Η Πανήγυρις της Οσίας Ξένης της Καλαματιανής στο Κόρμπι-Βάρης

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/05/2012

Με κάθε λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη, πραγματοποιήθηκε η Πανήγυρις, επί τη μνήμη της Αγίας ενδόξου Παρθενομάρτυρος Ξενίας της Καλαματιανής, στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας του Προφήτου Ηλιού, Κόρμπι – Βάρης. Στη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στη μνήμη της Αγίας στις 3/5/2012, πλήθος κόσμου μετείχε στη Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας, όπου λειτούργησαν ο Σταυροφόρος Οικονόμος π. Βάϊος Μπαλντάς Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Διλόφου Βάρης, ο Εφημέριος της Ενορίας π. Παναγιώτης Γκέζος και ο π. Αντώνιος Χρήστου Εφημέριος Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Παύλο, ο οποίος λόγω Συνοδικών καθηκόντων και υποχρεώσεων, δεν του επέτρεψαν να παραβρεθεί.

 

 Ο π. Αντώνιος κήρυξε τον Θείον Λόγον, αναφερόμενος στο Βίο της Αγίας αλλά και πόσο χρειάζεται η βιωτή της, να γίνει παράδειγμα για τον κάθε πιστό, στη σύγχρονη Εποχή μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, μοιράστηκε το αντίδωρο και ευλογημένος Άρτος από τους Λειτουργούς και παρατέθηκε ένα μικρό κέρασμα, σε όλους τους ενορίτες και προσκυνητές, ανανεώνοντας το λειτουργικό τους ραντεβού προσεχώς για τις Ιερές Αγρυπνίες που θα τελεσθούν εκεί, όλο το διάστημα του Θέρους.

Εκ του Ιερού Παρεκκλησίου