Χρυσόστομος: «Στη διάθεση της πατρίδας η περιουσία της Εκκλησίας»

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 29/08/2011

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου εκπλήσσει αλλά και συγκινεί με τη δήλωσή του. Ο μακαριότατος από τη μαρτυρική μεγαλόνησο δηλώνει έτοιμος για έναν νέο διάλογο με τον νυν υπουργό Οικονομικών Κύπρου σχετικά με την εισφορά της Εκκλησίας στο κράτος και συνεχίζει: «αν χρειαστεί, όλη η περιουσία της Εκκλησίας είναι στη διάθεση της πατρίδας και του λαού». Όμως ο κ. Χρυσόστομος για να κόψει την όρεξη σε κάποιους, ξεκαθάρισε: «δεν θα δοθεί για να την σπαταλήσουν άλλοι».

Ο μακαριότατος έκανε τη δήλωση στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, όταν ρωτήθηκε για την έκκληση του προέδρου της Βουλής να συνεισφέρει και η Εκκλησία στην εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών.Η Εκκλησία, είπε, «πληρώνει κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ σε φόρους για την ακίνητη ιδιοκτησία που κατέχει».

Αναφορικά με τον διάλογο που είχε αρχίσει η κυβέρνηση με την Εκκλησία, για την εισφορά της στο κράτος, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ότι δεν κατέληξε πουθενά, αφού -όπως υποστήριξε- ο τέως υπουργός Οικονομικών δεν ήταν προσγειωμένος και πετούσε στα σύννεφα. Δεν ήθελε καν να διαβάσει, πρόσθεσε, τη συμφωνία που είχε η Εκκλησία με την προηγούμενη κυβέρνηση.