Ρεπορτάζ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αρμενίων Ελλάδος στην Κομοτηνή
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 18/12/2012

(πηγή-φωτο:xronos.gr) Με επίκεντρο τις θρησκευτικές εκδηλώσεις των Αρμενίων της Κομοτηνής παραβρέθηκε για δύο μέρες στην πόλη μας ο αρχιεπίσκοπος της ορθοδόξου Αρμενικής Εκκλησίας Χορέν Δογραματζιάν ο οποίος κατά την διάρκεια ομιλίας του ανακοίνωσε την απόφαση να ορισθεί η πρωτεύουσα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η Κομοτηνή, ως έδρα της περιφέρειας της Αρμενικής κοινότητας.  Αυτό δεν γίνεται τυχαία αφού από εδώ εκπορεύονται πολλές στρατηγικές και πολιτικές με στόχο τον αφελληνισμό της περιοχής.
Στη φωτογραφία ο αρχιεπίσκοπος των Αρμενίων Ελλάδος Χορέν Δογραματζιάν με την χαρακτηριστική του θρησκευτική περιβολή φωτογραφίζεται με τον πρωτοσύγκελο της μητροπόλεως Κομοτηνής, την χορωδία
 

δείτε περισσότερα »
Ο Αλλάχ πήγε..."Πίνδο"- Τρώμε κοτόπουλα με την ευλογία του...μουφτή
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 16/12/2012

από τον Κώστα Ζαφειρίου-Espresso


Με ειδικό, μουσουλμανικό τρόπο, που προϋποθέτει ολόκληρο τελετουργικό με επίκληση στον Αλλάχ, σφάζονται τα κοτόπουλα "Πίνδος" στα Ιωάννινα, ώστε να λάβουν με την έγκριση του μουμφτή το ειδικό πιστοποιητικό Hallel (Χαλάλ) και στη συνέχεια να διοχετευτούν στον Ελληνικό Στρατό, αφού η εταιρία είναι ένας από τους προμηθευτές πουλερικών και τη λοιπή αγορά.

 

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το σύνθημα της εταιρείας "τα νόστιμα ορεινά κοτόπουλα κουβαλάνε αξίες", εννοώντας προφανώς αξίες, το μουσουλμανικό τρόπο σφαγής τους, κάτι που αγνοούν οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι καταναλωτές.

Η εταιρεία ΠΙΝΔΟΣ, ένας απο τους επίσημους προμηθευτές κρέατος και πουλερικών του Ελληνικού Στρατού, αναφέρει πως το κρέας της είναι χαλάλ (Helal meat) και παίρνει την ευλογία του Μουφτή.


"Η Πίνδος εφαρμόζει όλα τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα για την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.Τα Κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ, έχουν την πιστοποίηση ΧΑΛΛΑΛ (XALLAL), από τον Μουφτή Ξάνθης, για την τήρηση της διαδικασίας που προβλέπεται από την Μουσουλμανική Θρησκεία", διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της αγροτικού συνεταιρισμού Ιωαννίνων Πίνδος ενώ παρατίθεται και η Βεβαίωση  του Μουμφτή Ξάνθης Μεμέτ-Εμίν-Σινίκογλου, στην οποία διαβάζουμε. "Έχουμε αναλάβει την σχετική υποχρέωση να μεταβαίνουμε, κάθε φορά και κατόπιν σχετικού αιτήματος, στο πτηνοτροφείο της εταιρίας Πίνδος που βρίσκεται στη θέση "Πίνδος" των Ιωαννίνων, ως μια επιτροπή που αποτελείται από μένα και τους κυρίους (παρατίθενται τέσσερα ονόματα μουσουλμάνων κατοίκων Ξάνθης), προκειμένου να διαπιστώνουμε εάν και κατά πόσο τηρείται από τον Ζουμπούλ Αχμέτ, κάτοικο Ξάνθης και υπεύθυνο σφαγής των πτηνών, η διαδικασία που προβλέπεται από την Μουσουλμανική Θρησκεία και η οποία επιβάλλει την αναφορά, κατά την σφαγή αυτών το ρητό "Μπισμιλλάχ Ερραχμάν Ερραχήμ, Αλλάχου Εκμπάρ", που σημαίνει πιστοποίηση ΧΑΛΛΑΛ (HALLAL)""
Με τον όρο «χαλάλ» περιγράφονται τα προϊόντα που έχουν παραχθεί και προετοιμαστεί με βάση τις παραδόσεις και τους κανόνες της μουσουλμανικής θρησκείας.
Σύμφωνα λοιπόν με την εταιρία , πριν θανατώσουν ένα κοτόπουλο,  ο μουσουλμάνος εργαζόμενος διαβάζει,μία Μουσουλμανική προσευχή και κατόπιν θανατώνει το κοτόπουλο λέγοντας τα λόγια "Μπισμιλλάχ Ερραχμάν Ερραχήμ, Αλλάχου Εκμπάρ".
Η διαδικασία αυτή, δηλαδή του μουσουλμανικού τρόπου σφαγής,  έχει ξεκινήσει στην εταιρία από το 2003 και ελάχιστοι καταναλωτές, στην μεγάλη πλειονότητά τους Χριστιανοί Ορθόδοξοιξοι γνωρίζουν ότι τρώνε κοτόπουλα που έχουν ευλογηθεί από τον Μουφτή αφού προηγουμένως έχουν σφαγιαστεί στο όνομα του Αλλάχ.
Και για όσους δεν ήξεραν την ιστορία του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού, διαβάζουμε από την ιστοσελίδα του: "Ξεκινώντας 50 χρόνια πριν, 7 αγρότες από τον Νομό Ιωαννίνων παρακινούμενοι από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, αποφάσισαν να ασχοληθούν με την παραγωγή πουλερικών ως συμπλήρωμα στο εισόδημα τους.
Με προσπάθεια και αγάπη, ο Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ που τότε απασχολούσε 2 άτομα και είχε παραγωγή 500 κοτόπουλα την εβδομάδα, σήμερα έφτασε να έχει 572 μέλη παραγωγούς πτηνοτρόφους που εργάζονται με ευθύνη και μεράκι 800 εξειδικευμένους εργαζόμενους και να σφάζει 500.000 κοτόπουλα την εβδομάδα."

