Στο Φανάρι ο αρχιεπίσκοπος του Μιλάνο

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 16/05/2013

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Μιλάνο, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε σειρά μακρών και εγκάρδιων συναντήσεων με τον καθολικό αρχιεπίσκοπο της πόλης, Άντζελο Σκόλα, ένα εκ των καρδιναλίων που θεωρούταν φαβορί για την ανάδειξη στην κεφαλή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, πριν την εκλογή-έκπληξη του Φραγκίσκου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απηύθυνε πρόσκληση προς τον καρδινάλιο Σκόλα να επισκεφθεί το Φανάρι την οποία ο αρχιεπίσκοπος του Μιλάνου έκανε αμέσως αποδεκτή. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται να επισκεφθεί την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου από την 31η Δεκεμβρίου μέχρι τις 2 Ιανουαρίου.

Η επίσκεψη του προκαθήμενου της Ορθοδοξίας στο Μιλάνο οργανώθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 1700 ετών από την υπογραφή, στην πόλη αυτή της βόρειας Ιταλίας, του Διατάγματος του Μέγα Κωνσταντίνου, το οποίο και θέσπισε την ανεξιθρησκία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και έθεσε τέλος στους διωγμούς των χριστιανών.

Ο πατριάρχης χοροστάτησε λειτουργίας στον κατάμεστο ναό Σάντα Μαρία Ιν Ποντόνε, ο οποίος έχει παραχωρηθεί από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην ελληνορθόδοξη κοινότητα του Μιλάνου. Παρών, στην τελετή, ήταν και ο καθολικός αρχιεπίσκοπος Σκόλα. (ethnos.gr)