Αρχείο Ειδήσεων

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος : Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν είναι αήττητη
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 30/01/2023

Σημαντική δικαστική ήττα υπέστη το νομικό πρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά από παρέμβαση του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης στην προσφυγή της κατά του Ελληνικού Δημοσίου, μέσω του οποίου ζήτησε την άρση της απαλλοτρίωσης 46 στρεμμάτων που βρίσκονται εντός του «Ασκληπιείου» Νοσοκομείου, με σκοπό να τα εκποιήσει ή να ζητήσει από το Ελληνικό Δημόσιο περίπου 80 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην αξία της έκτασης.

δείτε περισσότερα »
Εικόνα Μεγαλόχαρης: 200 χρόνια από την εύρεση της
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/01/2023

π. Τιμόθεος Ηλιάκης- Οι Διάκονοι της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας πατέρες Ιερώνυμος και Χριστόδουλος λιτανεύοντας την πανσεβάσμια ιερά εικόνα της Μεγαλόχαρης στην Τήνο σήμερα στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την θαυμαστή εύρεσή Της. Στις εκδηλώσεις προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου - Τήνου κ. Δωροθέου, προΐσταται ο Σεβ. Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ .

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ. Χίου: Εορτή Τριών Ιεραρχών
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/01/2023

Μέ εὐλάβεια ἐτίμησε ἡ ἐκπαιδευτική κοινότητα τῆς Χίου τήν ἑορτή τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν. Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν κ. Μᾶρκος ἐτέλεσε τήν Θεία Λειτουργία στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου πλαισιούμενος ἀπό Ἱερεῖς καί τόν Ἀρχιδιάκονο. Στό Ἱερό Βῆμα διακονοῦσαν παιδιά τῆς Κατασκηνώσεως

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1