Ρεπορτάζ

Μήνυσαν το βλάσφημο "Corpus Christi"
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 09/06/2012

Όπως πληροφορείται το "ierovima", στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας προσήχθησαν σήμερα το απόγευμα τρεις ηθοποιοί που συμμετέχουν στην παράσταση «Corpus Christi», έπειτα από μήνυση που κατατέθηκε για προσβολή στα Θεία. Με εντολή εισαγγελέα οι τρεις ηθοποιοί αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος προχθές χαρακτήρισε το έργο βλάσφημο και απαράδεκτo.

Οι ιεράρχες έχουν εκφράσει, επίσης, τη λύπη τους για τη νοσηρή φαντασία των συγγραφέων του θεατρικού έργου, προτρέποντας τον λαό να το αποδοκιμάσει. 
 

δείτε περισσότερα »
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας για τις συνομιλίες με τον Ιερώνυμο
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 07/06/2012

Σε συνεδρίαση συνήλθε στο Πατριαρχικό και Συνοδικό Πνεύματικό-Διοικητικό Κέντρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας στη νότια Ρωσία στις 6 Ιουνίου 2012, σε τακτική της συνεδρίαση της εαρινής-θερινής περιόδου η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας προεδρέυοντος του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου.

Παρουσιάσθηκαν τα πορίσματα των Πρωθιεραρχικών επισκέψεων της περιόδου Μαρτίου – Ιουνίου ε.ε. στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας, στη Δημοκρατία Καζαχστάν και στην Ιερά Μητρόπολη Αγίας Πετρουπόλεως.

Μέλη της Ιεράς Συνόδου εξέφρασαν την ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των συνομιλιών μεταξύ των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Ελλάδος κατά την επίσημη ειρηνική επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου προς το Πατριαρχείο Μόσχας. 

δείτε περισσότερα »
2012:Αποκεφαλισμός Τυνήσιου που ασπάστηκε τον Χριστιανισμό!
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 07/06/2012

Ένα πραγματικά αποτρόπαιo βίντεο θρησκευτικού φανατισμού από την Τυνησία ήρθε στην δημοσιότητα, υπόθεση, που θα πρέπει να κινητοποιήσει τον ΟΗΕ. Πρόκειται για το βίντεο του αποκεφαλισμoύ ενός νεαρού ατόμου από την Τυνησία ο οποίος αποφάσισε να αλλάξει πίστη και από Μουσουλμάνος να βαφτιστεί Χριστιανός.

Ο άτυχος νέος πλήρωσε με την ζωή του την απόφαση αυτή ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμιος όσο και απάνθρωπο να ακούγεται για ένα μέσο άνθρωπο έκοβε επί δύο λεπτά το κεφάλι του νεοβαπτιζόμενου χριστιανού φωνάζοντας  "Allahu Akbar" για να τον τιμωρήσει τον «αποστάτη» που γύρισε την πλάτη στον Αλλάχ και ασπάστηκε μία πολυθεϊστική θρησκεία σύμφωνα με τους φανατικούς ισλαμιστές.

Το πλέον απίστευτο και απάνθρωπο δείγμα του φανατισμού που επικρατεί σε ορισμένους ανθρώπους είναι ότι μόλις ο δήμιος αποκεφάλισε τον νεαρό πήρε το κεφάλι του σαν τρόπαιο στα χέρια του και πανηγύριζε. Το βίντεο μεταδόθηκε από την αιγυπτιακή τηλεόραση και έκανε μέχρι και τον Αιγύπτιο παρουσιαστή Tawfiq Okasha έξαλλο ο οποίος ούρλιαζε και αναρωτιόταν αν είναι δυνατόν να είναι αυτό το Ισλάμ.

 

 

δείτε περισσότερα »
Διαδήλωση Αμερικανών για την απελευθέρωση του Αχρίδος Ιωάννη-Στο πλευρό του το Πατριαρχείο Μόσχας
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 06/06/2012

(πηγή: μέλος της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος)

Στις 31 Μαϊου 2012,στην Ουάσιγκτον, μπροστά στην Πρεσβεία της FYROM, Αμερικανοί πολίτες πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση από την φυλακή του Μακ/του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος και  Μητρ/τη  Σκοπίων κ.κ.Ιωάννη και την παύση των διώξεων, για θρησκευτικούς λόγους και των λοιπών Επισκόπων, ιερομονάχων, μοναχών, μοναζουσών και πιστών της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδος.   Η διαμαρτυρία, δεόντως οργανωμένη, πραγματοποιήθηκε με την έγκριση της Αστυνομίας της Ουάσιγκτον. Οι πολίτες που συμμετείχαν  πορεύτηκαν με αναμμένα κεριά και εικόνες και έκαναν Παράκληση στην Παναγία, μπροστά στο κτίριο, όπου στεγάζεται η Πρεσβεία  της  π.Γ.Δ.Μ.  

