Μητροπολίτης Καλαβρύτων: Το ανεκτίμητο κληροδότημα του Μακαριστού Αγαθόνικου

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 11/06/2024

Μετά βαθυτάτης θλίψεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, και ο Κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας επληροφορήθησαν την προς Κύριον εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κυρού Αγαθονίκου.

Ο μακαριστός Γέροντας, καταγόμενος από το Αίγιο, υπήρξε ένας υποδειγματικός και φωτισμένος Ιεράρχης, με πολύπλευρο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο. Η ψυχική του ευγένεια, η άοκνη δράση του, καθώς και η προσφορά του στα εκκλησιαστικά δρώμενα θα συνεχίσουν να αποτελούν για όλους μας ανεκτίμητο κληροδότημα.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας θα εκπροσωπήσει στην Εξόδιο Ακολουθία, η οποία θα τελεστεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου και ώρα 11.00, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξανδρος Λουκάτος και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίοι θα μεταβιβάσουν και τις θερμές συλλυπητήριες ευχές του Σεβασμιωτάτου Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ιερωνύμου προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.

Προσευχόμεθα ο Αναστάς Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να αναπαύσει την ψυχή του μακαριστού Γέροντος Αγαθονίκου «εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς δικαίων». Αιωνία αυτού η μνήμη.
 

                                                                                     Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως