Επιμνημόσυνη δέηση για τον Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/06/2023

tvpatrida.gr Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε το Σάββατο Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως του Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου.
Την Επιμνημόσυνη Δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.Μάρκος παρουσία του Διοικητή της 96ΑΔΤΕ, Ταξίαρχου Χαράλαμπου Αμπατζίδη και πιστών.
«Στη γη των Μακεδόνων, την χώρα την Ελληνική, ο Σπουδαιότερος Έλληνας της εποχής μας, ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, μετετέθη στην παρεμβολή της Βασιλείας του Θεού από το στρατόπεδο της γης, ανέβηκε για να συναντήσει εκείνους, για την τιμή των οποίων αγωνίστηκε όλη του τη ζωή», είπε φανερά συγκινημένος ο Μητροπολίτης Χίου κ.Μάρκος.
Ο Χίου Μάρκος πρόσθεσε ότι ο Μιχαήλ Κωσταράκος αποτελεί κομμάτι της Χιακής Ιστορίας (διετέλεσε για 1 χρόνο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ ΧΙΟΣ) και στάθηκε, μεταξύ άλλων, στη συμβολή του στην «διεθνή προβολή των απαρακάμπτων δικαιωμάτων μας στην βραχονησίδα της Παναγιάς», ανακοινώνοντας ότι η Μητρόπολη μας θα ονομάσει το κελί του Ιερού Προσκυνήματος Ζωοδόχου Πηγής στην νήσο Παναγιά ως «Αίθουσα Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου».
Η Επιμνημόσυνη Δέηση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.