Η Αποκάλυψη του Ιωάννη στον Ι.Ν.Αγίου Πέτρου Αργολίδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/04/2014

(φωτορεπορτάζ Ευάγ. Μπουγιώτης)-Ένα από τα σημαντικότερα θεολογικά κείμενα, η Αποκάλυψη του Ιωάννη, παρουσιάζεται δραματοποιημένο από την Πολιτιστική Αργολική Πρόταση στον Ι.Ν. Αγ. Πέτρου την Κυριακή 6 Απριλίου 2014. Είναι η πρώτη φορά στην Αργολίδα κατά την οποία η συνάντηση ενός Πολιτιστικού Συλλόγου και της Εκκλησίας καταλήγει σε μια τόσο σημαντική παραγωγή και παρουσίαση.

Η Αποκάλυψη του Ιωάννη συγγράφηκε το 95 μΧ όταν αυτοκράτορας της Ρώμης ήταν ο Δομιτιανός, ο Ιωάννης είχε εξοριστεί στην Πάτμο και ο Χριστιανισμός κινδύνευε να κλονιστεί από τους απηνείς διωγμούς. Είναι το μοναδικό αποκαλυπτικό βιβλίο που η Εκκλησία συμπεριέλαβε στον κανόνα της Αγίας Γραφής. Αποτελείται από τρία μέρη που περιγράφουν με έντονα συμβολικό τρόπο: την αποκαλυπτική κατάσταση της Εκκλησίας, τη μελλοντική Βασιλεία του Θεού και τον θρίαμβο του Χριστού στη μάχη του με τις αντίθετες δυνάμεις.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως Αργολίδας. Η  εκδήλωση ήταν σε Σκηνοθεσία του Νικόλα Ταρατόρη ,την  αφήγηση έκαναν ο Νικόλας Ταρατόρης, ο Γιώργος Τασιάς και ο Αντώνης Σιούτος. Οι Ύμνοι που ακούστηκαν ήταν από την Βυζαντινή Xορωδία υπό την δ/νση του Ιωάννη Χαβιαρλή. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλύθος πιστών μεταξύ αυτών ο Μητροπολίτης Αργολίδος ο οποίος τέλεσε και τον κατανυχτικό εσπερινό, η διευθύντρια της ΔΕΥΑΝ Α. Μαντά κι ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής.