Αρχείο Ειδήσεων

Καλαμάτα: Απαγόρευση κρούσης καμπάνας
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 13/12/2023

Αποφασίστηκε η προσωρινή παύση λειτουργίας του καμπαναριού, μέχρι και τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, κατά τις ώρες κοινής ησυχίας. Το καμπαναριό εκκλησίας στην Καλαμάτα είχε προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους κατοίκους της περιοχής, καθώς χρησιμοποιούνταν ως ρολόι και χτύπαγε κάθε μισή και κάθε μία ώρα

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ.Θεσσαλονίκης: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/12/2023

Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα Τελετών τουΑριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στις 7:30 τοαπόγευμα, θα πραγματοποιηθεί-εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων-ΕορταστικήΕκδήλωση μεεπίκαιρο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, μέσα στο πλαίσιο του ποιμαντικούέργου της τοπικής μας Εκκλησίας για την Νεότητα.

δείτε περισσότερα »
Ηλεία: Με λαμπρότητα η εορτή του Άγ. Σπυρίδωνος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/12/2023

Με την δέουσα λαμπρότητα, την πρέπουσα Εκκλησιαστική ευταξία και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Αθανασίου, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, εορτάστηκε το διήμερο 11 και 12 Δεκεμβρίου 2023,

δείτε περισσότερα »
Εικόνα Παναγίας Μυρτιδιώτισσας: Πρώτη φορά που εξήλθε από τα Κύθηρα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/12/2023

Στον ιστορικό Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Κισάμου τελέστηκε Θεία Λειτουργία τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, ενώπιον της ιεράς και χαριτοβρύτου Εικόνος της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης εκ της νήσου των Κυθηραίων, προεξάρχοντος του οικείου Μητροπολίτου, Σεβ. κ. Αμφιλοχίου, και συνευχομένου του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

δείτε περισσότερα »
Σαμπεζύ:Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 13/12/2023

H Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, αμέσως μετά την άφιξη του στη Γενεύη, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, 11 Δεκεμβρίου 2023, καλωσόρισε με εγκαρδιότητα την Εξοχ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ. Τον Παναγιώτατο

δείτε περισσότερα »
Αμαλιάδα: Αποκολλήθηκε ο Σταυρός του κεντρικού τρούλου
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 13/12/2023

Χωρίς Σταυρό στον κεντρικό τρούλο του παραμένει τις τελευταίες μέρες ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αμαλιάδα. Ο Σταυρός έχει αποκολληθεί και βρίσκεται πεσμένος στην κορυφή του τρούλου.

Αναγνώστης της ιστοσελίδας ierovima.gr που μας γνωστοποίησε το θέμα, μας απέστειλε και σχετικό φωτογραφικό υλικό και μας δήλωσε: "Ο Σταυρός στον κεντρικό τρούλο της εκκλησίας, πρέπει να έχει αποκολληθεί τουλάχιστον από την περασμένη Κυριακή και παραμένει πεσμένος στον τρούλο. Οι ενορίτες ελπίζουμε ότι σύντομα θα ανυψωθεί και πάλι ο Σταυρός στον τρούλο του ιερού ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου "

δείτε περισσότερα »
Κουρά Μοναχού από τον Μητροπολίτη Ηλείας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/12/2023

Ανήμερα του Αγίου Σπυρίδωνος τελέστηκε με μοναστική τάξη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανάσιο η μοναχική κούρα του νέου μοναχού Γερμανού, κατά κόσμον Γεωργίου Ανδριόπουλου. Ο νέος μοναχός ανήκει στο μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Διβρης. Στην φωτογραφία με τον αδελφικό του φίλο ιεροψάλτη Παν. Πανουτσόπουλο υιό του π. Θεόδωρου Πανουτσόπουλου.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1