Εκκλησία της Ελλάδος

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Πειραιά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/01/2013

(I.M.Πειραιώς) Παρουσία της Αυτού Μακαριότητος Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β καθώς επίσης και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Σεραφείμ, του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Διαυλείας (της Αρχιεπισκοπής Αθηνών) κ.κ. Γαβριήλ και του Επισκόπου Αβύδου (Οικουμενικό Πατριαρχείο) κ.κ. Κυρίλλου, τελέσθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στο πρώτο λιμάνι της Χώρας μας στον Πειραιά. Με την παρουσία του τίμησε την ημέρα και η Αυτού Εξοχότης Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος ήταν προσκεκλημένος από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχης μας. Μετά τη Θεία Λειτουργία και τον καθιερωμένο Αγιασμό εντός του Μητροπολιτικού Ναού η πομπή πορεύθηκε για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού εντός του λιμένος, ενώ άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και απλός λαός έπεσε στην Θάλασσα για την ρίψη του Σταυρού. 

δείτε περισσότερα »
Τα Άγια Θεοφάνεια στην Καλαμάτα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/01/2013

ME ΛAMΠPOTHTA, KATANYΞH KAI THN ΠAPOYΣIA ΠΛHΘOYΣ ΠIΣTΩN EOPTAΣTHKAN TA ΘEOΦANEIA ΣTH MEΣΣHNIAKH ΠPΩTEYOYΣA. THN ΘEIA ΛEITOYPΓIA KAI THN AKOΛOYΘIA TOY MEΓAΛOY AΓIAΣMOY TEΛEΣE O MHTPOΠOΛITHΣ MEΣΣHNIAΣ XPYΣOΣTOMOΣ. ΣTH ΣYNEXEIA ΣXHMATIΣTHKE ΠOMΠH ME KATEYΘYNΣH TO ΛIMANI THΣ ΠOΛHΣ OΠOY ΠPAΓMATOΠOIHΘHKE H KATAΔYΣH TOY TIMIOY ΣTAYPOY KAI O AΓIAΣMOΣ TΩN YΔATΩN. TIMEΣ AΠEΔΩΣAN AΓHMA THΣ AEPOΠOPIAΣ, TOY ΛIMENIKOY ΣΩMATOΣ KAI H ΔHMOTIKH ΦIΛAPMONIKH. ΠΛHΘOΣ KOΛYMBHTΩN EΠEΣAN ΣTA NEPA TOY MEΣΣHNIAKOY KOΛΠOY ΓIA NA ANAΣYPOYN TON ΣTAYPO. ΣTIΣ EKΔHΛΩΣEIΣ ΠAPABPEΘHKAN O ΠEPIΦEPEIAPXHΣ ΠEΛOΠONNHΣOY ΠETPOΣ TATOYΛHΣ, OI BOYΛEYTEΣ ΛAMΠPOΠOYΛOΣ KAI ΣAMΠAZIΩTHΣ, OI ANTIΠEPIΦEPEIAPXEΣ NIKOΛAKOY KAI AΛEYPAΣ, O ΔHMAPXOΣ THΣ ΠOΛHΣ Π. NIKAΣ, ΠEPIΦEPEIAKOI KAI ΔHMOTIKOI ΣYMBOYΛOI, EKΠPOΣΩΠOI TΩN ΣTPATIΩTIKΩN APXΩN KAI TΩN ΣΩMATΩN AΣΦAΛEIAΣ.

 

Φωτογραφία Γιώργος Τσερεφός 

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ.Πρεβέζης: Ο μαρμάρινος Σταυρός στη θάλασσα…
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/01/2013

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σήμερα Κυριακή 6-1-2013 στην πόλη της Πρέβεζας.

       Η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τελέστηκαν στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Χαραλάμπους, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου

          Η πομπή που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 από τον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορφέας, κατέληξε στην εξέδρα της παραλίας όπου ο Σεβασμιώτατος, τέλεσε παρουσία των αρχών της πόλης και πλήθους κόσμου τον καθαγιασμό των υδάτων. Στα νερά του λιμανιού έριξε, κατά το έθιμο, χωρίς κορδέλα τον μαρμάρινο Σταυρό.

       Περίπου 20 άτομα αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα νερά του λιμανιού για την μάχη του σταυρού. Τον σταυρό έπιασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο κ. Δημήτρης Καραμανίδης κάτω από τις επευφημίες του κόσμου και των άλλων κολυμβητών.

     Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης, οι βουλευτές κύριοι Τσουμάνης και Μπάρκας, ο εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη  Νίκος Ανατολιωτάκης, οι αντιδήμαρχοι της Πρέβεζας και δεκάδες ακόμη εκπρόσωποι φορέων.  

      Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία σε όλους και  συνεχάρη τους κολυμβητές για την συμμετοχή τους στην ιδιαίτερη αυτή στιγμή για την χριστιανοσύνη. 

δείτε περισσότερα »
Ο Αγιασμός των Υδάτων στην Ι.Μ. Μαντινείας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/01/2013

του Ιερέως Ιωάννου Σουρλίγγα

 

«Σήμερον των υδάτων αγιάζεται η φύσις και ρήγνυται ο Ιορδάνης και των ιδίων ναμάτων επέχει το ρεύμα, Δεσπότην ορών ρυπτόμενον».

 

Την ημέρα αυτή εορτάζουμε την εν Ιορδάνη ποταµό Βάπτιση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού υπό του Προφήτου, Προδρόµου καί Βαπτιστού Ιωάννου ως και την επιφάνεια του Τριαδικού Θεού. 

δείτε περισσότερα »
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να μην επιτρέψουμε σε κανένα να μάς διχάσει»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/01/2013

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στο Βόλο, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, παρουσία πλήθους πιστών. Στο τέλος της Θείας Λειτουργία ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, στην οποία παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, οι Βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Αθανάσιος Νάκος και Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η ηγεσία των Στρατιωτικών, Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών εκπρόσωποι φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Αμέσως μετά ξεκίνησε η καθιερωμένη λιτανεία στους δρόμους της πόλης, με κατεύθυνση την παραλία του Βόλου, όπου, από ειδικά διαμορφωμένο σκάφος, έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα νερά του Παγασητικού. Επτά νέοι άνδρες βούτηξαν στα παγωμένα νερά, αψηφώντας το δριμύ ψύχος και δέχθηκαν από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου έναν ασημένιο Σταυρό ως ευλογία.

 

Απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος ο κ. Ιγνάτιος εκθείασε την αδελφοσύνη και την αλληλεγγύη που επέδειξε ο λαός μας και τα φετινά Χριστούγεννα, «ενώνοντας τα χέρια του σε μια αλυσίδα αγάπης, θυσίας, προσφοράς και δύναμης…» Σε άλλο σημείο ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι η Βάπτιση του Κυρίου είναι η απαρχή του απολυτρωτικού του έργου: «πλέον ο Χριστός εισέρχεται στην ζωή όλου του κόσμου, δίνει νέο νόημα στην ιστορία, αγιάζει την κτίση, ευλογεί τις ψυχές και μάς καλεί σε μια πορεία σωφροσύνης, υπομονής, αλληλεγγύης και αγάπης…»

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τον λαό να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα και την αισιοδοξία: «να μην κρεμάσουμε τα χέρια μας από απελπισία, αλλά τις δύσκολες στιγμές να στρέφουμε τα βλέμματα στον ουρανό, εκεί απ’ όπου πηγάζει η ελπίδα των ψυχών μας, το φως της ζωής μας, η απαντοχή και η δύναμή μας, ο Χριστός…»

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε και κατά την νέα χρονιά «να πορευτούμε με αγιότητα και σωφροσύνη. Όλοι να γευτούμε τους καρπούς της αγάπης και της ενότητας και προπαντός, να μην επιτρέψουμε σε κανένα να μάς διαιρέσει και να μάς διχάσει. Η ενότητα είναι το όπλο μας, η προσευχή και η πίστη μας η δύναμή μας…»

 

 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

 

 

 

 

 

           

 

 

 

 

  

δείτε περισσότερα »
Ευτράπελα στη Ναύπακτο-Διάψευση από την Μητρόπολη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/01/2013

 Ανεπιθύμητος για τον Μητροπολίτη ήταν ο άνδρας που βούτηξε στο λιμάνι της Ναυπάκτου και έπιασε τον Σταυρό! Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr κατά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο, άνδρας που είναι μέλος του Συλλόγου φίλων του Μοναστηρίου Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, με το οποίο η Μητρόπολη Ναυπάκτου έχει χρόνια αντιπαράθεση, κατάφερε να βουτήξει στο λιμάνι της Ναυπάκτου και να πιάσει πρώτος τον Σταυρό. Μόλις το είδε αυτό ο Μητροπολίτης και ο άνδρας κινήθηκε προς το μέρος του, ο Ιερόθεος, αποχώρησε ενοχλημένος από το σημείο, χωρίς να πάρει τον Σταυρό , αφήνοντας «σύξυλους» επισήμους και πιστούς!

