Αρχείο Ειδήσεων

Ι.Μ.Θεσσαλονίκης: Εορτάζοντες "Χριστού τα γενέθλια"
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/12/2023

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στην Πόλη της Θεσσαλονίκης

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος νωρίς το πρωί της Δευτέρας 25ης Δεκεμβρίου χοροστάτησε

δείτε περισσότερα »
Η Γέννησίς Σου Χριστέ ο Θεός ημών-φωτο
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 25/12/2023

Ανήμερα των Χριστουγέννων στις πέντε το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.(φωτο Ιερόν Προσκύνημα Αγίου Νεκταρίου Αμαλιάδα Ηλείας και Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου)


«Χριστός ετέχθη»


Ο Μεσσίας γεννήθηκε, ο Πανθαύμαστος, ταυτόχρονα Άνθρωπος και Θεός, ήρθε για να ξεκουραστούν επάνω Του τα κουρασμένα ανθρώπινα μάτια και να μην κοιτάξουν άλλον Μεσσία.


Ο Βασιλιάς γεννήθηκε, Εκείνος που είναι Παντοδύναμος και Ελεήμων και ταυτόχρονα κρατά το σκήπτρο της δύναμης και το καντήλι του ελέους ήρθε στον κόσμο μας για να σταθούν όρθιοι και οι ελάχιστοι και να φωνάξουν: «Εμείς είμαστε παιδιά του βασιλιά»!


Ο Ήρωας γεννήθηκε, ο Ακατανίκητος, για να υπερασπιστεί τους δίκαιους, για να κατακτήσει τους αμαρτωλούς, για να καταρρίψει τα πνεύματα της μοχθηρίας κάτω από τον ουρανό.


«Ἡ γέννησίς σου Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, ἀνέτειλε τῷ κόσμῳ, τὸ φῶς τὸ τῆς γνώσεως, ἐν αὐτῇ γὰρ οἱ τοῖς ἄστροις λατρεύοντες, ὑπὸ ἀστέρος ἐδιδάσκοντο, σὲ προσκυνεῖν, τὸν Ἥλιον τῆς δικαιοσύνης, καὶ σὲ γινώσκειν ἐξ ὕψους ἀνατολήν, Κύριε δόξα σοι».

δείτε περισσότερα »
Ι,Μ.Χαλκίδος: Με υγεία και Θεία ευφροσύνη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/12/2023

Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023, προ της Χριστού Γεννήσεως, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ενορία Αγίων Αναργύρων Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τον αρχιμ. Τιμόθεο

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ.Αιτωλίας Ακαρνανίας: Η παραμονή των Χριστουγέννων
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/12/2023

Στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Αγρίνιο ιερούργησε το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων, Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.
Κηρύσσοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στην μνήμη των Προπατόρων

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ.Σάμου: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/12/2023

Ι.Μ.Σάμου-Ἠ πατρική μέριμνα τοῦ Μητροπολίτου μας καί τό ΓραφεῖοΝεότητος τῆςἹ. Μητροπόλεώς μας διοργάνωσε Χριστουγεννιάτικες ἐκδηλώσεις. Τό Σάββατο 19 Δεκεμβρίου Χριστουγεννιάτικη ἐκδήλωση τῶνΚατηχητικῶν Σχολείων στόνἹερό ΝαόΣυλλήψεως Τιμίου Προδρόμου Ἀμπέλου

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1