Ρεπορτάζ

Απολογία 35 ωρών για τον μοναχό Αρσένιο-Έρχεται η σειρά του μοναχού Εφραίμ
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 24/11/2011

Μετά από μαραθώνια απολογία που διήρκησε 35 ώρες ο μοναχός Αρσένιος  που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων. Ο μοναχός πρέπει να εμφανίζεται κάθε 15 μέρες σε Αστυνομικό τμήμα, ενώ κατέθεσε εγγύηση 200.000 ευρώ. Στις 29 Νοεμβρίου θα κληθεί να απολογηθεί ο μοναχός Εφραίμ που βρίσκεται στη Μόσχα για την Αγία Ζώνη.

Στους δύο αγιορείτες αποδίδονται σειρά πράξεων κακουργηματικού βαθμού, όπως ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις, σε απάτη και νομιμοποίηση εξόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η όλη υπόθεση έχει αφετηρία τη λίμνη Βιστωνίδα και τον ισχυρισμό της Μονής Βατοπεδίου, που επικαλείται τίτλους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ότι είναι στην ιδιοκτησία της. Η υπαγωγή της λίμνης και των παραλιμνίων εκτάσεων στην κυριότητα του Δημοσίου είχε ως αποτέλεσμα την παροχή, ως αντάλλαγμα, στη Μονή, άλλων εκτάσεων του Δημοσίου.

Οι δύο αγιορείτες ισχυρίζονται πως οι ενέργειες τους δεν ήταν ιδιοτελείς και πως είχαν στόχο την ενίσχυση των οικονομικών της Μονής, ώστε να μπορεί να εξασφαλίζει τη διαβίωση των μοναχών, τη συντήρησή της αλλά και τη δυνατότητα φιλοξενίας και παραμονής των περίπου 25 χιλιάδων πιστών που την επισκέπτονται ετησίως.  

δείτε περισσότερα »
Μικρή ανάσα για τους εφημέριους που οφείλουν στεγαστικά δάνεια
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 22/11/2011

"Πάγωμα" των δόσεων στα στεγαστικά δάνεια για 2 χρόνια, πληρωμή της μισής δόσης για 5 χρόνια, και επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου μέχρι τα 85 χρόνια του δανειολήπτη είναι οι νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για τα στεγαστικά δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων και κατά συνέπεια των εφημερίων.
Η απόφαση του ΤΠΔ έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια»  και αποτελεί μία μεγάλη ανάσα για τους εφημέριους και τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους  που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις μειώσεις στις αποδοχές τους λόγω του ενιαίου μισθολογίου αλλά και όλους εκείνους που θα βγουν σε καθεστώς εφεδρείας και έχουν δάνεια στο Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων.
Υπολογίζεται ότι 180.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν δανειοδοτηθεί από το Ταμείο και τα συνολικά τους υπόλοιπα για στεγαστικά δάνεια σήμερα υπερβαίνουν τα 4 δισ. ευρώ. 

δείτε περισσότερα »
«Πονοκέφαλος» για τους Μητροπολίτες η γραφειοκρατία για τους διορισμούς εφημερίων και οι αποσπασμένοι
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 17/11/2011

Του Κώστα Ζαφειρίου

 

Οι μητροπολίτες αυτό το διάστημα έρχονται αντιμέτωποι με το τέρας της γραφειοκρατίας, στην προσπάθειά τους να διορίσουν –με καθυστέρηση έτους-εφημέριο  στη μητρόπολή τους.  Πολλοί  μητροπολίτες μετά τη χειροτονία, ακολούθησαν την πεπατημένο οδό, δηλαδή ότι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια: έστελναν μετά τη χειροτονία στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση στο ΦΕΚ, το σχετικό έγγραφο.  Όμως τα χαρτιά δεν γινόντουσαν δεκτά!

Και αυτό συνέβη γιατί  τα πράγματα άλλαξαν, χωρίς το Υπουργείο Παιδείας ή Διοικητικής Μεταρρύθμισης να μπει στον κόπο να τους ενημερώσει. Άλλωστε και οι πολιτικές εξελίξεις ήταν απαγορευτικές για κάτι τέτοιο.

Ευτυχώς υπήρξε επικοινωνία του Συνοδικού Μεγάρου με τα αρμόδια Υπουργεία για να γίνουν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.  Με λίγα λόγια, η χαρτούρα πάει σύννεφο, από Μητρόπολη σε Υπουργείο και από Υπουργείο σε υπηρεσία, για να καταλήξει και πάλι στη Μητρόπολη η οποία τελικά θα στείλει το διορισμό για δημοσίευση στο ΦΕΚ. Άλαλα τα χείλη των ασεβών!