Τι είναι το χαλάλ

Halal (χαλάλ) είναι  αραβική λέξη που σημαίνει «επιτρεπτό». Η σφαγή ενός ζώου, για να λάβει πιστοποίηση halal ακολουθεί συγκεκριμένη ιεροτελεστία που την ορίζουν μουσουλμανικοί κανόνες:1/ το ζώο να έχει τραφεί μόνο με φυτική τροφή που δεν περιέχει ζωϊκά υποπροϊόντα 2/ Κατα τη διάρκεια της σφαγής του ζώου (στην περίπτωσή μας του πουλερικού), πρέπει να προφέρεται το όνομα του Αλλάχ,3/ το μαχαίρι πρέπει να είναι ιδιαίτερα κοφτερό ώστε η τομή στο λαιμό του πουλερικού να γίνει άμεσα 4/το ζώο που θα οδηγηθεί στον τόπο της σφαγής δεν πρέπει να έχει χάσει τις αισθήσεις του 5/ το πουλερικό πρέπει αμέσως μετά τη σφαγή να κρεμαστεί ανάποδα και να αιμοραγήσει μέχρι να στεγνώσει, γιατί άμα υπάρχει αίμα το κοτόπουλο δεν είναι χαλάλ, 6/ όλοι η διαδικασία πρέπει να γίνει από μουσουλμάνο.   

δείτε περισσότερα »
Βατικανό: Οι γάμοι ομοφυλοφίλων απειλή για την ειρήνη
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 16/12/2012

Μια ομάδα διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για τη στάση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας όσον αφορά τους γάμους ομοφυλοφίλων προσπάθησε την Κυριακή να «εισβάλουν» στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό την ώρα που ο Πάπας Βενέδικτος ΧVI απηύθυνε το εβδομαδιαίο κήρυγμά του προς τους προσκυνητές.

Οι διαδηλωτές - οι οποίοι κρατήθηκαν έξω από την πλατεία από την ιταλική αστυνομία - εξοργίστηκαν από τις δηλώσεις που έκανε ο ποντίφικας την Παρασκευή σύμφωνα με τις οποίες «οι προσπάθειες νομιμοποίησης των γάμων των ομοφυλοφίλων περιλαμβάνονται μεταξύ των απειλών για την ειρήνη στον κόσμο»!
«Θεωρούμε απαράδεκτο τον ισχυρισμό
 

δείτε περισσότερα »
Διαφωνία ΔΗΜΑΡ με Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων για τα κληροδοτήματα
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 16/12/2012

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών για το ότι τα κληροδοτήματα μεγάλων ευεργετών στην πόλη των Ιωαννίνων και οι αντίστοιχες δωρεές σε σχολεία εξαιρούνται από τη νομοθεσία και τελούν υπό τη διαχείριση της Ιεράς Μητρόπολης της πόλης κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ.

