Εκκλησία της Ελλάδος

Φωτογραφίες από την Πρωτοχρονιά στον Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη Θεολόγου Μπουρνάζι
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/01/2013

Δικαίωμα στη δημοσιότητα δεν έχουν μόνο οι ναοί όπου εκκλησιάζονται οι ...διάσημοι αλλά και οι ναοί του ανώνυμου έλληνα που κρατά ψηλά το κεφάλι και δεν γονατίζει από την οικονομική κρίση. Και αυτοί οι ναοί, οι ναοί σε συνοικίες που δεν τυγχάνουν τηλεοπτικής προβολής, είναι εκείνοι που γεμίζουν πίστη και προσευχή. Οι φωτογραφίες (δανεισμένες από το facebook) από την Πρωτοχρονιά στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στο Μπουρνάζι.

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ.Λαγκαδά: το 2013 χρονιά των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/01/2013

Μέσα σε κλίμα μεγαλοπρέπειας και λαμπρότητος εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης η κατά σάρκα Περιτομή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, καθώς και η είσοδος εις το αισίως αρξάμενο έτος  2013.

Την παραμονή της εορτής, 31 Δεκεμβρίου 2012 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε εις τον Πανηγυρικόν Αρχιερατικόν Εσπερινόν στην Ιερά Μονή Μεγάλου Βασιλείου στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου.

Την 1η του νέου ανατέλλοντος έτους 2013,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης  χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας η οποία ετελέσθη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής - Λαγκαδά.

Κατόπιν, προέστη της επισήμου Δοξολογίας επί τῷ νέῳ έτει  παρουσίᾳ του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννου Αναστασιάδη, των τοπικών, πολιτικών αρχών καθώς και εκπροσώπων των  πολιτιστικών σωματείων της περιοχής μας.

Κατά την ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια  και  προσδοκία για ένα καλύτερο μέλλον, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ομίλησε επικαίρως αναφερόμενος στη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, καθώς και στο βίο αλλά και το έργο του σήμερα τιμωμένου Αγίου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, του Ουρανοφάντορος, του Θαυματουργού τονίζοντας ότι δοξάζουμε το όνομα του Θεού διά τα όσα μας χάρισε, μας συγχώρησε δίδοντας την συγκατάβασή του επί τῇ ταπείνωσει ημών. Να σκεφτούμε, προέτρεψε τους πιστούς ο Σεβασμιότατος Λαγκαδά, ότι αυτή τη στιγμή που προσευχόμαστε, που ψάλλουμε, που στεκόμαστε σε αυτόν τον Ιερό Τόπο, απέναντί μας έχουμε τον Θεό και προς Εκείνον απευθυνόμεθα στα χέρια του οποίου βρίσκονται και οι χρόνοι και οι καιροί αλλά και η ζωή του καθενός μας, και τον παρακαλούμε να μας συγχωρήσει για ό,τι απετέλεσε, κατά το παρελθόν έτος, παράληψη, αμαρτία, εκτροπή ζητώντας παράλληλα την ευλογία Του. Όλοι είμαστε απέναντι στον Θεό οφειλέτες, γιατί Εκείνος μας τας χάρισε όλα πλουσίως. Όμως, εκείνο που δεν μας αφήνει είναι η αγνωμοσύνη και η αχαριστία. Ο εγωισμός μας κάνει να μην Τον υπολογίζουμε. Εμείς, σήμερα, καλούμεθα να προσευχηθούμε και για αυτούς που σήμερα δεν είναι εδώ, που λόγῳ των κοσμικών ηθών προτίμησαν να ξενυχτήσουν, είτε χαρτοπαίζοντας είτε γλεντώντας σε κάποιο μαγαζί πίνοντας και να προβληματιστούμε που οδηγούμε τη νεότητα  και τον πολιτισμό, και τι είναι πολιτισμός σε αυτόν τον τόπο και ποια είναι η στάση μας απέναντι στον Θεό και απέναντι στη ζωή και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της, διότι αν φτάσαμε εδώ είναι γιατί κάναμε την ατιμία τιμιότητα, την αμαρτία αρετή και την αδικία τρόπο συναλλαγής. Όλα αυτά πρέπει να μας προβληματίσουν και πρέπει να δούμε τα αρνητικά και τα θετικά. Θετικό είναι το έλεος του Θεού και αρνητικά είναι οι λανθασμένες επιλογές μας. Χρειάζεται η καλή μας διάθεση και η μετάνοια μας και καθώς έρχεται σε λίγο η μεγάλη εορτή των Θεοφανείων και ακούγεται η φωνή εν τῇ ερήμῳ του Ιωάννου «Μετανοείτε», ας συνειδητοποιήσουμε  αυτή την ανάγκη εις την ψυχή μας.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας εξ αφορμής του θαύματος του Αγίου Βασιλείου, με τα πλακούντια τα οποία περιείχαν τα κοσμήματα που είχε μαζέψει κατόπιν εντολής του στρατηγού-τυράννου της εποχής και σήμερα είναι γνωστά ως η πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα τόνισε ότι  η ζωή της Εκκλησίας μας  είναι μερισμός εν δικαιοσύνῃ των αγαθών που χαρίζει ο Θεός  και αυτή η ευλογία εύχομαι να υπάρχει πλουσία στη ζωής σας. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να ευλογεί το έργο και την προσδοκία του καθενός στην προσωπική και την οικογενειακή του ζωή. Όσα και αν είναι τα προβλήματα του καθενός μας, αν έχουμε πίστη στον Θεό, υπάρχει και ελπίδα και διέξοδος. Το Νέο Έτος 2013 να είναι ευλογημένο από τον Θεό και απαλλαγμένο από όσα κακά η ανθρώπινη κακοδαιμονία και πονηρία δια της αποστασίας συσσώρευσε στη ζωή μας.   

