Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος στις εκδηλώσεις για την 157η Αρκαδική Εθελοθυσία

Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 09/11/2023

Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, προκειμένου να προστή των Επετειακών Εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 157 ετών από την Αρκαδική Εθελοθυσία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, συνοδευόμενος από τους Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρους Ιωάννη και Κωνσταντίνο και τον Ιερολ. Αρχιδιάκονο Νικόλαο, αφίχθη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου αργά το βράδυ της Δευτέρας, 6ης Νοεμβρίου 2023.

Την Τρίτη, 7η Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών και η συνοδεία του, συνοδευόμενοι από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Πρόδρομο, επισκέφθηκαν προσκυνηματικά το περίπυστο Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας των Μυριοκεφάλων, όπου έγιναν δεκτοί από τον Εφημέριο, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Θεόδωρο Σηφάκη, και ακολούθως την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων, όπου τους υποδέχθηκε ο Ηγούμενος, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Κουφουδάκης.

Και στα δύο αυτά Προσκυνήματα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών εξέφρασε τη χαρά του, τονίζοντας τον πνευματικό πλούτο, τον οποίο διαφυλάττει πάντοτε η Κρήτη στα σπλάγχνα της, και επισημαίνοντας την ανάγκη τα Ιερά Προσκυνήματά μας να συντηρούνται, να ανακαινίζονται και να προβάλλουν τον Ορθόδοξο Πολιτισμό και τη μαρτυρία μας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στο μικρό χωριό Γιαννούδι της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Προδρόμου.

Μετά τους θερμούς λόγους καλωσορίσματος από μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Προδρόμου, του Εφημερίου της Ενορίας, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Κοπανάκη, και του κ. Γεωργίου Παπαδόσηφου, πτυχιούχου θεολογίας, εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ρεθύμνης και Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιαννουδίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, στην εμπνευσμένη ομιλία του, αναφέρθηκε στην αξία της κοινότητας και της ενότητας και στη σημασία της συνάξεως στη ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας και έδωσε σπουδαία και επίκαιρα μηνύματα με το χαρισματικό του λόγο.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού, στην οποία παρέστη, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, προσφέρθηκε πλούσια πανηγυρική τράπεζα προς όλους τους πολυπληθείς προσκυνητές, οι οποίοι προσήλθαν ακόμη και από το Ηράκλειο για το συνεορτασμό της μεγάλης Εορτής της Συνάξεως των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων Δυνάμεων.

Στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών προσφέρθηκαν από πλευράς των φορέων του χωριού αναμνηστικά δώρα και παραδοσιακά προϊόντα.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου