Ρεπορτάζ

Νεκρός, ο φερόμενος ως δράστης, ιερέας
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 16/10/2011

Νεκρός βρέθηκε ο 82χρονος ιερέας που χθες φέρεται να σκότωσε τον 70χρονο για κτηματικές διαφορές. Ο ηλικιωμένος άντρας εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση περίπου 400 μέτρα από το σημείο του εγκλήματος μέσα σε δασική έκταση.Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ilialive.gr έφερε τραύμα στο κεφάλι και οι Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τις πληροφορίες που υπάρχουν με τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων.

Οι αστυνομικοί «χτένιζαν» την περιοχή στα σύνορα Ηλείας – Αρκαδίας για να εντοπίσουν τα ίχνη του παπά που είχε εξαφανιστεί, αμέσως μόλις πυροβόλησε τον άτυχο συγχωριανό του. Τελικά, άνδρες της Ασφαλείας Τρίπολης εντόπισαν το πτώμα του σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από τον τόπο του εγκλήματος, μέσα σε μια δασική έκταση του δήμου Τροπαίων Αρκαδίας.

δείτε περισσότερα »
Διαψεύδει τα περί τριών αιτημάτων ο μητροπολίτης Δωδώνης
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 15/10/2011

Διαψεύδει δημοσίευμά μας "περί τριών αιτημάτων" ο μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.  Το κείμενο της διάψευσης του μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου έχει ως ακολούθως:

"Κύριοι ,Στο κείμενό Σας περί δήθεν τριών αιτημάτων μου προς την Δ.Ι.Σ. απαντώ ότι ουδέποτε προέβαλα προφορικώς ή γραπτώς άλλο αίτημα, πλην της παρακλήσεώς μου για την απόδοση του τίτλου του Δωδώνης. Το μοναδικό αυτό αίτημα έγινε αποδεκτό!Τα λοιπά, τα οποία αναφέρετε είναι αποκυήματα νοσηρότατης φαντασίας.Σάς καλώ λοιπόν, είτε να παρουσιάσετε συγκεκριμένα στοιχεία - αποδεικτικά των γραφομένων Σας, είτε να αναιρέσετε και να ζητήσετε συγνώμη από τους αναγνώστες Σας για την παραπληροφόρηση, ειδάλως είμαι αναγκασμένος να προσφύγω στην Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.+ο Δωδώνης Χρυσόστομος"

δείτε περισσότερα »
Εκκλησία και φόροι
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 15/10/2011

του Κώστα Ζαφειρίου

Η ελληνική κοινωνία βιώνει μια πρωτοφανή επίθεση στα εισοδήματά της και πολλοί υποστηρίζουν ότι η Εκκλησία κατορθώνει όχι μόνο να κρατά αφορολόγητα τα έσοδά της, αλλά και να αυξάνει την περιουσία της. "Εκατοντάδες φόροι έχουν θεσπιστεί τα τελευταία 50 χρόνια για τη φορολόγηση των εισοδημάτων και της ακίνητης περιουσίας, αλλά πάντα η Εκκλησία και οι ιερές μονές καταφέρνουν να μην πληρώνουν φόρους, ή πληρώνουν πολύ χαμηλούς", υποστηρίζει μια μερίδα πολιτών. "Η Εκκλησία πλήρωνε, πληρώνει και θα πληρώνει και με το παραπάνω", αντιτείνει ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.
Ας δούμε τι πληρώνει και τι δεν πληρώνει για φόρους η Εκκλησία.
Ας ξεκινήσουμε με τους φόρους που επιβαρύνουν την Εκκλησία και οι οποίοι είναι:

δείτε περισσότερα »
Τρία ήταν τα αιτήματα του μητροπολίτη πρώην Ζακύνθου (νυν Δωδώνης)-Δεκτά έγιναν από τη ΔΙΣ μόνο τα δύο
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 14/10/2011

Τρία ήταν τα αιτήματα που κατέθεσε  εγγράφως προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο ο μητροπολίτης πρώην Ζακύνθου , εκ των οποίων μόνο τα δύο έγιναν αποδεκτά. Το πρώτο ήταν να λάβει τον τίτλο του τιτουλάριου μητροπολίτη Δωδώνης, αίτημα που έγινε αποδεκτό και αναφέρθηκε στο Δελτίο Τύπου που εξεδόθη.

