Αρχείο Ειδήσεων

Μητροπολίτης Δωρόθεος: Συζήτηση για υγειονομικά θέματα Σύρου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/07/2022

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' συναντήθηκε χθες το πρωί στα Γραφεία του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Μίνα Γκάγκα και τον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ κ. Χρήστο Ροϊλό, με τους οποίους συζήτησε για θέματα του Νοσοκομείου Σύρου, εν όψει της επικείμενης επισκέψεως της κας Υπουργού στην Ερμούπολη. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η ανάγκη εξεύρεσης τρόπων να στηριχθούν οι αδιόριστοι ιατροί των νησιών της Ιεράς Μητροπόλεως και ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχαρίστησε την κα Υπουργό για το ενδιαφέρον που δείχνει, παρά τις υπάρχουσες δυσκολίες, στην αντιμετώπιση υγειονομικών θεμάτων και προβλημάτων στα νησιά των Κυκλάδων.

δείτε περισσότερα »
Άγιος Αθανάσιος Αθωνίτης ο Κουρκουρής
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 05/07/2022

π. Τιμόθεος Ηλιάκης: Άγιος Αθανάσιος Αθωνίτης ο Κουρκουρής. Μια ιστορική παλιά εκκλησία στο Θησείο. Βρίσκεται μερικές δεκάδες μέτρα δυτικά του ναού του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, κοντά στον σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο, στην άκρη του κήπου, σε υπερυψωμένο χώρο. Έλαβε το όνομα Κουρκούρης η Κουρκουρής από κάποιο μεταγενέστερο Ιδιοκτήτη του κτήματος, όπου βρίσκεται η εκκλησία. Η παράδοση αναφέρει

δείτε περισσότερα »
Τρίπολη: Ἑσπερινός Ἁγίων Ἀποστόλων στό γραφικό ἐκκλησάκι
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/07/2022

Τήν Τετάρτη 29 Ἰουνίου 2022, παραμονή τῆς μνήμης τῶν ἁγίων Δώδεκα Ἀποστόλων, τελέσθηκε Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός στό ὁμώνυμο ἐξωκκλήσιο τῆς ἐνορίας Γεννεσίου Θεοτόκου Συνοικισμοῦ στήν Τρίπολη.

δείτε περισσότερα »
Εόρτασε η Πολιούχος της Σκιάθου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/07/2022

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 η Πανήγυρη της επετείου ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος της πολιούχου της Σκιάθου Παναγίας «Εικονιστρίας», η οποία απεκαλύφθη το 1665 μ.Χ. στον γέροντα ασκητή Συμεών κατά θαυμαστό τρόπο και στις ημέρες μας φυλάσσεται με ευλάβεια στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1