δείτε περισσότερα »
Χειροτονία βιοτέχνη ως ισόβιου διακόνου
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 04/06/2012

(Ι.Μ.Δημητριάδος) Την Χειροτονία νέου Διακόνου, του Βιοτέχνη π. Χρήστου Αράπη, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, κατά την εορτή του Αγίου Πνεύματος (4/6).

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον μυστικό τρόπο που ενεργεί το Άγιο Πνεύμα στη ζωή του κάθε ανθρώπου και ανάβει στις ψυχές τον πόθο και την λαχτάρα της Ιερωσύνης. Κάλεσε τον νέο Κληρικό να εργάζεται ανάμεσα για να γίνεται πραγματικότητα ο καρπός του Αγίου Πνεύματος, που είναι η ενότητα, κατά το πρότυπο της Αγίας Τριάδος. Ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε ότι «στην κοινωνία της ενότητας και της Ευχαριστίας μέσα στην Εκκλησία δε χωρούν ο διχασμός, ο φανατισμός. Όπου προκύπτουν αυτές οι νοσηρότητες εκεί απουσιάζει το Άγιο Πνεύμα. Αντιθέτως, όπου υπάρχει χαρά, ειρήνη, μακροθυμία και ενότητα, εκεί υπάρχει το Άγιο Πνεύμα…» Κάλεσε τον νέο Διάκονο να διδάσκει με το παράδειγμά του και λιγότερο με τα λόγια του και να γνωρίζει ότι το Πανάγιο Πνεύμα θα θεραπεύει τις ελλείψεις και τις αδυναμίες του.

Στη συνέχεια ο κ. Ιγνάτιος εξήρε την απόφαση του νέου Κληρικού να εισέλθει στην Ιερωσύνη, αν και άμισθος, τονίζοντας, όμως, παράλληλα ότι η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου είναι συμβατική υποχρέωση του Κράτους έναντι της Εκκλησίας, για το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της που οικειοποιήθηκε. Επεσήμανε ότι, πλέον, η Εκκλησία βιώνει την ευλογία της εισόδου στην Ιερωσύνη ανθρώπων που θα διατηρούν το επάγγελμά τους, ως προς το ζην, ενώ παράλληλα, θα διακονούν με ζήλο τον λαό του Θεού και το Άγιο Θυσιαστήριο. Παρατήρησε ότι το παράδειγμά του, όπως και πολλών άλλων νέων Κληρικών «είναι απάντηση στην αμαρτία που περίσσευσε στον τόπο μας, ενώ τώρα υπερπερισσεύει η Χάρις…»

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε όλους όσοι έχουν μέσα τους τη σπίθα της Ιερωσύνης, να κρατήσουν το επάγγελμά τους και να εισέλθουν στις τάξεις του ιερού Κλήρου, ακόμα και ως ισόβιοι Διάκονοι. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του σημείωσε ότι «ξημερώνει μία νέα, δύσκολη και πρωτόγνωρη ημέρα για τον τόπο μας. Ας ελπίσουμε ότι, τελικά, τα πράγματα δεν θα έχουν τραγικές συνέπειες για τον λαό μας και την Εκκλησία μας. Θα κληθούμε να μαρτυρήσουμε, αν όχι με αίμα, με λόγο και έργα, όπως συμβαίνει ήδη σ’ ολόκληρη την πατρίδα μας, όπου η Εκκλησία μας είναι η μόνη που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων, αναπληρώνοντας τα κενά του Ελληνικού Κράτους…» 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου 

δείτε περισσότερα »
Οι εγκέφαλοι των Αθηνών έκλεισαν το δρόμο στους Χριστιανούς βουλευτές της Θράκης
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 01/06/2012

(πηγή onalert.gr)΄Οπως όλα δείχνουν με τις επιλογές που έκαναν τα κόμματα στις λίστες τους στο νομό Ροδόπης,ενδέχεται για πρώτη φορά να μην εκλεγεί χριστιανός βουλευτής.

Πως μπορεί να γίνει αυτό;

Το ΠΑΣΟΚ τοποθέτησε επικεφαλής τον Αχμέτ Χατζηοσμάν.Έτσι φαίνεται να είναι σίγουρη η εκλογή από τους δύο νομούς της Θράκης, του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στην Ξάνθη, και των Αχμέτ Χατζηοσμάν και Ιλχάν Αχμέτ (ΔΗΜΑΡ) στην Ροδόπη. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πανελλαδικά πρώτος,  τότε βγαίνει και ο Καραγιουσούφ και μένει από έξω ο Ευριπίδης Στυλιανίδης!

