Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσκεψη του μητροπολίτη Κερκύρας στις φυλακές
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/12/2012

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος θα επισκεφθεί, εν όψει των Χριστουγέννων, τις Δικαστικές Φυλακές Κέρκυρας, όπου θα μοιράσει δέματα αγάπης συγκεντρωμένα από τις Ενορίες της τοπικής Εκκλησίας προς τους κρατουμένους. Εξάλλου, το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Κέρκυρας, με σκοπό να ευχηθεί στους ασθενείς, τους τροφίμους αλλά και τους εργαζόμενους για τις άγιες ημέρες.

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 το πρωί, θα επισκεφθεί το Ψυχιατρείο, το Δημοτικό Γηροκομείο και το Γηροκομείο των Ρωμαιοκαθολικών και την Πολυκλινική.   

δείτε περισσότερα »
ΠΑΕ πρόσφεραν 30.000 μερίδες φαγητό στην Ι.Μ.Περιστερίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/12/2012

Φιλανθρωπική δράση έχουν αναλάβει Ατρόμητος και Ολυμπιακός την εφετινή περίοδο των Χριστουγέννων που για πολλές ελληνικές οικογένειες δεν θα είναι εορταστική εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Ειδικότερα, σντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού αποτελούμενη από τους Τάσο Παπάζογλου, Κώστα Μανωλά και Παναγιώτη Βλαχοδήμο επισκέφθηκε δύο Ιερούς Ναούς στη Νίκαια και τον Πειραιά και προσέφερε οικονομική και υλική βοήθεια για όσους έχουν ανάγκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» πρόσφεραν 30.000 μερίδες φαγητό για  

δείτε περισσότερα »
Ευχέλαιο στον Ι.Ν.Αγ.Ιωάννη Θεολόγου Σεπολίων
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/12/2012

 ΕΝΟΡΙΑ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΣΕΠΟΛΙΩΝ

ΕΥΧΕΛΑΙΟΝ
 
Θα τελεσθεί  στον Ναό μας εν όψει της εορτής των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.
τη Tετάρτη  19 Δεκεμβρίου στις 5  το απόγευμα. Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη
παράκληση του Αγίου Παρθενίου
 

δείτε περισσότερα »
Εργοτάξιο η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/12/2012

Εργοτάξιο θυμίζει η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου αφού δεκάδες έργα,που υπόσχονται να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο, ξεκινούν ή είναι σε εξέλιξη (από ετών) όπως διαβάζουμε στην Εγκύκλιο για τον Έρανο της Αγάπης που εξέδωσε ο μητροπολίτης Περιστερίου κ.Χρυσόστομος.

 

Διαβάζουμε στην Εγκύκλιο:

 

«Εἰς ἔνδεκα ἐνοριακούς Ναοὺς - ἀπό δεκαετίες - λειτουργοῦν συσσίτια, ὅπου, ἐπί καθημερινῆς βάσεως, ὀκτακόσια καὶ πλέον ἄτομα βρίσκουν ζεστὴν καὶ περιποιημένην τροφήν, μέσα εἰς ἕνα ζεστό, φιλικὸ καὶ καθαρὸ περιβάλλον. Καί ἡ προσπάθεια αὐτή εἶναι σήμερα ἀναγκαιότερη ἀπό ποτέ ἄλλοτε.

