Ομαδικές βαπτίσεις εν μέσω πολέμου

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 07/06/2011

Μέσα στη λαίλαπα του εμφυλίου πολέμου που ταλανίζει την πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού, όπου καθημερινά χύνεται αίμα αθώων ψυχών, η Εκκλησία μας προχώρησε σε ομαδικές βαπτίσεις κατηχουμένων στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στην πρωτεύουσα Αμπιτζάν. Τις βαπτίσεις τέλεσε ο εφημέριος π. Ιερεμίας της Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας, ο οποίος καθημερινά στηρίζει τους πρόσφυγες είτε διανέμοντάς τους συσσίτιο, είτε βοηθώντας τους να ταξιδέψουν μέχρι τα σύνορα με την Γκάνα για να διαφύγουν του κινδύνου και να σώσουν τη ζωή τους. Κάνουμε έκκληση σε όλους τους φιλεύσπλαχνους αδελφούς μας να στηρίξουν την ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρουμε καθημερινά σε περισσότερους από δύο χιλιάδες πρόσφυγες.

Ένα ευρώ είναι αρκετό για να εξασφαλίσει το συσσίτιο σε έναν πρόσφυγα και είκοσι ευρώ τού εξασφαλίζουν τη διέλευση από τα σύνορα και το εισιτήριό του για τη σωτηρία και την ελευθερία.

Οι συνάνθρωποί μας στην Ακτή Ελεφαντοστού υποφέρουν. Ας μην τους παραβλέψουμε, αλλά από το υστέρημά μας ας προσφέρουμε ένα ευρώ για την ανακούφισή τους.  (πηγή Αδελφότητα Ορθοδόξου  Εξωτερικής Ιεραποστολής)

Η Ιερά Μητρόπολη Άκκρας

Μητροπολίτης ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Γεώργιος. Η Μητρόπολη εδρεύει στην Άκκρα της Γκάνας και περιλαμβάνει τα κράτη Γκάνα, Ακτή Ελεφαντοστού, Μαλί και Μπουρκίνα Φάσο. Υπάρχουν 31 ενορίες, 36 Ιεροί Ναοί και 1 ιεραποστολικός πυρήνας, 26 ιερείς και 14 κατηχητές. Λειτουργούν 7 ορθόδοξα σχολεία, ένα θεολογικό σεμινάριο, ένα ταχύρρυμο σεμινάριο για ιερείς, κατηχητές και υπεύθυνους Κατηχητικών Σχολείων. Λειτουργούν Κατηχητικά Σχολεία σε όλες τις ενορίες καθώς και 12 Κύκλοι Συμμελέτης Αγίας Γραφής.