Εν συνεχείᾳ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη εις το Δημαρχείο της πόλεως του Λαγκαδά, όπου ευλόγησε και έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα, παρουσίᾳ του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννου Αναστασιάδη ανακοινώνοντας ότι το 2013 η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης το αφιερώνει   στις δύο μεγάλες μορφές των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλων και Μεθοδίου και με ανάλογες εκδηλώσεις θα τιμηθεί ιδιαιτέρως η επέτειος των 1150 ετών από των εκχριστιανισμό των Σλάβων.

 

 

 

  

δείτε περισσότερα »
Δοξολογία στον Καθεδρικό ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/01/2013

(φωτορεπορτάζ ierovima.gr)-Σε κλίμα λαμπρότητας εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας στον Καθεδρικό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης η κατά σάρκα Περιτομή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, καθώς και η είσοδος εις το αισίως αρξάμενο έτος  2013.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ.κ. Παύλος  χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας , ενώ κατόπιν, προέστη της επισήμου Δοξολογίας επί τῷ νέῳ έτει  παρουσίᾳ του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Κ. Κόκκορη, των τοπικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών

Κατά την ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα οι δανειστές της και ευχήθηκε, το νέο έτος όλα να πάνε καλύτερα με τη βοήθεια του Χριστού και της Παναγίας. Στη συνέχεια ευλόγησε και έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλειόπιτα.

  

δείτε περισσότερα »
Δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό Ναυπλίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/01/2013

φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Με την καθιερωμένη δοξολογία στο Μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο εορτάστηκε το νέο έτος λειτουργούντος του αρχιερατικού επιτρόπου της ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος π.Βασιλείου Σουλάνδρου και ιερέων της πόλεως του Ναυπλίου.

Στην δοξολογία παρέστησαν οι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του νομού και της πολης του Ναυπλίου.

Στην συνέχεια έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην περιφερειακή ενότητα Αργολίδας από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αργολίδος Ιάκωβο και τον Θεοφιλέστατο Επιδαύρου Καλλίνικο.

δείτε περισσότερα »
Θεία Λειτουργία και σταυροφορία
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/01/2013

Κείμενο & Φωτογραφίες: Σπύρος Παπαγεωργίου

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα Πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, επί τη εορτή της Περιτομής του Κυρίου και του εν Αγίοις πατρός ημών Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, στον Ιερό Ναό Αγ. Βασιλείου επί των οδών Μετσόβου & Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια.


Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ. ο οποίος τέλεσε και τη σταυροφορία του π. Ευγενίου. Στον λόγο του ο Επίσκοπος Διαυλείας ανέφερε πως "θα πρέπει να επιδείξεις ακόμα μεγαλύτερο ζήλο στη διακονία σου και να  

δείτε περισσότερα »
Συσσίτιο από τον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/12/2012

φωτορεπορτάζ Ευαγ.Μπουγιώτης) Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε σήμερα  το πρωί το συσσίτιο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, όπου καθημερινά παρασκευάζονται από εθελοντές γεύματα τα οποία προσφέρονται σε απόρους.  Ο κ.Αδριανός συνεχάρη τον Ιερέα π. Ελευθέριο και τους εθελοντές για το έργο αυτό, ιδιαίτερα  σήμερα που πολλοί συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκη. 

  Ο Ιερέας της Ενορίας της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, π.Ελευθέριος Μίχος, από την  

δείτε περισσότερα »
Πρωτοχρονιάτικη γιορτή για τα Τσιγγανόπουλα του Αλιβερίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/12/2012

 (Ι.Μ.Δημητριάδος) Υπαίθρια Πρωτοχρονιάτικη γιορτή για τα Τσιγγανόπουλα διοργάνωσε ο Σ.Σ.Κ. «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Αλιβέρι της Ν. Ιωνίας.  Εδώ και δέκα (10) χρόνια, ο Σύλλογος προσφέρει δώρα και γλυκά σε διακόσια (200) περίπου παιδιά του Αλιβερίου, εκφράζοντας την αγάπη και την μέριμνα της Τοπικής μας Εκκλησίας και γι’ αυτά… Η οικονομική κρίση δεν εμποδίζει και αυτή τη δράση, διότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που στηρίζουν τον «Ε» και τον βοηθούν να  

δείτε περισσότερα »
Η μισθοδοσία των κληρικών για το 2013
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/12/2012

efimerios.gr-Στις ΔΟΥ σήμερα κοινοποιήθηκε έγγραφο του Γ.Λ.Κ
(ΕΑΠ20022433ΕΞ2012/21-12-2012)
που ενημερώνει ότι από 1/1/2013 δεν θα εκτελούν καμία μισθοδοσία των Ιερών Μητροπόλεων και πως πρέπει υποχρεωτικά να ενταχθούμε στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ).

Σύμφωνα όμως με την Ε.Α.Π. δεν μπορούν οι Ιερές Μητροπόλεις να ενταχθούν στην ΕΑΠ γιατί υπάρχει νομοθετικό Κενό.

Για το υπάρχον πρόβλημα έχουμε ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου και της ΕΑΠ και μας διαβεβαίωσαν ότι σύντομα θα δοθεί λύση στο Θέμα.

Οι συντελεστές του Κ.Ε.Π. Εφημερίων 

δείτε περισσότερα »
Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία στον Άγιο Βασίλειο Τριπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/12/2012

Την Κυριακή 30ηΔεκεμβρίου 2012, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ πλαισιούμενος από Ιερείς της Ιεράς μας Μητροπόλεως,  τελέσε την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Ιεράρχου  Ιεροσολύμων.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό και συμμετείχε με κατάνυξη στη ξεχωριστή  αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία.

Ο Άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος διετέλεσε πρώτος Επίσκοπος της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ, ήταν εκείνος πού συνέθεσε τον πρώτο τύπο Θείας Λειτουργίας κατά τον πρώτο αιώνα η οποία και φέρει το όνομά του.

Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, αποτελεί  την βάση των άλλων τύπων των Θείων Λειτουργιών που ακολούθως συνετέθησαν από τον Αγ. Βασίλειο και τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Πληροφορίες   σχετικά με την  Θεία Λειτουργία

 του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου

 ( Απ. Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος )

 

             Η θεια λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου είναι η πρώτη Αποστολική Θεία Λειτουργία, εξ ης προήλθον αι λειτουργείαι του Μ. Βασιλείου και του Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου.

Επειδή δ' εξακολουθεί  αυτή να τελήται εν τη Εκκλησία μέχρι της επικρατήσεως της του Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου και ενιαχού πολύ μετ' αυτήν, ως εν Αντιοχεία , εν Κύπρω , εν Αλεξανδρεία  μέχρι του ιβ' αιώνος, ανεπτύσσετο δογματικώς και τελετουργικώς και μετεσχηματιίζετο δια διαφόρων προσθηκών νέων ευχών, χωρίς όμως ν' αποβάλλη τας πρώτας αυτής Αποστολικάς βάσεις.

Τούτο μαρτυρεί αντιβολή αυτής προς την 23ηνκατήχησιν του Αγ. Κυρίλλου Ιεροσολύμων, απαγγελθείσαν τω 348 και προς τας ομιλίας του Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου (+ 407).

Ο Λατίνος πρεσβύτερος Ιερώνυμος (+420) ζήσας εν Ιεροσολύμοις μνημόνευσε λειτουργικής τινός φράσεως υπαρχούσης εν τη λειτουργία του Αγ. Ιακώβου «sacerdorumquotidieoraconcelebrant, ο μόνος αναμάρτητος, quodidlinguanostradiciturquisolusessinepeccato».Της λειτουργίας του Αγ. Ιακώβου μνεία γίνεται εν τω 32ω κανόνι της Πενθέκτης Συνόδου (691).

Κατά  τον ιβ' αιώνα ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Μάρκος γ' (1180-1209), μεταβάς εις Κων/πολιν,  εζήτησε να τελέση την συνήθη αυτώ Λειτουργίαν του Αγ. Ιακώβου αλλ' ημποδίσθη διότι είχεν ήδη επικρατήσει η λειτουργία του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Έκτοτε εκράτησε να τελήται εν Ιεροσολύμοις και αλλαχού άπαξ του έτους, κατά την εορτήν του Αγίου Ιακώβου.