 

Και μετά από αυτό ήρθε και το νέο που αφορά στους αποσπασμένους λαϊκούς και κληρικούς σε Μητροπόλεις. Από τον Ιανουάριο του 2012 οι  αποσπασμένοι θα πληρώνονται από τον φορέα που υπηρετούν. Δηλαδή από τις μητροπόλεις. Από  την ημέρα που έγινε γνωστή η απόφαση-που κάποιοι λένε πως θα ανακληθεί- έχει δημιουργηθεί πανικός γιατί ουδείς αποσπασμένος , μέρες που έρχονται , είναι σίγουρος ότι θα ξαναβρεί τον κωδικό με τον οποίο πληρώνεται από το δημόσιο, όταν θα επιστρέψει στην έδρα του. Από την άλλη και οι μητροπολίτες είναι ανήσυχοι αφού πρέπει να πληρώνουν αποσπασμένους  που υπηρετούν πολλά χρόνια στο δημόσιο και κατά συνέπεια είναι υψηλές οι αποδοχές τους. 

δείτε περισσότερα »
«Φιλί στο στόμα» του... Πάπα με τον ιμάμη-Η διαφήμιση που προκαλεί και εξοργίζει το Βατικανό
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 17/11/2011

Προκλητική καμπάνια λάνσαρε η ιταλική εταιρεία ρούχων Benetton, παρουσιάζοντας τον πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' να φιλιέται στο στόμα με τον ιμάμη του Αλ 'Αζχαρ στο Κάιρο. Ήδη οι αντιδράσεις από το Βατικανό είναι έντονες. Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε «διαβήματα προκειμένου να διασφαλιστεί ο σεβασμός προς το πρόσωπο του Αγίου Πατέρα».

"Πρόκειται για μια σοβαρή έλλειψη σεβασμού προς τον Πάπα, αποτελεί προσβολή για τα συναισθήματα των πιστών, μια σαφή απόδειξη του πώς μπορούν να παραβιαστούν σε μια διαφήμιση, οι θεμελιώδεις κανόνες του σεβασμού προς ένα πρόσωπο για να προσελκύσει την προσοχή μέσω της πρόκλησης" σημείωσε το Βατικανό.

 

Μία ακόμη διαφήμιση της Benetton δείχνει τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να φιλάει στο στόμα τον Κινέζο ομόλογό του Χου Ζίντα. Η καμπάνια περιλαμβάνει επίσης ένα "φανταστικό" φιλί μεταξύ του Νικολά Σαρκοζί και της Άγγελας Μέρκελ.

  

δείτε περισσότερα »
Ο Σουηδός που βαπτίστηκε Χριστιανός και έγινε Μοναχός-φωτογραφίες
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 16/11/2011

Δεν είναι η πρώτη ούτε και η τελευταία  βάπτιση ενηλίκου στο Άγιο Όρος. Ο νεοφώτιστος μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία να ακολουθήσει το δύσκολο αλλά φωτεινό δρόμο του Μοναχισμού.

Συγκεκριμένα τον  περασμένο Οκτώβριο στα θαλάσσια ὕδατα τοῦ ἀρσανὰ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Κουτλουμουσίου (Καλιάγρα), ἔγινε τὸ Μυστήριο τοῦ Ἁγίου Βαπτίσματος. Νεοφώτιστος Χριστιανὸς Ὀρθόδοξος ἦταν ἕνας Σουηδὸς ὁ ὁποῖος ἔλαβε τὸ ὄνομα ΦΙΛΙΠΠΟΣ καὶ ἐξέφρασε τὴν ἐπιθυμία νὰ γίνει μοναχός. Τὸ Μυστήριο ἐτέλεσε ὁ Ἱερομόναχος π. Χρυσόστομος Κουτλουμουσιανός, ἐνῶ Ἀνάδοχος ἦταν ὁ Ὀλλανδὸς Θωμάς. (φωτογραφίες Ρωμαϊκό Οδοιπορικό) 

δείτε περισσότερα »
Αύξηση επισκεπτών στο Άγιο Όρος
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 16/11/2011

Μεγάλη αύξηση επισκεπτών στο Περιβόλι της Παναγίας παρατηρήθηκε φέτος  σε σχέση με πέρυσι. Η αύξηση είναι της τάξης του 20% και μεταξύ άλλων εξηγείται «από την ανάγκη των ανθρώπων να επικοινωνήσουν με το Θεό σε περιόδους κρίσης».

