεια πράττει, «ορθοτομούσα τον λόγον της αληθείας», ιδιαίτερα μάλιστα στις σημερινές δυσοίωνες συγκυρίες, όπου προβάλλονται και κυριαρχούν, ο ευδαιμονισμός, η ισοπέδωση, η απαξίωση της κοινωνίας του προσώπου, η σκιά της παγκοσμιοποίησης και η συνεχιζόμενη αμφισβήτηση αρχών, αξιών, θεσμών και συμβόλων.

 

 

Εκ της Εκκλησιαστικής Σχολής

  

δείτε περισσότερα »
Τα παιδιά θαύμασαν τη δημιουργία
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/11/2012

(από Γ. Πετράκη) Η έντονη χαρά και ο ενθουσιασμός υπήρξαν τα κυρίαρχα συναισθήματα που επικράτησαν στην πρώτη, για την εφετινή κατηχητική περίοδο, μικρή εκδρομική εξόρμηση των μελών της Ενοριακής Νεανικής Ομάδας Ποταμού (Ε.Ν.Ο.Π.) της ακριτικής Κέρκυρας, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου ε.ε.

Τα νεαρά μέλη της Ομάδας συνοδεία του υπευθύνου Ιερέως και της κατηχήτριας, πρεσβυτέρας Χριστιάννας Γκισδάκη, είχαν την ευκαιρία, μετά την Θεία Λειτουργία, να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο μοναδικό στο νησί και καλύτερο στην Ευρώπη Μουσείο Θαλάσσης, που βρίσκεται στο άλλοτε ταπεινό και σήμερα κοσμοπολίτικο ψαροχώρι των Μπενιτσών.

Πρόκειται για μία ιδιωτική πρωτοβουλία του Κερκυραίου δύτη και συλλέκτη Ναπολ. Σαγιά. 

δείτε περισσότερα »
Χειροτονία πρεσβυτέρου από τον μητροπολίτη Γλυφάδας (φωτο)
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/11/2012

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παῦλος, ιερούργησε εἰς τόν Ἱερόν Ναόν  Ἁγίου Τρύφωνος Τερψιθέας  Ἄνω  Γλυφάδας. Κατά τή διάρκεια τῆς Θείας Λειτουργίας, τέλεσε τήν εἰς Πρεσβύτερον Χειροτονίαν, τοῦ Διακόνου π. Ἀνδρέου Σάρρα.Πρός τοῦτο, δεκάδες πιστοί προσήλθαν στόν Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Τρύφωνος, γιά να συμπροσευχηθούν διά τήν κατά  Θεόν πρόοδον, τοῦ νέου Ἐφημερίου τῆς Μητροπόλεως Γλυφάδας.
Μετά τό πέρας τῆς Θείας Λειτουργίας, ὁ Σεβασμιώτατος ετέλεσε τόν Ἁγιασμό τῆς Φιάλης τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ, ἡ ὁποία οἰκοδομήθηκε στόν αὔλιο χῶρο τοῦ Ναοῦ, με δαπάνες του Δήμου Γλυφάδας.  

δείτε περισσότερα »
Παρέμβαση μητροπολίτη Σπάρτης για τις Σχολές στη Σπάρτη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/11/2012

Την κατηγορηματική αντίθεσή του με το ενδεχόμενο κατάργησης των τμημάτων των Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών Σχολών που εδρεύουν στην Σπάρτη εκφράζει με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος. "Δε ζητάμε προνομιακή μεταχείριση αλλά το αυτονόητο.

Σας διαβεβαιώνω ότι σύσσωμη η Λακωνία, ως ένας άνθρωπος, παρακαλεί και απαιτεί να μην περιφρονηθεί ο διακαής πόθος όλων μας, που έχει σχέση με την αγάπη μας σ’ αυτόν τον τόπο και μάλιστα στη νεολαία του, που πρέπει και το δικαιούται να μορφωθεί και να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για να ζήσει πιο ανθρώπινα", τονίζει στην επιστολή του ο μητροπολίτης. 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673