Ιδιωτικοποιήσεις με τις ευλογίες του αρχιεπισκόπου

Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 04/03/2013

Στις ιδιωτικοποιήσεις και στον «υγιή «ανταγωνισμό» δίνει τις ευλογίες του ο Αρχιεπίσκοπός Κύπρου Χρυσόστομος

Συγκεκριμένα με δηλώσεις του τάσσεται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων των ημικρατικών οργανισμών, που είναι ένα ακανθώδες θέμα του κυπριακού μνημονίου σε περίπτωση που το δημόσιο χρέος της Κύπρου κριθεί μη βιώσιμο.

Τόνισε ότι στο μνημόνιο υπάρχει το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων αι «δεν πρέπει να κοροϊδεύουν το λαό».

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο Κύπρου Χρυσόστομος είπε ότι ο υγιής ανταγωνισμός πρέπει να υπάρξει, γιατί είναι εκείνος που φέρνει την πρόοδο, υποστήριξε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις «πρέπει να αρχίσουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα» και εισηγήθηκε φόρμουλα, ώστε να μην χάσει ουδείς υπάλληλος την εργασία του. Μπορούν, πρόσθεσε, να μετατεθούν με τον ίδιο μισθό σε άλλες θέσεις.

Αναφερόμενος ειδικά στο θέμα της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, ανέφερε πως, εάν η Βουλή αφήσει ελεύθερο τον ανταγωνισμό, πιστεύει ότι η Αρχή -με τους μισθούς που έχει να πληρώνει και το πολυπληθές των υπαλλήλων- δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του σε μια διετία.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, ο Χρυσόστομος εκτιμά ότι είναι μόνιμες οι απώλειες για τους επενδυτές, εξαιτίας των χειρισμών που έγιναν.

Δυστυχώς, είπε, η απελθούσα κυβέρνηση δεν έκανε καλά το καθήκον της και η διαφορά που είχε ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας «έφεραν τα πάνω κάτω». Για αυτό, κατέληξε, ευθύνη έχουν και οι δύο.

 

με πληροφορίες ΑΠΕ