Νέος Εθελοντής Κληρικός στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/05/2012

Τη χειροτονία ενός νέου εθελοντή Διακόνου π. Σταύρου Μαλλιαρού ιδιωτικού υπαλλήλου,  ο οποίος με ζήλο και αυταπάρνηση επέλεξε να διακονήσει την τοπική μας Εκκλησία, τέλεσε την Κυριακή  13 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.Κατά τη διάρκεια της Χειροτονίας, ο νέος Διάκονος ζήτησε την έμπρακτη ηθική συμπαράσταση απ’ όλους, επικαλούμενος την δύναμη του Κυρίου, προκειμένου να υπηρετήσει το Θυσιαστήριο, την Εκκλησία και το χριστεπώνυμο πλήρωμά Της.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος προς τον χειροτονούμενο,  αναφέρθηκε στα πνευματικά εφόδια τα οποία θα τον καταστήσουν άξιο διάκονο και ποιμένα υπενθυμίζοντάς του ότι ζούμε σε μια κρίσιμη εποχή στην οποία δεν υπάρχουν τα κεκτημένα, τα δεδομένα και τα αυτονόητα καθώς η Εκκλησία αναζητά πλέον νέους τρόπους προκειμένου να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στα παιδιά της.

Επίσης, ο κ. Ιγνάτιος μίλησε για τον νέο αυτό θεσμό των εθελοντών κληρικών στις μέρες μας, όπου ο κάθε νέος ιερέας θα διατηρεί το προσωπικό του επάγγελμα και θα επιβιώνει αποκλειστικά από αυτό όπως ακριβώς συνέβαινε πριν από αρκετά χρόνια, ευχόμενος να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα του νέου Διακόνου.

Τέλος,  ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως η εκκλησία θα παραμείνει μάνα αυτού του λαού, όπως το έχει πράξει διαχρονικά, χάρη στους Ποιμένες της και τον πιστό λαό που κρατά ζωντανές τις αξίες, την ιστορία, την παράδοση, την γλώσσα και την Ορθόδοξη πίστη.  Εκ του Γραφείου Τύπου