Το γεγονός ότι παρά τοις μονοφυσίταις της Συρίας διατηρείται ως θεμελιώδης  Λειτουργία, μαρτυρεί ότι, προ πολλού αύτη τελουμένη, παρελήφθη υπ' αυτών καθ' όν  χρόνον,  μεσούντος του στ΄ αιώνος, εχωρίσθησαν από της ορθοδόξου εκκλησίας.             
                 Κατά τους μεταγενεστέρους χρόνους υπέμνησεν αυτήν παρ' ημίν πρώτος ο εν Ιεροσολύμοις  εκπαιδευθείς Ζακύνθου Διονύσιος Λάτας (+1894), τελέσας αυτήν εν τω εν Αθήναις Ναώ της Αγίας Ειρήνης, τη 1ηΔεκεμβρίου 1886, επί ταις εορταίς της ενηλικιώσεως του Διαδόχου Κωνσταντίνου, παρούσης εν τω Ναώ και της Βασιλίσσης Όλγας. Εξέδωκε δε αυτήν τύποις εκ λίαν μεταγενεστέρων κειμένων, εις τας υπαρχούσας εν αυτοίς προσθέσας  ιδίας προσθήκας, ούτω δ' αλλοιώσας το κείμενον της αρχαιοπρεπούς ταύτης Λειτουργίας.

Σώζεται συριακή μετάφρασις της Λειτουργίας του Αγ. Ιακώβου εν κώδικι του η΄ αιώνος, εκδοθείσα υπό A.Rucker(1923) το δε αρχαιότερον Ελληνικόν κείμενον αυτής σώζεται  εν κώδικι της Βιβλιοθήκης Μεσσήνης της Σικελίας του ι΄ αιωνος.  Όμοια προς αυτό  αντίγραφα σώζονται εν κώδικι 476 της Βιβλιοθήκης Παρισίων, εν κώδικι 1039 της Βιβλιοθήκης  Σινά, ως και εν κώδικι της Βιβλιοθήκης της Μονής Χιλιανδαρίου εν Αγίω  Όρει. Εκ του αντιγράφου  τούτου την Λειτουργίαν  εδημοσίευσε ο Assemaniκαι ο Swainson.Έτερον αρχαίον  κείμενον της Λειτουργίας σώζεται εν κώδικι του ια' αιώνος  της Βιβλιοθήκης  της εν Καλαβρία πόλεως Rossano, εκδοθέν εν Ρώμη τω 1560 υπό του Morel, είτα του Danielτου Swainson, του A.Petrowskyκαι τελευταίως του Brightman, εξ ομοίου  αντιγράφου της Βιβλιοθήκης Παρισίων υπ' αριθμ. 2509. Ο κώδιξ του Rossanoπροέρχεται εξ Αντιοχείας , ενώ ο της Μεσσήνης μάλλον εξ Ιεροσολύμων .Σώζονται δε και μεταγενέστεροι  κώδικες εις διαφόρους βιβλιοθήκας. Ο υπ' αριθ. 321 Ιεροσολυμικός κώδιξ ανάγεται           εις τον ις΄αιώνα.

Εκ δυνάμεως εις δύναμιν πορευόμενοι,

και πάσαν την εν τω Ναώ Σου πληρώσαντες Θείαν Λειτουργίαν

Και νύν δεόμεθά Σου, Κύριε ο Θεός ημών,

τελείας φιλανθρωπίας αξίωσον ημάς

ορθοτόμησον ημών την οδόν,

ρίζωσον ημάς εν τω φόβο Σου,

πάντας Ελέησον, και της επουρανίου Σου Βασιλείας

 αξίους ανάδειξον εν Χριστώ Ιησού τω Κυρίω ημών,

μεθ' Ου Σοι πρέπει δόξα, τιμή, κράτος,

άμα τω Παναγίω Πνεύματι,

νύν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων.

 Αμήν.

 

                                                               + Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

  

δείτε περισσότερα »
Επίσκεψη στις φυλακές
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/12/2012

(π.Ιωάννης Σουρλίγγας) Τις φυλακές της Τρίπολης επισκέφθηκε για μια ακόμη φορά, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη  Θεόκλητο Ντούλια, τον υπεύθυνο Εφημέριο των φυλάκων Πανοσιολ Αρχιμ.  Ιουστίνο Τσαγκούρη, τον   Πανοσιολ Αρχιμ. Γερμανό Μίχο, τον  Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού  Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως  π. Ιωάννη Σουρλίγγα και τον Αιδ. Ιερέα π. Δημήτριο Τσεκούρα,  Εφημέριο του Ιερού Ναού  Παμ.  Ταξιαρχών Τριπόλεως. Ο Σεβ. Μητροπολίτης  μας,  αφού ευχαρίστησε τον Διευθυντή των Φυλακών και το  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673