Με αφορμή και την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για αλλαγές στο νομικό πλαίσιο των κληροδοτημάτων οι βουλευτές Γιαννακάκη Μαρία, Κυρίτσης Γιώργος, Τσούκαλης Νίκος, Φούντα Νίκη, Ψαριανός Γρηγόρης ερωτούν τον υπουργό για το λόγο της εξαίρεσης. 
Σημειώνεται ότι η πόλη των  Ιωαννίνων ήταν από τις πλέον ισχυρές οικονομικά και διοικητικά, με πληθώρα ιδρυμάτων. Μάλιστα, ο νυν Μητροπολίτης Ιωαννίνων κκ Θεόκλητος ήταν για χρόνια υπεύθυνος των οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, με ισχύ στην Ιερά Σύνοδο, αλλά και πολύ γνωστός στην περιοχή για τις δημοκρατικές και κοινωνικές του ευαισθησίες,


Πιο συγκεκριμένα οι βουλευτές σημειώνουν στην ερώτηση:

«Στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, Ηπειρώτες Ευεργέτες προέβησαν στην ίδρυση Κληροδοτημάτων για κοινωφελείς σκοπούς, ορίζοντας στις διαθήκες τους τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούσαν να γίνεται η διοίκηση και η διαχείριση των περιουσιών τους. Λόγω των κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών που επικρατούσαν στην αντίστοιχη χρονική περίοδο, η διαχείριση των Κληροδοτημάτων ανατέθηκε ουσιαστικά στον Μητροπολίτη. Το ίδιο καθεστώς διαχείρισης ισχύει και στην περίπτωση των Σχολικών Περιουσιών της πόλης των Ιωαννίνων που προέρχονται από Κληροδοτήματα.

Με το Ν.2508/1920 ορίστηκε για πρώτη φορά νέο καθεστώς  σύμφωνα με το οποίο  η διαχείρισή τους οφείλει να γίνεται βάσει της βούλησης του διαθέτη, όπως αυτή διατυπώνεται στη διαθήκη του. Έκτοτε το πιο πάνω καθεστώς παγιοποιήθηκε με συνταγματικές ρυθμίσεις (άρθρα 105 και 106 του Συντάγματος του 1952, άρθρο 109 ισχύοντος Συντάγματος) και με σωρεία νομοθετικών ρυθμίσεων (άρθρο 103, παρ. 1 του Α.Ν. 2039/1939 και άρθρα 37 και 47 του Ν.1473/1984). Μοναδική εξαίρεση του προαναφερόμενου καθεστώτος διαχείρισης αποτελούν τα κληροδοτήματα της πόλης των Ιωαννίνων, τα οποία εντελώς ανεξήγητα παρέμειναν και εξακολουθούν να παραμένουν υπό την απόλυτη διαχείριση της Ιεράς Μονής της πόλης.

Κατά του πιο πάνω ιδιόμορφου καθεστώτος, η Επιτροπή Αγώνα για τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα (ΕΑΗΚ), προσέφυγε στην Επιτροπή του άρθρου 108 του Ν.2218/1994 καταγγέλλοντας την παράνομη λειτουργία των Αγαθοεργών Καταστημάτων της Μητρόπολης Ιωαννίνων, η οποία έκρινε ότι δεν υφίσταται νόμιμο έρεισμα για τη συγκρότηση της Εφοροεπιτροπείας σε ό,τι αφορά τα συγκεκριμένα Κληροδοτήματα. Στα ίδια συμπεράσματα κατέληξαν  ο Συνήγορος του Πολίτη (στο υπ’αριθμ. 1778/1999 πόρισμα) και η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων (στο 25/06/1999 ομόφωνο πόρισμα της).

Σε αντίθεση με τα πιο πάνω πορίσματα ,το  Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την υπ’αριθμ. 414/2000 γνωμοδότηση του, η οποία έγινε αποδεκτή από τον τότε αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών, απεφάνθη ότι οι διατάξεις του  Ν.1473/1984 δεν άλλαξαν το  διαχειριστικό καθεστώς των Κληροδοτημάτων , όπως αυτή ίσχυε στο καθεστώς των Ηπειρωτικών Κληροδοτημάτων.

