Ο πρωθυπουργός στη Λήμνο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 06/01/2022

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνια στο τρίτο νησί του Νομού μας που είναι ο Άγιος Ευστράτιος όπου ταξίδεψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να ευχηθεί και να εκφράσει και από κοντά τη στήριξή του στους ακρίτες.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε το πρωί στον Άγιο Ευστράτιο και παρέστει στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Ιερόθεος ενώ επισκέπτεται και τη στη Λήμνο όπου θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Δημήτρη Μαρινάκη.

Ο  κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός από τη Δήμαρχο  Μαρία Κακαλή και συνομίλησε με τα μικρά παιδιά που τον πλησίασαν ενώ έβγαλε φωτογραφίες με τους κατοίκους.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου και ο αρχηγός  ΓΕΕΘΑ, στρατηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στη συνέχεια σε δήλωσή του τόνισε το χρέος που έχει η Πολιτεία να στηρίζει τα ακριτικά νησιά. Έκανε επίσης λόγο για μία σπουδαία ημέρα για την Ορθοδοξία, καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Το πραγματικό νόημα είναι η αλήθεια που σώζει και είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, καθώς η χώρα δοκιμάζεται από την επέλαση της Όμικρον. Η προστασία της ζωή αποκτά ξεχωριστή σημασία»  τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στη δήλωσή του.

Στη Λήμνο βρίσκεται από την Τέταρτη και ο αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.