Καθ’ ὅλην τὴν διάρκειαν τοῦ ἔτους χορηγεῖ βοήθειαν εἰς χρήματα καί τρόφιμα εἰς ἀναξιοπαθοῦντας καὶ ἄπορους Χριστιανοὺς καὶ μή. Διά τούς ἀνασφάλιστους ἔχει ἤδη ἑτοιμάσει στήν περιοχή τῆς Κηπούπολης, δίπλα στόν Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου τό ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΝ ΙΑΤΡΕΙΟΝ, τό ὁποῖον θά λειτουργήσῃ τό συντομώτερον δυνατόν. Συμπαραστέκεται εἰς ἀσθενεῖς διὰ τὴν μετάβασίν των εἰς τὸ ἐξωτερικόν, ἐνισχύει στό μέτρον τοῦ δυνατοῦ φοιτητάς, σπουδαστάς καὶ μαθητάς, λειτουργεῖ τρεῖς βρεφονηπιακοὺς σταθμούς καί μίαν οἰκοκυρικὴν σχολήν, ἔχει ἱδρύσει Τράπεζες Αἵματος σέ ὅλους σχεδὸν τοὺς ἐνοριακούς Ναούς, λειτουργεῖ τρεῖς σχολές γονέων, Σχολὴ Βυζαντινῆς Μουσικῆς, Σχολὴ Ψηφιδωτοῦ, Σχολὲς Παραδοσιακῶν Χορῶν, Σταθμὸν Ποιμαντικῆς (ψυχολογικῆς) ὑποστήριξης, διανέμει ἀντιαιρετικόν ὑλικὸν, ἐκδίδονται καὶ διανέμονται ἔντυπα φυλλάδια τῶν Κατηχητικῶν Συνάξεων, στὸ ἀποπερατωθέν δέ Πνευματκὸν αὐτῆς Κέντρον διοργανώνει πλείστας ὅσας Πνευματικάς, Πολιτιστικάς καὶ ψυχαγωγικάς ἐκδηλώσεις. Διοργανώνει ὡσαύτως προσκυνηματικάς ἐκδρομάς, ὡς καὶ τὴν ἐτήσιαν συνεστίασιν ἀγάπης. Ἀγόρασετὰ οἰκόπεδα καὶ ἀνήγειρε ἐξ ὑπαρχῆς 21 νέους Ἱ. Ναοὺς μὲ ἰσάριθμα Πνευματικὰ Κέντρα.

 

Ἀγοράσθηκε, ἐκπονήθησαν τὰ σχέδια καὶ ἐντός τοῦ νέου ἔτους πρόκειται νὰ ἀρχίσουν αἱ ἐργασίαι διὰ τὴν ἀνέγερσιν Ἱδρύματος Προστασίας τῶν ὀρφανῶν καὶ ἀπροστατεύτων παιδιῶν, ἀγοράσθηκε τὸ οἰκόπεδον διὰ τὴν ἀνέγερσιν ἐκκλησιαστικοῦ Ἱδρύματος διὰ τὴν κακοποιημένην γυναίκα καὶ ἤδη ἔχουν ἐκπονηθῆ αἱ μελέται καὶ ἐπίκειται ἡ ἔναρξις τῶν ἐργασιῶν ἀνεγέρσεως τριῶν εἰσέτι βρεοφονηπιακῶν σταθμῶν ἤτοι: τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Ἀντωνίου, τῶν Ἁγίων Ἀναργύρων καὶ τῆς Ἁγίας Ἀναστασίας, ἐνῶ συνεχίζονται μὲ ἐντατικοὺς ρυθμοὺς οἱ ἐργασίες γιὰ τὴν ἀποπεράτωση τοῦ Γηροκομείου, δυναμικότητος ὀγδοήκοντα τεσσάρων κλινῶν καὶ προϋπολογισμοῦ δαπάνης κατὰ τοὺς πλέον μετριωτέρους ὑπολογισμοὺς ἄνω τῶν ὀκτὼ ἑκατομμυρίων Εὐρώ.

 

Ἐπιπροσθέτως πρός πάντα ταῦτα ἄρχισαν νά λειτουργοῦν σέ δύο Ἐνορίες τά « Κοινωνικά Φροντιστήρια » μέ τήν προοπτικήν νά αὐξηθοῦν».

  

δείτε περισσότερα »
Τα ιερά λείψανα του Αγ. Ελευθερίου στον Καθεδρικό της Παναγίας Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/12/2012

(Ι.Μ.Διδυμοτείχου) Τα ιερά λείψανα του Αγίου Ελευθερίου κατετέθησαν σε Κατακόμβη του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, που διαμορφώθηκε πρόσφατα στο ισόγειο του.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου ε.ε. το απόγευμα έγιναν τα θυρανοίξια της Κατακόμβης του αγίου Ελευθερίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Δαμασκηνό, στη συνέχεια κατετέθησαν τα λείψανα στην Κατακόμβη και ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, που παρακολούθησε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρ. Πατσουρίδης και πολυπληθές εκκλησίασμα. Σημειωτέον ότι τα ιερά λείψανα εδώρησε στη Μητροπολή μας, προ μηνός περίπου ο Θεοφ. Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος χάριν αγιασμού και ευλογίας των πιστών μας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Ορεστιάδος, όπου ο άγιος Ελευθέριος τιμάται σε ιδιαίτερο Παρεκκλήσιο. Ο Σεβασμιώτατος με την ευκαιρία αυτή χειροτόνησε σε Διάκονο τον Ευλαβέστατο Θεόδωρο Δευτερίγο, συνταξιούχο ταχυδρομικό. Ο Σεβασμιώτατος προσφωνώντας τον υποψήφιο μεταξύ άλλων του είπε ότι «μέχρι  τώρα ήσουν ταχυδρόμος για να μεταφέρεις επιστολές και χρήματα, από σήμερα θα είσαι ταχυδρόμος για να μεταφέρεις στους ανθρώπους το μήνυμα του Θεού». 