Η ΕΑΗΚ προσέφυγε εκ νέου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου στην Συνεδρία της 07/12/2010 αντέκρουσε το πιο πάνω περιεχόμενο της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και ενέμεινε στο πόρισμά της ότι δηλαδή το καθεστώς διαχείρισης των Ηπειρωτικών Κληροδοτημάτων αντιβαίνει στις διατάξεις του Συντάγματος και του Νόμου.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.Προτίθεται να προσαρμόσει το καθεστώς διαχείρισης των Ηπειρωτικών Κληροδοτημάτων και των αντίστοιχων Σχολικών Περιουσιών,  σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 109 του Συντάγματος και στα άρθρα 37 και 47 του Ν.1473/1984 , δηλαδή σύμφωνα με τις βουλήσεις των Ευεργετών όπως αυτές διατυπώνονται στις διαθήκες τους;

2.Προτίθεται να ζητήσει την εκκαθάριση των Κληροδοτημάτων  με την παράλληλη ενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου;» (reporter.gr)
 

δείτε περισσότερα »
"Φτερά" έκαναν οι καμπάνες
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 16/12/2012

«Κυνηγοί»  μετάλλων πήραν… σβάρνα τα ξωκλήσια στην περιοχή της Ανεμούτσας στην Αγριά Μαγνησίας και κατέβασαν τις καμπάνες από τα καμπαναριά! Μέσα σε λίγες ώρες έγιναν δυο κλοπές και οι δράστες εξαφανίστηκαν ανενόχλητοι, παρά το βάρος και τον όγκο της λείας τους.
 
Στην πρώτη περίπτωση, οι ιερόσυλοι  χτύπησαν το ξωκλήσι του Τιμίου Σταυρού στο χώρο ενός παλιού μοναστηριού που χρονολογείται από το 17ο αιώνα στο δρόμο από την Αγριά προς την Δράκεια. Παρά την ειδική κατασκευή που είχε γίνει πριν από λίγο καιρό για την προστασία της καμπάνας και παρά το βάρος της που έφτανε τα 160 κιλά, οι δράστες κατάφεραν να την κατεβάσουν και να τη φορτώσουν πιθανότατα σε κάποιο φορτηγό που είχαν μαζί τους!
 
Αμέσως μετά, χτύπησαν και το ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 100 μέτρων. Εκεί είχαν πιο εύκολο έργο, καθώς η καμπάνα ζύγιζε μόνο 30 κιλά! Μάλιστα, είχε κλαπεί και πριν από λίγο καιρό, αλλά βρέθηκε στην κατοχή αλλοδαπών «κυνηγών» μετάλλων και τοποθετήθηκε πάλι στη θέση της για να κλαπεί και πάλι τώρα. Κάτοικοι της περιοχής που αντιλήφθηκαν ότι οι καμπάνες είχαν κάνει φτερά, ειδοποίησαν τη δημοτική αρχή Αγριάς που κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων στο αστυνομικό τμήμα Περιφέρειας άνδρες του οποίου προσπαθούν να τις εντοπίσουν πριν καταλήξουν σε κάποιο χυτήριο μετάλλων.protothema.gr 

δείτε περισσότερα »
Ο Αρχιεπίσκοπος, οι επιχειρηματίες Λαυρεντιάδης-Κυριακίδης και η ΜΚΟ «Αποστολή»
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 14/12/2012

ierovima.gr- Δύο επιχειρηματίες, οι κ.κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και Πέτρος Κυριακίδης βοήθησαν οικονομικά για να δημιουργηθεί η ΜΚΟ «Αποστολή » της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σήμερα ο κ. Λαυρεντιάδης έχει συλληφθεί και μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον κ.Πέτρο Κυριακίδη.

Μεταξύ των κατηγοριών που  έχει απαγγείλει η ανακρίτρια για τον κ. Λαυρεντιάδη (ο οποίος δηλώνει αθώος) είναι και η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα («ξέπλυμα χρήματος»).

Στις 7 Ιουλίου 2010, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην παρουσίαση της ΜΚΟ «Αποστολή» (Ι.Α.Α.), στο κατάμεστο κτίριο της Παλαιάς Βουλής, είχε ευχαριστήσει δημόσια τον επιχειρηματία κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη «για τη μέχρι σήμερα σημαντική υποστήριξη στο έργο» της Αρχιεπισκοπής. «Θα  ήταν αδύνατον να φθάναμε σήμερα στην ίδρυση της ΜΚΟ «Αποστολή» χωρίς την υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.

