Λεσινίτσα: Στη Μονή Γερμανού

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 22/01/2023
Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, τιμήθηκε με συγκίνηση στο χωριό μας, στην Μονή Γερμανού όπως λέγεται στη Λεσινίτσα, η μνήμη του Αγίου Αθανασίου, ενός από τους ενδοξότερους και δημοφιλέστερους Αγίους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας.
Ο Άγιος τιμάται ευρέως στην περιοχή μας αφού πολλά μοναστήρια και ναοί φέρουν το όνομά του.
Στη βροχερή σήμερα Λεσινίτσα, τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο εφημερεύων των χωριών μας π. Νικόδημος Καρκασίνας από το Βαγγαλιάτι ενώ έψαλε ο Λεωνίδας Παππάς, γιός του ιερέως Χρήστου Παππά από το Αλύκο.
Οι ολίγοι πιστοί με υπομονή και κατάνυξη συμμετείχαν στη Λειτουργία. Στο τέλος, ο π. Νικόδημος ευχήθηκε σε όλους υγεία, υπομονή και κουράγιο. Αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία του Μοναστηρίου και στις θυσίες που έγιναν από τους προγόνους μας και του ιερομόναχους φτάνοντας πολλές φορές έως το Πατριαρχείο και το Άγιο Όρος για να διευθετήσουν ζητήματα ώστε να μπορεί να λειτουργεί η Μονή. Σε αυτούς χρωστάμε ευγνωμοσύνη και θα πρέπει να τους δοξάζουμε.
Θερμά συγχαρητη΄ρια στους οργανωτές (και ιδιαίτερα στον ακούραστο Σταύρο Μικέλη), που με τις ενέργειές τους προσπαθου΄ν να λειτουργούν τις εκκλησίες και να διατηρήσουν ζωντανή την πίστη, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στα ορεινά χωριά μας και την εγκατάληψη στην οποία αυτά έχουν περιέλθει.
Στη συνέχεια ακολούθησε κέρασμα με παραδοσιακά προϊόντα στο καφενείο του χωριού.
 
 
Πηγή: www.lesinitsa.gr