Εορτασμός της Αγίας Ειρήνης στη Νέα Κίο Αργολίδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/05/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Την 5ην Μαΐου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος  Ειρήνης της Θαυματουργού και πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Ιερός Ναός της Αγίας Ειρήνης που ευρίσκεται στη Νέα Κίο Αργολίδος μία κωμόπολη μεταξύ των πόλεων Ναυπλίου και Αργους.

Οι κάτοικοι της πόλης αυτής είναι κατά πλειοψηφία πρόσφυγες από την Κίο της Μικράς Ασίας.

 

Κατά την παραμονή της πανηγύρεως, τελέσθηκε  Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός  χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου, παρόντων Ιερέων από  το Ναύπλιο και Άργος. Κατά την ιερά  πανήγυρη συρρέει πλήθος προσκυνητών προκειμένου να προσκυνήσει την ιερά εικόνα της Αγίας Ειρήνης , μιας και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν μεγάλη ευλάβεια και αποδίδουν στην Αγία Ειρήνη μεγάλες τιμές.

 

Το παρών τους έδωσαν οι τοπικές ρχές της Κίου και του Δήμου Άργους Μυκηνών,με επικεφαλή τον Δήμαρχο Δ. Καμπόσο, τον υφ/γο ΥΠΕΚΑ  Ι.Μανιάτη, τονβουλευτή Ι.Ανδριανό, τους υποψηφίους βουλευτές Αργολίδας κα. Λολακά, Β. Σιδέρηκαι Παναγιώτη Αναγνωσταρά, το παρόν του έδωσε και ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ ,ο πατέρας Γεώργιος Σελλής

 

 Μετά τον αρχιερατικό εσπερινό ακλούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας σε όλη την κωμόπολη προς ευλογία   των κατοίκων και των προσκυνητών. Στο τέλος του εσπερινού ο ιερές του ναού ,ο πατέρας Δημοσθένης Γάτσιος, ευχαρίστησε τον κόσμο που ήρθε για να τμήσει την Αγία Ειρήνη.