δείτε περισσότερα »
«Χριστού την Θείαν Γέννησιν να πω»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/12/2012

(π.Ιωάννης Σουρλίγγας) Με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, γιόρτασαν τα προεόρτια των Χριστουγέννων  τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Την γιορτή  ετοίμασαν και παρουσίασαν την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012, στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου της Ενορίας του Αγίου Βασιλείου, με την παρουσία των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών  καθώς και αρκετών ενοριτών.

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού π Ιωάννου, ο οποίος ευχήθηκε σ' όλους ευλογημένα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το Νέο Έτος δίδοντας μέσα από την σύντομη ομιλία του το μήνυμα των Χριστουγέννων λέγοντας χαρακτηρίστηκα, « .Ο Χριστός έγινε άνθρωπος, για να γεφυρώσει την απόσταση ανάμεσα στον άνθρωπο και το Θεό. Ο Χριστός προσέλαβε την ανθρώπινη φύση και την ένωσε με τη Θεότητα, για να δείξει ότι ο προορισμός μας είναι να γίνουμε καθ' ομοίωσιν του Θεού .» τονίζοντας «  .Μέσα σ' έναν κόσμο εσωτερικά διχασμένο, πνευματικά αλλοτριωμένο και οικονομικά ισοπεδωμένο, γιορτάζουμε άλλη μία φορά τη σάρκωση του Λόγου, το μοναδικό και ανεπανάληπτο εκείνο γεγονός, που σημάδεψε εδώ και 2012 χρόνια την ανθρώπινη ιστορία και απετέλεσε την πλήρωση της πανανθρώπινης προσδοκίας για λυτρωμό.».

Το όλο πρόγραμμα περιλάμβανε χριστουγεννιάτικα τραγούδια  κάλαντα  ποιήματα και εκκλησιαστικούς ύμνους.

 Τι ποιο όμορφο και καταλληλότερο από τις παιδικές φωνές, για να μάς αναγγείλουν μέσα από  ποιήματα και κάλαντα την έλευση του Λυτρωτού.

Το θείο βρέφος γεννιέται κάθε χρόνο και σκορπά αγάπη, ειρήνη, ευτυχία και  ελπίδα. Μπορεί να φαίνεται πώς οι αξίες αυτές σιγά - σιγά  εκλείπουν από τον κόσμο, όμως οι  αθώες φωνές των παιδιών διαλάλησαν  την ελπίδα που  κομίζει το  θείο  βρέφος.

Η εκδήλωση, στην οποία πρωταγωνιστές ήταν τα μικρά μας παιδιά, ήταν απόλυτα πετυχημένη και, σε πολλά σημεία της,  πραγματικά ενθουσίασε τους συμμετέχοντας και όλα αυτά αποτέλεσμα του κόπου των παιδιών μας, της άριστης συνεργασίας των γονέων,  αλλά κυρίως της απρόσκοπτης εργασίας και στηρίξεως της κατηχήτριας τους κ. Γεωργίας Δροσοπούλου Γεωργαρά.

        Στο τέλος του προγράμματος η κατηχήτρια  απηύθυνε ευχές, για καλή πρόοδο, ευλογημένα και ευτυχισμένα Χριστούγεννα, καθώς και ευτυχισμένο καινούργιο χρόνο.

Κλείνοντας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως προσέφερε νηστίσιμα εδέσματα και γλυκίσματα προς όλους τους συμμετέχοντας .

 

Ευλογημένα Χριστούγεννα

με το καλό ο καινούργιος χρόνος

 + Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

  

δείτε περισσότερα »
Η εορτή του Αγίου Μοδέστου, προστάτου των ζώων και των κτηνοτρόφων
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/12/2012

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου ε.έ, εορτή «των Αγίων Προπατόρων», Θεοφανούς της Βασιλίσσης και Αγίου Μοδέστου, Πατριάρχου Ιεροσολύμων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου-Λητής.

Προ της τελέσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εκόμισε το σεπτό και χαριτόβρυτο λείψανο του Αγίου Μοδέστου, ο οποίος θεωρείται ο προστάτης των ζώων και των κτηνοτρόφων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή της κοινότητος της Λητής υπάρχει από παλιά ιστορική Αδελφότητα με το όνομα του Αγίου Μοδέστου η οποία τον τιμούσε ιδιαιτέρως και η οποία ετέλεσε Δέηση μετ’ αρτοκλασίας ενώ παράλληλα διαβάστηκε η ευχή του Αγίου Μοδέστου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης

δείτε περισσότερα »
Γερμανός: "Οχι στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής"
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/12/2012

Κατά της κατάργησης της αργίας Κυριακής και ο μητροπολίτης Ηλείας  κ. Γερμανός, ο οποίος απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης.

"Προς
Τον αξιότιμον κ. Κων/νον Χατζιδάκην
Υπουργόν Ανάπτυξης και Τροφίμων

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Χαίρετε και υγιαίνετε δια να δύνασθε να φέρετε εις αίσιον πέρας το δύσκολο έργο σας σε τούτους τους δύσκολους καιρούς.
Κύριε Υπουργέ,
Όλοι σήμερα ομολογούν ότι η οικονομική κρίσις είναι αποτέλεσμα της ηθικής κρίσεως. Επομένως μόνον η θεραπεία της ηθικής κρίσεως μπορεί να θεραπεύση την οικονομική κρίσι. Ένεκα τούτων πιστεύω ότι η προσπάθειά σας να καταργηθή η Κυριακή αργία των Εμπορικών Καταστημάτων εναντίον της εντολής του Θεού, που ορίζει «εξ ημέρας» εργασίας την εβδομάδα, την δε εβδόμην να την αφιερώνουν οι άνθρωποι προς δοξολογίαν του Θεού και ψυχικήν και σωματικήν ανάπαυσι, επεκτείνει την ηθικήν κρίσιν και κατά συνέπεια και την οικονομική.
Σας διαβιβάζω σχετικά κείμενα:
Της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Νομού Ηλείας , Και
Της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτίου Δυτικής Ελλάδος
και ενώνων μαζί τους την φωνήν μου, σας παρακαλώ να μη προχωρήσετε σ’αυτήν την απόφασι καταργήσεως της Κυριακής αργίας ενάντια στο θέλημα του Θεού και στην επιθυμία των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών Εμπόρων και Εμποροϋπαλλήλων.
 
Επί τούτοις διατελώ,

† Ο Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ  

δείτε περισσότερα »
Ένδεκα χρόνια στο πηδάλιο της μητρόπολης Σύρου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/12/2012

Σήμερα το πρωί, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Λαζαρέττων, οι Χριστιανοί της Σύρου ευχήθηκαν στον Σεβασμιώτατο για την 11Ηεπέτειο της σε Επίσκοπο χειροτονίας του. Ο κ. Δωρόθεος, συγκινημένος, τους ευχαρίστησε και τους παρακάλεσε να προσεύχονται γι’ αυτόν, να τον στηρίζουν στο δύσκολο έργο του και να τον συγχωρήσουν για τα τυχόν λάθη ή παραλείψεις του κατά την ενάσκηση του  ποιμαντικού του έργου.

Στο μεταξύ οι οικογενείς του μητροπολίτη στη Μύκονο τον αιφνιδίασαν στο γραφείο του αρχιερατικού επιτρόπου Μυκόνου, όπου τίμησαν την 11ηεπέτειο της Αρχιερατείας του και του υπέβαλαν τις ευχές του. 

δείτε περισσότερα »
Ο Ιερώνυμος στους ακρίτες
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/12/2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ι Σ

        Τήν Τετάρτη 19η καί τήν Πέμπτη 20η τοῦ μηνός Δεκεμβρίου ἐ.ἔ. ἐπισκέπτεται τήν Ἱερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ὀρεστιάδος καί Σουφλίου ὁ Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱ ε ρ ώ ν υ μ ο ς γιά νά στηρίξη μέ τήν παρουσία του τόν ἀκριτικό λαό μας σ’αὐτή τήν δύσκολη γιά ὅλους μας ἐποχή.

Καλεῖται κλῆρος καί λαός νά ὑποδεχθῆ τόν Μακαριώτατο∙

  •  Στό Διδυμότειχο τήν Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου ἐ.ἔ. καί ὥρα 10.30 στόν Ἱερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ἐλευθερωτρίας.
  • Στήν Ὀρεστιάδα τήν Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου ἐ.ἔ. καί ὥρα 19.00 στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Ἁγίων Θεοδώρων.
  •   Στό Σουφλί τήν Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου καί ὥρα 12.30 στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Ἁγίου Γεωργίου.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673