Αρχείο Ειδήσεων

Το Πάσχα του καλοκαιριού
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 31/07/2021

Η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου έχει ιδιαίτερη θέση στο εορτολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και συνδέεται άμεσα με τη μοναδικότητα του προσώπου της Παναγίας στο έργο «της εν Χριστώ σωτηρίας» των ανθρώπων, αποτελώντας τη μεγαλύτερη από τις γιορτές που καθιέρωσε η Εκκλησία προς τιμήν της Μητέρας του Χριστού, τις ονομαζόμενες θεομητορικές εορτές. Στην Ελλάδα, η Κοίμηση

δείτε περισσότερα »
Η Αγία Κυριακή στη Μπούκα Παλαιοχωρίου
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 31/07/2021

Η μικρή εκκλησία της Αγίας Κυριακής στην παραλία Παλαιοχωρίου του Δήμου Πηνειού. Στην Μπούκα, εδώ και περίπου πενήντα χρόνια έχει δημιουργηθεί ένας οικισμός στον οποίο διαμένουν περίπου 75 οικογένειες. Πρώτο μέλημα αυτών των ανθρώπων ήταν να κτίσουν την μικρή εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με προσωπική εργασία και την οικονομική ενίσχυση όλων των πιστών.

δείτε περισσότερα »
Η εορτή της Αγίας Σολομονής στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 31/07/2021

Επί τη εορτή της Αγίας Σολομονής, το ιερό λείψανο της οποίας φυλάσσεται στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι, σήμερα, Σάββατο 31 Ιουλίου 2021, παραμονή της μνήμης της Αγίας, και ώρα 4:00 μ.μ., θα τελεσθεί πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προύσης κ. Ιωακείμ. Αύριο, Κυριακή 1η Αὐγούστου, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του ιδίου Αρχιερέως.

δείτε περισσότερα »
Εδώ αναπαύεται ο Μητροπολίτης Κινσάσας Νικηφόρος
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 31/07/2021

Πάνω ακριβώς από το σπήλαιο που ασκήτεψαν οι Άγιοι Πατέρες Διονύσιος και Μητροφάνης στη Μικρά Άγια Άννα, αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο της Αγιορείτικης θάλασσας, αναπαύεται ο Μητροπολίτης Κινσάσας Νικηφόρος Μικραγιαννανίτης.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1