Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η Π.τ.Δ στην Ηλεία-φωτο

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 02/09/2023

Την Ηλεία επισκέπτεται σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, μετά από κοινή πρόσκληση των Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πύργου, καθώς και της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας και Ωλένης. Ειδικότερα, στις 11:00 η κυρία Σακελλαροπούλου και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρακολούθησαν την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ανδραβίδα και στη συνέχεια στις 11:45, μετέβησα στο Δημαρχείο της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή ανακήρυξής τους σε Επίτιμους Δημότες Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Στην Δοξολογία

 

 

 

Το απόγευμα, στις 20:00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθούν το Δημαρχείο της πόλης του Πύργου, όπου θα λάβει χώρα, η ανακήρυξή τους σε Επίτιμους Δημότες Δήμου Πύργου. Αμέσως, μετά θα ακολουθήσει εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς, στην κεντρική πλατεία Πύργου, καθώς και χαιρετισμοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο, καθώς και τους Δημάρχους, Πύργου κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλο και Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Ιωάννη Λέντζα.

 

Την Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου, το πρωί, θα πραγματοποιηθεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου. Για το απόγευμα της ίδιας ημέρας είναι προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς, καθώς και συναυλία από την Μεικτή Χορωδία Μυρτουντίων υπό την διεύθυνση της κυρίας Λένας Σουρμελή, και την Μεικτή Χορωδία Λυκείου Ελληνίδων, υπό την διεύθυνση της κυρίας Κωνσταντίνας Σακκά-Κυρίτση, με τη συνοδεία της ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής «Όρτσα».

 

Στην Δοξολογία στον Ιερό Ναό στην Ανδραβίδα παρέστησαν πέραν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου οι Σεβαμιώτατοι Μητροπολίτες: Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Τριφυλίας κ. Χρυσόστομος, Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, Ζακύνθου κ. Διονύσιος, Αιτωλίας κ. Δαμασκηνός, και οι Επίσκοποι, Αμορίου κ. Νικηφόεος, Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος. Να σημειωθεί ότι τον Παναγιώτατο συνοδεύουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Προικοννήσου κ. Ιωσήφ και Ικονίου κ. Θεόληπτος.

φωτο Σεραφείμ Κονίδης