δείτε περισσότερα »
Τα Θεοφάνεια στο Ναύπλιο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/01/2013

(φωτορεπορτάζ Ευάγ. Μπουγιώτης) Στο Ναύπλιο τελέσθηκε με κάθε λαμπρότητα η εορτή των Αγίων Θεοφανίων. Το πρωί  στο Μητροπολιτικό Ναό του Άγιου Γεωργίου  παρόντων των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών του τόπου, έγινε ο μεγάλος αγιασμός χοροστατούντος του θεοφιλεστάτου επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου.

Κατόπιν στο λιμάνι της πόλης έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού ,όπου αρκετοί ήταν αυτοί που έπεσαν για να πιάσουν τον Σταυρό. Παρών στον αγιασμό οι βουλευτές Ιωάννης Μανιάτης και Ιωάννης Ανδριανός ,ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Αναστάσιος Χειβιδόπουλος ,ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτριος Κωστούρος.

  

δείτε περισσότερα »
«Λουκέτο» απειλεί το Γηροκομείο της Ι.Μ. Άρτης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/01/2013

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ 2013-Μητροπολίτης Ἄρτης Ἰγνάτιος

 

πρὸς τό Χριστεπώνυμο πλήρωμα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.

 

Ἀγαπητοί  μου Χριστιανοί.

 

Τὰ Ἅγια Θεοφάνεια καὶ Θεῖα Ἐπιφάνεια ἑορτάζει σήμερα ἡ Ἁγία μας Ἐκκλησία. Ὁ Ἰησοῦς Χριστὸς δέχεται τὸ βάπτισμα ἀπὸ τὸν Ἅγιο Ἰωάννη τὸν Πρόδρομο, στὸν Ἰορδάνη ποταμό. Ὁ Θεὸς Πατὴρ μαρτυρεῖ καὶ λέγει, κατὰ τὴν ὥρα ἐκείνη τῆς βαπτίσεως.

«Οὗτος ἐστιν ὁ Υἱός μου ὁ ἀγαπητὸς ἐν ᾧ εὐδόκησα». Καὶ τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιο κατέρχεται ἐν εἴδει περιστεράς καὶ ἐπιβεβαιώνει τὴν μαρτυρια τοῦ Πατρός. Ἔτσι φανερώνονται τὰ τρία πρόσωπα τῆς παναγίας καὶ ὁμοουσίου καὶ προσκυνητῆς Τριάδος. Καὶ ὁ Ἰησοῦς Χριστὸς φανερώνεται πρὸς ἡμᾶς, ἀπὸ τὸν Οὐράνιο Πατέρα Του, ὡς Υἱὸς ἀγαπητός, ὁ ὁποῖος ἦλθε στὸν κόσμο ὡς ἄνθρωπος, γιὰ νὰ σώσει τὸν ἄνθρωπο ἀπὸ τὴν ἁμαρτία, τὴ φθορὰ καὶ τὸν θάνατο.

Ὁ Ἰησοῦς Χριστός, ἀδελφοί μου, εἶναι τὸ φῶς τοῦ κόσμου, ὁ Λυτρωτὴς καὶ ὁ Σωτῆρας, ὁ στοργικὸς πατέρας καὶ ὁ ἀληθινὸς ὁδηγὸς τῆς ζωῆς μας. Ὁ Χριστὸς ἔκαμε τὴν μεγάλη καὶ εἰρηνικὴ ἐπανάσταση. Ἀντέταξε στὴν πλάνη τὴν ἀλήθεια, στὸ σκοτάδι τὸ φῶς, στὴν ἀδικία τὴν δικαιοσύνη, στὸν πόλεμο τὴν εἰρήνη, στὴ δουλεία τὴν ἐλευθερία, στὴν κακία τὴν ἀγάπη, στὴν ἀντιδικία τὴ συγγνώμη, στὴν ἀνηθικότητα τὴν ἁγνότητα, στὴν περιφρόνηση καὶ ἀπαξιώση τὸν σεβασμὸ καὶ τὴν θυσιαστική προσφορά. Αἰῶνες τώρα μᾶς καλεῖ κοντά Του. Μᾶς θέλει ἑνωμένους μέσα στὴν ἀγκαλιὰ τῆς Ἐκκλησίας. Σταθεροὺς στὴν πίστη, πρόθυμους Μαθητές Του, ἀξίους μιμητές Του. Νὰ ζοῦμε μέσα στὸ πνεῦμα τῆς χάριτός Του καὶ τῆς ἀγάπης Του, ὡς ἀδελφοὶ ἐν Χριστῷ καὶ ζωντανὰ μέλη τῆς Ἐκκλησίας.