Το δεύτερο αίτημα ήταν  οικονομικό και αφορά τους σχολάζοντες μητροπολίτες και το οποίο φυσικά έγινε αποδεκτό και το τρίτο αίτημα ήταν να αναλάβει τη  Διεύθυνση του Διορθοδόξου Κέντρου  που βρίσκεται στη Μονή Πεντέλης, όπου ο κ. Χρυσόστομος υπηρέτησε ως Ηγούμενος, και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου προεδρεύει ο Αρχιεπίσκοπος ή ο αναπληρωτής του και έχει Διευθυντή. Το τρίτο αίτημα απερρίφθη από τη ΔΙΣ.

  

δείτε περισσότερα »
ΝΕΑ δριμεία επίθεση από τον Σηφουνάκη: «Αν θέλουν να πολιτεύονται, να βγάλουν το ράσο»-Απάντηση του μητροπολίτη Σεραφείμ
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 12/10/2011

ΝΕΑ δριμεία επίθεση κατά ιεραρχών και κληρικών που καλούν πολίτες να μην πληρώσουν, εξαιρώντας τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Σηφουνάκης.

Ο κ. Σηφουνάκης κατηγόρησε τους ιερείς για «λαϊκισμό», που εκφράζεται μέσα από την επιστολή του μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικολάου, σημειώνοντας πως «αν ένας μητροπολίτης εκφράζεται με αυτό τον τρόπο, αντιλαμβάνομαι γιατί ένας ιερέας στη Λήμνο αρχίζει να μιλά για κατοχική κυβέρνηση, ενάντια στο πολιτικό σύστημα που ορίζει τη χώρα, στους Ευρωπαίους που θέλουν να μας πιούν το αίμα και θέλουν να μας παραδώσουν και αυτή τη φορά στους Οθωμανούς, όπως έκαναν το 1453».

Και ο κ. Σηφουνάκης συνέχισε: «Πρέπει επιτέλους σε αυτό τον τόπο αυτά τα υπολείμματα, τα ακροδεξιά, που υπάρχουν στην ηγεσία της Εκκλησίας να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να πολιτεύονται. Αν θέλουν να πολιτεύονται, να βγάλουν το ράσο και να κατέβουν στο λαό να ζητήσουν ψήφο. Να κάνουν και κόμμα, να κάνουν ό,τι θέλουν». Τέλος, εκτίμησε πως θα επέλθει διαχωρισμός κράτους - Εκκλησίας, κάτι που -όπως ανέφερε- θέλει και η ηγεσία της Εκκλησίας.Λίγο νωρίτερα ο μητροπολίτης Πειραιώς με εκτενή του ανακοίνωση απαντούσε στη χθεσινή επίθεση του κ. Σηφουνάκη κατά αρχιερέων.

Η απάντηση του μητροπολίτη Πειραιώς έχει ως ακολούθως: 

δείτε περισσότερα »
Αναξιοποίητο το ακίνητο- "φιλέτο" στο Ψυχικό
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 12/10/2011

Αναξιοποίητη παραμένει η μονοκατοικία στο Ψυχικό επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου, εκεί όπου διέμενε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Το ακίνητο «φιλέτο» που ανήκει στη Μονή Πεντέλης εξωτερικά έχει επισκευασθεί αλλά δεν είναι γνωστό τι έχει γίνει με τα αντικείμενα αξίας που βρίσκονταν στο εσωτερικό του. Κάποια από αυτά, όπως βιβλία, έχουν μεταφερθεί από εκεί αλλά κάποια άλλα πρέπει να βρίσκονται ακόμη μέσα.

Το ακίνητο, μετά την εκδημία του μακαριστού Χριστοδούλου, είχε ειπωθεί ότι θα χρησιμοποιείτο είτε ως Εκκλησιαστικό Μουσείο είτε ως κατοικία υψηλών προσκεκλημένων της Εκκλησίας. Μέχρι σήμερα όμως παραμένει αναξιοποίητο και οι καιροί είναι δύσκολοι. 

δείτε περισσότερα »
«Όχι σε αρχιερατικά προνόμια, παχυλούς μισθούς, λιμουζίνες και οδηγούς»-Η ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού που ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 11/10/2011

Όχι στα αρχιερατικά προνόμια, τους παχυλούς μισθούς, τις λιμουζίνες και τους οδηγούς, αναφέρει σε μια σκληρή  ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος  κ. Νίκος Σηφουνάκης  με αφορμή περιστατικό που συνέβη στη Λήμνο όπου ιερέας τον οποίο κατονομάζει καλούσε από άμβωνος το λαό να εξεγερθεί.

