Ι.Μ. Κερκύρας: Η κατήχηση πυλώνας της εκκλησιαστικής ζωής

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/03/2012

Με προηγιασμένη θεία λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων πόλεως το απόγευμα της Τετάρτης 21 Μαρτίου 2012 ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Φροντιστηρίου Στελεχών και της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας για το ιεραποστολικό έτος 2011-2012.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, σε προσφώνησή του προς τα μέλη και τους υπευθύνους, επεσήμανε ότι η τοπική Εκκλησία δεν φείδεται προσπαθειών και διαθέσεως να συνδράμει στον επανευαγγελισμό των ανθρώπων και ιδιαιτέρως των νέων, αλλά και να βοηθήσει τους γονείς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και έχουν προβληματισμούς τόσο για την συζυγία όσο και για την ανατροφή των παιδιών.

Σε μία πραγματικότητα κλονισμένη όχι μόνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και της συστηματικής προσπάθειας θρησκευτικού αποχρωματισμού και ηθικής αποχαλίνωσης της κοινωνίας, η Εκκλησία δίνει πίστη και ελπίδα, αλλά και γνώσεις στα στελέχη της και στο λαό του Θεού, ενδιαφερόμενη για όλες τις ανθρώπινες ηλικίες.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι η κατήχηση αποτελεί πυλώνα της εκκλησιαστικής ζωής και δεν μπορεί να γίνεται πρόχειρα, ενώ και στην οικογενειακή ζωή η εμπειρία ανθρώπων που έχουν ειδικευθεί στην αντιμετώπιση δυσκολιών αποτελεί βάση για να βοηθηθούν όσοι το επιθυμούν. Σε πείσμα των καιρών, η Εκκλησία, είπε ο Σεβασμιώτατος, θα συνεχίσει να κάνει το χρέος της. Ο Μητροπολίτης Κερκύρας συνεχάρη τους υπευθύνους του Φροντιστηρίου Αρχιμ. Χρυσόστομο Κουτσούρη και των Σχολών Γονέων Πρωτ. Ιωάννη Βλάσση, Αρχιμ. Σεραφείμ Λινοσπόρη και Πρωτ. Σπυρίδωνα Πέρρο, τονίζοντας ότι εκτός της πόλης λειτουργούν  δύο σχολές στη Νότια και την Βόρεια Κέρκυρα, ώστε όσοι γονείς επιθυμούν από όλο το νησί να μπορούν να συμμετέχουν.

 Ο Σεβασμιώτατος επέδωσε σε όσους συμμετείχαν βεβαιώσεις και επιμορφωτικό υλικό, ενώ παρουσίασε τον ειδικό τόμο που κυκλοφόρησε η Ιερά Μητρόπολη με τις εισηγήσεις των συναντήσεων του Φροντιστηρίου. 

 

 Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΟΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, θα συμμετάσχει την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 και ώρα 7 το απόγευμα στη Στοά του Βιβλίου στην παρουσίαση του τέταρτου τόμου των Έργων του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, σε εκδήλωση που οργανώνουν η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος και Αλμυρού και ο εκδοτικός οίκος ΑΚΡΙΤΑΣ. Ο Σεβασμιώτατος θα παρουσιάσει το πρώτο και το τέταρτο μέρος του τόμου. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ακόμη ο Υπουργός Παιδείας κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μερόπη Σπυροπούλου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.   ΕΚ ΤΟΥ  ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