Ἀγαπητοί μου. Κάνουμε τὰ πρῶτα μας βήματα στὸ νέο ἔτος. Δυστυχῶς ἡ οἰκονομικὴ κρίση παραμένει. Ὅλοι μας δοκιμαζόμαστε. Πολλοὶ ὅμως συνάνθρωποί μας ὑποφέρουν σκληρά. Στεροῦνται τὰ βασικὰ ἀγαθά της ζωῆς. Ἀγανακτοῦν, πονοῦν, ἀπελπίζονται. Ζοῦν κάτω ἀπὸ τὰ ὅρια τῆς φτώχειας. Ἡ φορολογία δυστυχῶς ἔπεσε βαρειὰ καὶ στὰ φιλανθρωπικὰ Ἱδρύματα. Τὸ Γηροκομεῖο μας κινδυνεύει νὰ κλείσει. Τὰ φιλόπτωχα ταμεῖα καὶ τὸ Ἵδρυμα «ΕΛΕΗ» ἔχουν πολὺ μικρὲς πλέον δυνατότητες βοήθειας καὶ προσφορᾶς. Παρὰ ταῦτα ἡ Ἐκκλησία μας ἀναγκάστηκε νὰ ξεκινήσει καὶ στὴν πόλη μας τὴ λειτουργία συσσιτίου. Σᾶς ἐξωμολογοῦμε ὅτι θλίβομαι καὶ πονάει ἡ ψυχή μου ὅταν καθημερινῶς ἀντιμετωπίζω πολλοὺς συνανθρώπους μας, οἱ ὁποῖοι ἔρχονται στὴ Μητρόπολη ζητῶντας βοήθεια καὶ δυστυχῶς δὲν μπορῶ νὰ ἀνταποκριθῶ στὸ ἐπίμονο καὶ δίκαιο αἴτημά τους.

Ἡ Μητρόπολή μας δὲν ἔκαμε τὸν ἔρανο τῆς ἀγάπης παραμονὲς Χριστουγέννων, ὅπως εἶναι καθιερωμένος σὲ ὅλη τὴν Ἑλλάδα. Καὶ αὐτὸ γιατί δὲν θελήσαμε νὰ προκαλέσουμε πολλοὺς συμπολῖτες μας, οἱ ὁποῖοι τυχὸν δὲν εἶχαν τὴν διάθεση ἡ τὴν δυνατότητα νὰ προσφέρουν. Ἀπευθύνομαι λοιπὸν σήμερα πρὸς ὅλους ἐσᾶς ποὺ ἀγαπᾶτε τὴν Ἐκκλησία καὶ συμμετέχετε πρόθυμα σὲ πρωτοβουλίες ἀγάπης καὶ κοινωνικῆς προσφορᾶς. Σᾶς προτρέπω νὰ προσφέρετε ἀπὸ τὸ ὑστέρημα ἤ τὸ περίσευμά σας, ὅσοι θέλετε καὶ ὅσοι μπορεῖτε, μὲ καλὴ διάθεση, ἁπλοχεριὰ καὶ ἀγάπη, στὸ δίσκο ποὺ θὰ γίνει σὲ ὅλες τὶς ἐνορίες τῆς Μητροπόλεως, γιὰ τὴν ἐνίσχυση τῶν πασχόντων ἀδελφῶν μας.

Ἐπίσης σας παρακαλῶ νὰ προμηθευθῆτε ὅλοι σας τὸ ἡμερολόγιο τσέπης τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας, τὸ ὁποῖο ἐπικαίρως εἶναι ἀφιερωμένο στὴ μεγάλη ἀρετὴ τῆς ἐλεημοσύνης, ὅπως αὐτὴ τονίζεται μέσα στὴν Ἁγία Γραφή καὶ στὰ κείμενα τῶν Πατέρων.

Εὔχομαι ἡ μεγάλη πρὸς τὸν Θεὸ ἀγάπη μας, νὰ αὐξήσει κατὰ τὸ νέο ἔτος καὶ μεταξύ μας τὸν σύνδεσμο τῆς ἀγάπης, τὴν ἀλληλεγγύη καὶ τὴν ἀλληλοβοήθεια, πρὸς τὸ κάλο ὅλων μας καὶ πρὸς δόξαν Θεοῦ.

