Μνημόσυνο για το Μητροπολίτη Κερκύρας κυρό Τιμόθεο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 22/01/2016

 

Το πρωί της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου προκατόχου του, κυρού Τιμοθέου Τριβιζά, στον Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος, όπου βρίσκεται και ο τάφος του.

Ο κ. Νεκτάριος στο λόγο του υπογράμμισε τη σπουδαιότητα που δίνει η Αγία μας Εκκλησία στην τέλεση των μνημοσύνων των μεταστάντων αδελφών μας, τονίζοντας την ωφέλεια των ψυχών τους, από αυτά. Ακόμη  εξήρε την προσωπικότητα του κυρού Τιμοθέου, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν άνθρωπο με ήθος, αξιοπρέπεια και με ιδιαίτερα δυναμικό χαρακτήρα, ο οποίος πρόσφερε τα μέγιστα στην Τοπική Εκκλησία, στο διάστημα που τη διαποίμανε. Καρπό του έργου του αποτελεί και το Ιδρυμα Χρονίως Πασχόντων “ Η Πλατυτέρα “, που με τόση αγάπη δημιούργησε εκ θεμελίων και στο οποίο θέλησε και να ταφεί.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε όπως Κύριος ο Θεός να τάξει την ψυχή του μεταστάντος Μητροπολίτου εν σκηναίς Δικαίων, όπου επισκοπεί το Φως του Χριστού.