Αρχείο Ειδήσεων

Η Εκκλησία ενώνει τη φωνή της με τον Ελληνικό Λαό απέναντι στην Τουρκία
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 07/10/2022

"Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αίσθημα ευθύνης ενώπιον του Θεού και της εκκλησιαστικής κοινότητος, κατά τη συνεδρίαση Αυτής της 7ης Οκτωβρίου 2022, ασχολήθηκε επισταμένως και με τις τρέχουσες εξελίξεις και τα φλέγοντα ζητήματα της Πατρίδος μας.

δείτε περισσότερα »
Νέος Μητροπολίτης Δράμας ο αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Πάπαρης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/10/2022

Τον Αρχιμανδρίτη Δωρόθεο Πάπαρη εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως τον νέο Μητροπολίτη Δράμας, με 69 ψήφους. Ο κ. Δωρόθεος υπηρετούσε μέχρι πρότινος από τη θέση του α΄ γραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

δείτε περισσότερα »
Covid-19 Θετικός ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/10/2022

Ὁ Μητροπολίτης Ναυπάκτου καὶ Ἁγίου Βλασίου κ.κ.Ἱερόθεος κατὰ τὴν διάρκεια τῆς συμμετοχῆς του στὶς συνεδριάσεις τῆς Ἱεραρχίας της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος μετὰ ἀπὸ πολὺ ἤπια συμπτωματολογία λοίμωξης τοῦ ἀνωτέρου ἀναπνευστικοῦ καὶ διενέργεια self test εὑρέθη θετικὸς στὸν κορωνοϊό.Σημειώνεται ὅτι εἶναι πλήρως ἐμβολιασμένος γιὰ τὸν κορωνοϊό. Παραμένει οἴκοι, ὅπως προβλέπεται, χωρὶς ἰδιαίτερα συμπτώματα.

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Ηλείας ο Επισκοπος Ωλένης Αθανάσιος Μπαχός
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/10/2022

Νέος Μητροπολίτης Ηλείας εξελέγη ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος Μπαχός. Ο ακάματος εργάτης του Θεού, ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος Μπαχός, πνευματικό ανάστημα του αειμνήστου Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Αθανασίου αλλά και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανού, διακονεί την Τοπική εκκλησία θεοφιλώς μέχρι σήμερα. Διαθέτει άρτια μόρφωση και πνευματική κατάρτιση, εκκλησιαστικό ήθος και ιεραποστολικό ζήλο και είναι άνθρωπος απλός, προσηνής και χαμογελαστός, ιδιαίτερα αγαπητός στον λαό της Ηλείας και τον Κλήρο. Κάλλιον παντός άλλου γνωρίζει τα ζητήματα που αφορούν στην Ι.Μ. Ηλείας και εργάζεται με ένθεο ζήλο δια την επίλυσή των. Ο πνευματικός του πλούτος, η ψυχική του ευγένεια, η άοκνη δράση και η εκκλησιαστική του εμπειρία, εγγυώνται μία απολύτως επιτυχημένη, θεάρεστη αρχιερατική θητεία.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1