Μετὰ πατρικῶν εὐχῶν καὶ ἀγάπης

Ὁ Μητροπολίτης

Ὁ Ἄρτης Ἰγνάτιος Δ΄

 

  

δείτε περισσότερα »
Τα Άγια Θεοφάνεια στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος-Ελληνικό
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/01/2013

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια και στο Ελληνικό (Ι.Μ.Γλυφάδας) στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Από νωρίς παρά την κακοκαιρία, δεκάδες πιστοί έφθασαν στο ναό όπου τη Θεία Λειτουργία και την τελετή καθαγιασμού των Υδάτων(φωτογραφίες) τέλεσαν ο αρχιμανδρίτης π. Στέφανος, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος και ο π. Χριστόδουλος. 

δείτε περισσότερα »
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Είναι η περίοδος της Εκκλησίας»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/01/2013

Πραγματοποιήθηκε η  πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για τους Φοιτητές

 

Η καθιερωμένη, ετήσια, πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος για τους Φοιτητές πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4/1  στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος  ευλόγησε την Βασιλόπιττα και στη συνέχεια, είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί στους νέους και τις νέες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «…Πέρασε μια δύσκολη  χρονιά και δε μπορώ να κρύψω ότι ξεκινάμε ακόμα μια πιο δύσκολη χρονιά. Όμως αυτή η χρονιά έχει πιο πολλές εμπειρίες για όλους μας. Αποκτήσαμε εμπειρίες. Μάθαμε να μοιραζόμαστε. Να ανησυχούμε ο ένας για τον άλλον. Μάθαμε ότι η αλήθεια μόνο μπορεί να σώσει αυτό τον τόπο. Να διψάμε δικαιοσύνη. Μάθαμε ότι τελικά τα πιο σπουδαία πράγματα δεν είναι πράγματα. Και σεις έχετε ζήσει αυτά που δεν είναι πράγματα, αλλά είναι σπουδαία... Θέλω να ευχαριστήσω για τη χρονιά που πέρασε. Για το ότι  το «Πέρασμα» είναι ένα στέκι, τόπος ενότητας, κοινής προσπάθειας, πνευματικότητας, ψυχαγωγίας, ζωής… Αυτή τη χρονιά πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι. Συνεχίστε με ενθουσιασμό, με αγάπη. Ξέρω ότι είστε η γενιά που θα πάρετε πάνω σας το βάρος αυτών που συνέβησαν και που συμβαίνουν. Αλλά ίσως θα έχετε τη μεγαλύτερη ευθύνη αυτών που έρχονται. Εμείς θα σταθούμε δίπλα σας με όλες μας τις δυνάμεις...Πιστέψτε με, είναι η περίοδος της εκκλησίας. Ο λαός μας στρέφεται προς την εκκλησία. Πρέπει εμείς να φανούμε αντάξιοι. Αλλά εκκλησία σημαίνει Χριστός. Και προσέξτε μην παγιδευτείτε αυτή την περίοδο. Θυμηθείτε ότι ο Χριστός ήρθε για όλους τους ανθρώπους. Και δε ξεχώρισε κανέναν. Θυμηθείτε ότι υπήρξε πρόσφυγας και φυγάς, καταδιωκόμενος πάντοτε από έναν Ηρώδη που υπάρχει σε κάθε εποχή για να κυνηγάει, να απειλεί, να θανατώνει. Αυτόν τον Χριστό διακονούμε. Αυτού του Χριστού την εκκλησία απαρτίζουμε. Και ταυτόχρονα ως Ορθόδοξοι θα παραμείνουμε και Έλληνες, που ξέρουμε τι σημαίνει πολιτισμός. Και ο πολιτισμός σέβεται τον κάθε άνθρωπο. Και οι Έλληνες είχαν πάντοτε παιδεία. Και όποιος μετείχε της Ελληνικής παιδείας, ήταν αυτός που έπαιρνε επάξια τον τίτλο του Έλληνα. Αυτή την παιδεία κρατήστε. Την Ορθοδοξία υπερασπιστείτε. Του Χριστού την πίστη την Αγία. Γι αυτό σας καλώ να βαδίσετε ένα δρόμο που να ναι άξιος. Και όσο θα περνούν τα χρόνια και θα είμαστε κάθε φορά εδώ, να μπορούμε να ευχαριστούμε το Θεό γιατί μας φωτίζει, να κρατάμε φως αναμμένο για τις καρδιές και τις ψυχές των ανθρώπων, και την ελπίδα ζωντανή για όλους τους ανθρώπους»

 

Ακολούθησε δεξίωση και πολιτιστικό πρόγραμμα, το οποίο προετοίμασαν τα μέλη του Συνδέσμου Νέων της Τοπικής Εκκλησίας.

 

 

 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

 

  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673