Ι.Μ.Χαλκίδος: Εορτή Εισοδίων Θεοτόκου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/11/2023

Την μεγάλη θεομητορική εορτή των εισοδίων της Θεοτόκου εόρτασε η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος το διήμερο 20-21 Νοεμβρίου 2023.

Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, το απόγευμα της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου 2023, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, στον Ενοριακό Ι. Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Φύλλων Χαλκίδος, όπου, πλαισιούμενος από Κληρικούς της Χαλκίδος και των Ενοριών της περιοχής Ληλαντίων, κήρυξε τον θείο λόγο και προέστη στην ακολουθήσασα λιτανεία.

 

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη στη Θεία Λειτουργία, κήρυξε τον θείο λόγο και κατόπιν τέλεσε την δοξολογία υπέρ των Ενόπλων δυνάμεων της Πατρίδος μας πλαισιούμενος από Κληρικούς της Πόλεως Χαλκίδος, παρουσία των Βουλευτών Ευβοίας κ. Σιμου Κεδίκογλου και κ. Κωνσταντίνας Καραμπατσώλη, του Διοικητού της Σχολής Πεζικού Υποστρατήγου Κωνσταντίνου Τακόπουλου, του Διευθυντού της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ευβοίας Ταξιάρχου κ. Αθανασίου Γερογιάκομου, του Κεντρικού Λιμενάρχη Χαλκίδος Πλοιάρχου κ. Κωνσταντίνου Φλουρή, του Διοικητού Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ευβοίας Πυράρχου κ. Κωνσταντίνου Ψαρρού, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων.

 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο ταγματάρχης Πεζικού κ. Κωνσταντίνος Κιτσόπουλος.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