Επεισόδιο με βουλευτή εντός του ναού της Παναγίας Τήνου-φωτο

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 26/03/2013

 του Κώστα Ζαφειρίου

ierovima.gr-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-

Απροσδόκητη φραστική επίθεση δέχθηκε εντός του ναού της Παναγίας της Τήνου και κατά τη διάρκεια της Δοξολογίας ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος (στη φωτογραφία χωρίς γραβάτα).

Ανήμερα του Ευαγγελισμού εκατοντάδες πανέλληνες προσκυνητές και Κύπριοι, εόρτασαν μαζί με τους Τηνίους την διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Επαναστάσεως του 1821.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας (της οποίας προέστη ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος) τελέσθηκε η Δοξολογία για την Εθνική εορτή. Αμέσως μετά ξεκίνησε να μιλά προς το εκκλησίασμα ο μητροπολίτης. Προσφωνώντας τους επισήμους και μόλις είπε «...αξιότιμε κύριε βουλευτά ...», κάποιος ηλικιωμένος κύριος από το εκκλησίασμα τον διέκοψε φωνάζοντας: «Δεν είναι κανένας βουλευτής εδώ σεβασμιώτατε...Υπάρχει κάποιος;». «Ναι εγώ!», φώναξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ηλικιωμένος και καλοστεκούμενος κύριος τον πλησίασε ενώ οι παριστάμενοι παρακολουθούσαν έκπληκτοι, στάθηκε μπροστά από τον βουλευτή και τον ρώτησε: «Ποιός είσαι και από ποιό κόμμα;». «Είμαι ο Νίκος Συρμαλένιος από τον ΣΥΡΙΖΑ...»απάντησε ο βουλευτής και τότε...ποιός είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε: «Τί γυρεύεις στην εκκλησία; Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ είστε άθεοι! Να φύγεις από την εκκλησία...». Κάποιοι από το εκκλησίασμα «συμμάχησαν» με τον ηλικιωμένο και φώναξαν: «Δίκιο έχει...Είναι άθεοι! Δεν έχουν θέση εδώ!»

Ο βουλευτής διατήρησε την ψυχραιμία του, ενώ προς το μέρος του διαμαρτυρόμενου κινήθηκε ο αστυνομικός διεθυντής αλλά και ο αρχιερατικός επίτροπος με την παρέμβαση του οποίου αποφεύχθησαν τα χειρότερα. Ο ηλικιωμένος οδηγήθηκε εκτός ναού και η Δοξολογία συνεχίστηκε.