Πρωτοβουλίες του μητροπολίτη Σουηδίας

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 08/05/2015

Ι.Μ.Σουηδίας Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 3 Μαίου, γιά πρώτη φορά παραδοσιακή πασχαλινή δεξίωση στις εγκαταστάσεις του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας. Μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυίας κ. Κλεόπα λειτούργησε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος κ. Δοσίθεος του Πατριαρχείου Σερβίας και αρκετοί κληρικοί.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, τα νεοιδρυθέντα τμήματα της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών και της Νεολαίας, μαζί με το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού και αρκετούς άλλους εθελοντές, έψησαν αρνιά στη σούβλα, τα οποία απηύλαυσαν μαζί με πλούσια εδέσματα και γλυκίσματα τα μέλη και οι φίλοι του Καθεδρικού Ναού.

Στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας εξέφρασε την βαθύτατη ευγνωμοσύνη του για την μεγάλη προσέλευση του κόσμου στην Θεία Λειτουργία και στο πασχαλινό γεύμα, και ευχαρίστησε όλους ανεξαιρέτως τους εθελοντές που μαγείρεψαν, έψησαν, διακόνισαν και συνέβαλαν παντοιοτρόπως στην επιτυχία της ως άνω εκδήλωσης και υποσχέθηκε να καθιερωθεί ως μία εκ των ετησίων εκδηλώσεων της Ι. Μητροπόλεως.

Εν κατακελίδι, ο Σεβασμιώτατος τσούγκρισε το πασχαλινό αυγό του με όλους τους προσκεκλημένους και αντάλλαξε πασχάλιες ευχές.

 

Φωτογραφικό υλικό προσφορά των κ.κ. Γεωργίου Βασιλείου, Νικολάου Κίτσιου και Γεωργίου Καρκαμάνη