Ανέγερση εκκλησίας στο Δήμο Παύλου Μελά

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/01/2014
(Voria.gr) Ειδική αναφορά στο θέμα της ανέγερσης της Αγίας Αικατερίνης, στην περιοχή της Τερψιθέας, και τα προβλήματα που έχουν προκύψει συζήτησε με κατοίκους ο δήμαρχος Παύλου Μελά (Θεσσαλονίκη) Διαμαντής Παπαδόπουλος. 
 
Ο κ.Παπαδόπουλος αφού παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία εξήγησε πως ο Δήμος επιτάχυνε όλο το προηγούμενο διάστημα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και διευθέτησε τις τελευταίες λεπτομέρειες ανοίγοντας το δρόμο για την ανέγερση της εκκλησίας, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση για τους περίοικους. 
 
Ο Ιερός ναός της Αγίας Αικατερίνης ανεγείρεται σε οικόπεδο που ανήκει στο δήμο, στη διασταύρωση των οδών Αμπελοκήπων & Σοφοκλέους. Η νέα εκκλησία θα εξυπηρετήσει τις λατρευτικές ανάγκες 6.000 κατοίκων της Τερψιθέας και άλλων 2.000 κατοίκων των Αμπελώνων οι οποίοι εκκλησιάζονται μέχρι σήμερα σε αίθουσες γειτονικού σχολείου.
 
Ωστόσο, όπως είπε, συγκεκριμένοι πολιτικοί φωστήρες εμποδίζουν την ανέγερσή της χρησιμοποιώντας νομικίστικα και φθηνά τερτίπια που δεν αρμόζουν στην περίσταση. 
 
Με αφορμή μάλιστα την διακοπή εργασιών ανέγερσης της εκκλησίας στην Τερψιθέα ο δήμαρχος Παύλου Μελά δήλωσε: 
 
«Η πίστη και η ορθοδοξία δεν μπορεί να είναι χώρος πολιτικών αντιπαραθέσεων ούτε και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι αφού πρώτα καταψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο την πρότασή μας για παραχώρηση δημοτικού οικοπέδου προκειμένου να ανεγερθεί εκεί  ο Ιερός ναός σήμερα βάζουν νέα εμπόδια για την οριστική επίλυση του θέματος. Για ψηφοθηρικούς λόγους έχοντας στο πλευρό τους δήθεν αυθόρμητους πολίτες της παράταξής τους  με νομικίκστικες καταγγελίες καθυστερούν τις εργασίες ανέγερσης, ταλαιπωρώντας και παραπληροφορώντας  τους ανθρώπους της Τερψιθέας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με το πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών» κατέληξε.