Ι.Μ.Θεσσαλονίκης: Εορτή λήξης κατηχητικών συνάξεων

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/06/2024

Με επιτυχία, πληθωρική συμμετοχή παιδιών, νέων και των γονέων τους και σε χαρμόσυνη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Ιουνίου 2024 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο του Σχολικού Συγκροτήματος Κλεάνθους η εορτή λήξης των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης της κατηχητικής περιόδου 2023-2024.
Η Εορτή πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, ο οποίος ευλόγησε τους κατηχητές και τις κατηχήτριες για το δύσκολο έργο της μετάδοσης του λόγου του Ευαγγελίου, που έχουν αναλάβει, και ευχαρίστησε τόσο τους υπεύθυνους όσο και τη νεολαία για το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν και την συμμετοχή τους, κατά τη διάρκεια των κατηχητικών συνάξεων.
Ο Παναγιώτατος εξέφρασε, επίσης, θερμές ευχαριστίες προς το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως και ιδιαιτέρως προς τον αρχιμ. Βαρνάβα Γιάγκου, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης και Διευθυντή του Γραφείου Νεότητας, για την επιμέλεια των Κατηχητικών Σχολείων αλλά και για την πραγματοποίηση της εορτής λήξης αυτών.
Συγκινητική, κατά τη διάρκεια της εορτής, υπήρξε η παρουσία του πολιού Γέροντος, Παναγιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ανθίμου, τον οποίο υποδέχτηκε ο κόσμος με χειροκρότημα, ενώ νέοι και νέες έσπευσαν να λάβουν την ευλογία του.
Την εορτή πλαισίωσαν με τη συμμετοχή τους χορευτικά και χορωδιακά τμήματα των Ιερών Ναών και Χριστιανικών Αδελφοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Φιλόθεος προσέφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους αναμνηστικά δώρα.


 
Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.