Τονίζεται ακόμη ότι για την ανακαίνιση και οργάνωση γραφείων στο κτίριο που στεγάζεται η φιλανθρωπική εταιρία , είχαν φροντίσει τόσο ο κ. Λαυρεντιάδης όσο και ο κ. Κυριακίδης. Για τον λόγο αυτό ο αρχιεπίσκοπος τους τίμησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με το μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου.

  

δείτε περισσότερα »
Μνημόσυνο για τους προαπελθόντες Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 13/12/2012

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ  τελέστηκε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των προαπελθόντων Καθηγητών της Σχολής , και των καθ’ οιονδήποτε τρόπο διακονησάντων σ’ αυτήν. Της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κκ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, συμπαραστατούμενος  από τους Επισκόπους της Εκκλησίας της Αλβανίας Απολλωνίας κ. Νικόλαο και Βύλιζος κ. Αστείο και από ιερείς καθηγητές και φοιτητές της Σχολής. Παρέστησαν ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Μιχαήλ Γ. Τρίτος,  Ο Πρόεδρος του Θεολογικού Τμήματος Χρυσ. Σταμούλης και ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Θεόδ. Γιάγκου, οι Ομότιμοι και εν ενεργεία Καθηγητές όλων των βαθμίδων , οι φοιτητές και οι συγγενείς των αειμνήστων Καθηγητών. Επίκαιρα μίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κκ. Δημήτριος.

Τους παρισταμένους δεξιώθηκε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Κοσμήτωρ της Σχολής

  

δείτε περισσότερα »
Τα λάθη του γηραιού μητροπολίτη
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 10/12/2012

Το ένα λάθος μετά το άλλο κάνει ο 80χρονος μητροπολίτης. Από τη μία προωθεί αρχιμανδρίτη που δεν είναι αρεστός στο ποίμνιο και από την άλλη επιτίθεται σε κληρικό που είναι αξιαγάπητος στην πλειονότητα του ποιμνίου. Εκείνο όμως που έχει ενδιαφέρον είναι ότι κάποιοι κληρικοί αρχίζουν και συγκεντρώνουν αποδεικτικά στοιχεία για να τα στείλουν στο ΣΔΟΕ αφού έχει ξεκινήσει ο χορός των ελέγχων.

Ο μητροπολίτης έχει στην αυλή του διορισμένους συγγενείς του, ενώ ηλικιωμένη θηλυκή ύπαρξη παίζει καταλυτικό ρόλο.

 

δείτε περισσότερα »
Επιτυχής η επέμβαση που έγινε στον Δωδώνης
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 07/12/2012

Ικανοποιημένοι είναι οι θεράποντες ιατροί του μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου από την μετεγχειρητική του πορεία.  Η χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη το πρωί ο Μητροπολίτης πρώην Ζακύνθου και νυν Δωδώνης κ. Χρυσόστομος στο Ωνάσειο, για τριπλό bypass στην καρδιά, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε από τον καρδιοχειρουργό κ. Μπαϊρακτάρη, και η κλινική εικόνα του Μητροπολίτη αξιολογήθηκε από τους θεράποντες γιατρούς του ως καλή.
 

δείτε περισσότερα »
Διεστραμμένοι παίζουν με την Ορθόδοξη Εκκλησία (φωτογραφίες)
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 07/12/2012

του Κώστα Ζαφειρίου


Μια  δαιμόνια εμπορική κίνηση, έρχεται να γελοιοποιήσει με σειρά φωτογραφιών που δημοσιεύονται σε ημερολόγιο τοίχου, τους ανά τον κόσμο Ορθοδόξους κληρικούς, ενώ προβληματίζει για τους στόχους της Ρουμάνικης εταιρείας που το εξέδωσε.


 Μοντέλα-"ορθόδοξοι ιερείς" φωτογραφίζονται γυμνοί σε αποδυτήρια με τα ...ιερατικά άμφια και το πετραχήλι στις κρεμάστρες, κάποιος άλλος "ιερέας" κεντά το πετραχήλι του σε ένα δωμάτιο όπου κάθε τί άλλο παρά δωμάτιο κληρικού θυμίζει, ενώ κάποιος άλλος "ιερέας" κάνει...μονόζυγο με τη βοήθεια καλογυμνασμένου λαϊκού. Οι δημιουργοί του ημερολογίου είναι ρουμάνοι και τα μοντέλα υποτίθεται είναι ιερείς από Ορθόδοξες Εκκλησίες της ανατολικής Ευρώπης. Το "Ορθόδοξο Ημερολόγιο 2013", όπου "οι  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179