Κάθε χρόνο το Άγιον  Όρος επισκέπτονται περίπου 100.000 - 120.000 άτομα, καθώς υπάρχει δεδομένη δυνατότητα φιλοξενίας 120 ατόμων την ημέρα, ενώ ξεπερνούν το 1 εκατ. οι επισκέπτες που κάνουν τον παράπλου της δυτικής πλευράς με τα δύο πλοία.

(φωτο από Όμιλο Φίλων Αγίου Όρους) 

δείτε περισσότερα »
Ακατανόητη οργή κατά του τιτουλάριου μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 14/11/2011

του Κώστα Ζαφειρίου

Ο Επίσκοπος Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, τιτουλάριος μητροπολίτης σήμερα, εξελέγη  ως γνωστόν  παμψηφεί από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο Γενικός Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η εκλογή του κ. Ιωάννη (φωτο αρχείου με τον μητροπολίτη Χαλκίδος) ενδεχομένως να εξόργισε κάποιον, ο οποίος και μετέφερε την ακατανόητη οργή του και τηλεφωνικώς χθες στον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, αλλά όλα σταματούν εδώ.

Η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 13ηςΟκτωβρίου είναι οριστική και αμετάκλητη. Μόνο που οι Συνοδικοί αρχιερείς θα έπρεπε να είχαν εκδώσει σχετικό Δελτίο Τύπου, για να γνωρίζει ο κόσμος ότι ο πεφωτισμένος ιεράρχης κ. Ιωάννης είναι γενικός διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου.

Ο τιτουλάριος μητροπολίτης  διαθέτει διδακτορικό, γνωρίζει ξένες γλώσσες και είναι ηγούμενος της Μονής Πεντέλης, η οποία φιλοξενεί στο χώρο της το Διορθόδοξο Κέντρο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πανιερώτατος  κ. Ιωάννης δεν επιθυμεί να λαμβάνει τον υψηλό μισθό  του Γενικού Διευθυντού, όπως  συνέβαινε  τα τελευταία χρόνια.

  

δείτε περισσότερα »
Με τα μάτια στραμμένα στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 10/11/2011

Ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος είναι μέλος της παγκόσμιας μη κυβερνητικής οργάνωσης "Trilateral Commission", οργάνωση που ελέγχει το "ίδρυμα Ροκφέλερ".

Η οργάνωση αυτή πρωτοεμφανίστηκε το 1973 και από τότε μέχρι σήμερα, κάθε χρόνο, τα μέλη της, οι πιό ισχυροί και πλούσιοι, χρηματιστές,  βιομήχανοι,  βαρόνοι των mediaκαι πολιτικοί από τη Βόρεια Αμερική, τη Δυτική Ευρώπη και την Ιαπωνία, συνέρχονται σ' ένα μυστικό κονκλάβιο και αποφασίζουν για τις τύχες του κόσμου. Ορισμένοι τους αποκαλούν "η μυστική κυβέρνηση", "το κατεστημένο", "η παγκόσμια ελίτ".

Στην αυριανή ορκωμοσία το βλέμμα πολλών θα είναι στραμμένο στο νέο πρωθυπουργό. 

δείτε περισσότερα »
Παρασκευή 11-11-2011 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 10/11/2011

(ώρα 12.14) Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος ανέβαλε το ταξίδι του στη Χίο όπου θα μετέβαινε για την ενθρόνιση του μητροπολίτη κ. Μάρκου, γιατί θα κληθεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να τελέσει την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με πηγές από την Προεδρία της Δημοκρατίας ,δεν αποκλείεται η ορκωμοσία να γίνει σήμερα αργά το μεσημέρι.

Οπως έγινε γνωστό από την Προεδρία της Δημοκρατίας ( ώρα14.00) η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι.

δείτε περισσότερα »
Μαϊμού καλόγριες εν δράσει-φωτογραφία
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 08/11/2011

Μαϊμού καλόγριες έχουν κατακλύσει όχι μόνο την Αθήνα αλλά και αρκετές επαρχιακές πόλεις, όπως τον Πύργο (Ηλείας), όπως αποκαλύπτει η φωτογραφία (πηγή iliapress). Στην Αθήνα εμφανίζονται σε διάφορες γειτονιές και πωλούν κομποσκοίνια, εικονίτσες και σταυρουδάκια (όλα madeinChina), λέγοντας πως είναι από Μοναστήρι. Στον Πύργο η συγκεκριμένη …καλόγρια, πωλούσε εικονίτσες «από το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στην…Τήνο»!

Δεκάδες οι καταγγελίες για τις μαΐμού καλόγριες, ελάχιστες οι συλλήψεις και πενία τέχνας κατεργάζεται.

 

  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178