Ο κ. Σηφουνάκης  μιλά για ακροδεξιούς ιεράρχες που  καταδυναστεύουν την Εκκλησία και εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος «θα αντισταθεί στο κλίμα του διχασμού που οργανώνουν ξανά, όπως πριν λίγα χρόνια, οι ρεβανσιστές». Ο αναπληρωτής υπουργός στρέφεται και κατά συγκεκριμένου αρχιερέως, καθώς και κατά της ανακοινώσεως που εξέδωσε η  Σύνοδος της Ιεραρχίας για την οικονομική κρίση.

Η ανακοίνωση του κ. Σηφουνάκη έχει ως ακολούθως: 

δείτε περισσότερα »
Διευκρινίσεις για τους ιερείς με απασχόληση στο Δημόσιο, δίνει το Υπουργείο Παιδείας
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 10/10/2011

303 είναι τελικά οι κληρικοί,  οι οποίοι, είναι εφημέριοι  και παράλληλα υπηρετούν σε φορείς αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας(Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, Εκκλησιαστικά Γυμνάσια-Λύκεια, αποσπασμένοι στο εξωτερικό) , σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΛΑΟΣ Αθανάσιου Πλεύρη και Άδωνη Γεωργιάδης οι οποίοι είχαν ζητήσει από την υπουργό να τους ενημερώσει «αν είναι στις προθέσεις του υπουργείου να αναγκάσει σε παραίτηση ιερείς που εργάζονται ως δάσκαλοι ή καθηγητές ή να τους μειώσει το μισθό στο 30% κατατάσσοντας τους αυθαίρετα στη λογική των διπλοθεσιτών του δημοσίου».

Στην απάντηση της υπουργού επισημαίνεται η απόφαση που έχει λάβει ο πρωθυπουργός, τον περασμένο Μάιο, για τη συγκρότηση Κυβερνητικής Επιτροπής με σκοπό τη μελέτη και επίλυση όλων των θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος.

Ωστόσο, η υπουργός Παιδείας απαντά στους βουλευτές του ΛΑΟΣ ότι «στοιχεία που αφορούν τον αριθμό ιερέων, οι οποίοι κατέχουν παράλληλα και δεύτερη θέση σε άλλους φορείς του Δημοσίου τομέα (ιατροί, διοικητικοί υπάλληλοι, κλπ), δεν υπάρχουν στην αρμόδια Διεύθυνση Εκκλησιαστικής Περιουσίας του Υπουργείου.

Οι εφημέριοι που είναι ταυτόχρονα και υπάλληλοι (πχ εκπαιδευτικοί) δικαιούνται από την υπαλληλική τους θέση όλες τις αποδοχές του μισθολογικού κλιμακίου του ν. 3205/2003, στο οποίο έχουν καταταγεί και από την εφημεριακή τους θέση μόνο το βασικό μισθό του μισθολογικού κλιμακίου, στο οποίο έχουν καταταγεί. 

δείτε περισσότερα »
Κινητό αναστατώνει μητροπολίτη
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 09/10/2011

Ομάδα ιεραρχών, σύμφωνα με πληροφορίες, μελετά το ενδεχόμενο να υποβάλλει ένσταση κατά της εκλογής για τη Μητρόπολη  Ζακύνθου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μητροπολίτης έχει καταγράψει στο κινητό του τηλέφωνο, την ενέργεια ενός άλλου μητροπολίτη ο οποίος την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή μητροπολίτη Ζακύνθου, έγραψε και έριξε στην κάλπη ψηφοδέλτιο παρακαθημένου του μητροπολίτη ο οποίος όμως τη στιγμή που ανακοινώθηκε το όνομά του απουσίαζε από την αίθουσα.    

δείτε περισσότερα »
ΣΟΚ! Θα διοριστούν μόνο 82 κληρικοί!
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 07/10/2011

Κάποτε, δηλαδή πριν από πέντε μήνες η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι για το 2011 θα διορίζονταν 300 εφημέριοι.Ήταν επί υπουργίας Ραγκούση. Στη συνέχεια, οι 300 έγιναν 200, λίγο αργότερα 100 και σήμερα οριστικοποιήθηκε στους 82! Εκπληκτοι οι μητροπολίτες πληροφορήθηκαν σήμερα ότι έχουν δικαίωμα να διορίσουν μόνο από ένα κληρικό για το 2011! Πλήγμα για τις ακριτικές και νησιωτικές μητροπόλεις. Ο κλήρος αποδεκατίζεται. Οι ενορίες αποδυναμώνονται. Η κυβέρνηση, ή για την ακρίβεια η τρόϊκα έδωσε εντολή για το διορισμό ΜΟΝΟ 82 κληρικών και οι υπόλοιποι θα περιμένουν μέχρι νεωτέρας και ως τότε θα ζουν ως επαίτες. 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179