Ωραία τα κόμματα των Αθηνών...
  
 

δείτε περισσότερα »
Βίντεο με τον μπάτλερ του Πάπα που κατηγορείται για διαρροές εγγράφων
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 30/05/2012

Από τον Ιανουάριο εκατοντάδες απόρρητα έγγραφα του πάπα διέρρευσαν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, γεγονός που προκάλεσε κρίση στην Αγία Έδρα.

 

Ο Πάολο Γκαμπριέλε (βίντεο) φέρεται να είναι ένας από αυτούς που διοχέτευσαν τα έγγραφα.Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ όπως δήλωσε σήμερα, αισθάνεται «βαθύτατη θλίψη για όσα συμβαίνουν στο Βατικανό».

 

Σύμφωνα με μερίδα του ιταλικού Τύπου, για τις διαρροές εγγράφων δεν αποκλείεται να ευθύνονται και κάποιοι καρδινάλιοι. Εχει ενδιαφέρον το βίντεο που ακολουθεί:

δείτε περισσότερα »
Σύγχρονο θαύμα που συγκλονίζει: Ο αρχιμανδρίτης Σωσίπατρος με τον μικρό Ηλία που έσωσε ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 30/05/2012

(εκ της Ι.Μ.) Το απόγευμα της 28ηςΜαΐου στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στην Βέροια τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή της Μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου από την Συμφερούπολη της Κριμαίας στην Ιερά Μονή . Χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιάνζου κ. Θεοδώρητος ο οποίος και ομίλησε.

Το πρωί της 29ηςΜαΐου τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο κατά το οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ενώ έλαβαν μέρος οι Θεοφ. Επίσκοποι Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος και Θερμών κ. Δημήτριος, καθώς επίσης και πολλοί ιερείς που ήρθαν να τιμήσουν και να πάρουν την ευλογία του Αγίου Λουκά.

Λίγο πριν το τέλος της Ακολουθίας, ο αρχιμανδρίτης π. Σωσίπατρος Πιτούλιας, με την προτροπή του μητροπολίτη Βεροίας, αφηγήθηκε πως ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός θεράπευσε τον μικρό του ανιψιό (φωτο). 

δείτε περισσότερα »
Πρωτοφανείς διώξεις μελών της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδος
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 25/05/2012

(πηγή:Μέλος Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδος)

Τα ξημερώματα, της 21ης Μαϊου, περίπου στις 7 π.μ., πολλές αστυνομικές δυνάμεις, με οργανωμένη επιχείρηση σε όλη την χώρα μας, επιτέθηκαν και εισέβαλαν βίαια στα μοναστήρια και σε σπίτια των μελών της Ορθόδοξης Αρχιεπισκπής Αχρίδος.

 

 Συγκεκριμένα, στην πόλη  Στίπ,  έδρα της Επισκοπής Μπρεγκαλνίτσας, η  αστυνομία εισόρμησε και αναζήτησε τον σεβασμιώτατο Επίσκοπο κ.Μάρκο, και επειδή απουσίαζε στο Βελιγράδι στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχείας του Πατριαρχείου Σερβίας,  συνέλαβαν την μοναχή  Πελαγία,  μεγάλης ηλικίας   και με πρόσφατη ορθοπεδική εγχείρηση.

  

Στα Σκόπια, μεγάλη αστυνομική δύναμη, εισέβαλε στη Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αναζητώντας τον Επίσκοπο Στοβίου και  

δείτε περισσότερα »
Σταυρός από το Βατικανό στην Αθήνα; VIDEO
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 24/05/2012

Ο πάπας Βενέδικτος ευλόγησε τον  Σταυρό  που  θα κάνει ταξίδι σε όλο τον κόσμο.  Αυτός ο Σταυρός δόθηκε στον Πάπα από μια ομάδα Ουκρανών, ως δώρο για τον εορτασμό 2.000 χρόνων από τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Ιησού. Ο Σταυρός θα ταξιδέψει σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες. Κορυφαία στιγμή για την περιοδεία του Σταυρού θα είναι η επέτειος, και ο εορτασμός του έτους 2033, που σχεδιάζει το Βατικανό.

Μέχρι στιγμής, ο Σταυρός έχει περιοδεύσει πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, της Πολωνίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας. Είναι άγνωστο αν συμπεριλαμβάνεται και η Αθήνα σε αυτές. Το 2004, ο Ιωάννης Παύλος ΙΙ είχε επίσης ευλογήσει το Σταυρό.  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179