Αρχείο Ειδήσεων

Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Πριγκηποννήσων
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 06/05/2018

Το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Πριγκηποννήσων κυρού Ιακώβου (Σωφρονιάδου) τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Πριγκήπου, το Σάββατο, 5 του μηνός Μαίου ε.έ., με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος, συγγενών, φίλων και συνεργατών του εκλιπόντος από την Κωνσταντινούπολη και την Ελλάδα, που έσπευσαν για μία ακόμη φορά να εκφράσουν το σεβασμό τους και την ευγνωμοσύνη τους προς αυτόν.

δείτε περισσότερα »
"Μετανάστες μουσουλμάνοι θα ασπαστούν βασικές αρχές του Χριστιανισμού "
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/05/2018

Τό πρωΐ τῆς Κυριακῆς 6 Μαΐου, ὁ Ὄρθρος ἄρχισε στίς 7.00 π.μ. Χοροστάτησε ὁ Σεβασμ. Μητροπολίτης Ἀλεξανδρουπόλεως κ. Ἄνθιμος, ὁ ὁποῖος καί προέστη τῆς πολυαρχιερατικῆς θείας Λειτουργίας πού ἀκολούθησε.
Ὁ Σεβασμ. Μητροπολίτης Ἀλεξανδρουπόλεως ξεκίνησε λέγοντας πώς ἔνιωσε τήν ἀνάγκη νά εὐχαριστήσει τόν Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης γιά τήν πρόσκληση πού τοῦ ἀπηύθυνε γιά νά συμμετέχει στήν πανήγυρη τῆς Ἁγίας Φωτεινῆς καί νά ὁμιλήσει στούς πιστούς της.

δείτε περισσότερα »
I.N.Αναλήψεως Νέου Κόσμου: Κυριακή της Σαμαρείτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/05/2018

Ο Θεός δεν είναι μόνο Θεός των Αγίων, είναι κυρίως Θεός των αμαρτωλών. Δεν κρατά στα χέρια του τον λίθο του αναθέματος αλλά τον λίθο της αγάπης. Κρατά το φάρμακο της αγάπης και το δίνει στους αμαρτωλούς για να κερδίσει τη ψυχή τους, να τους βγάλει από το ψέμα στην αλήθεια, από το σκοτάδι στο φως επεσήμανε στην ομιλία του, σήμερα Κυριακή της Σαμαρείτιδος, ο π. Αθανάσιος Μπουζέτος, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Κυρίου Νέου Κόσμου.

δείτε περισσότερα »
Αγ. Νικόλαος Σπάτα: Συλλειτουργία Γερμανού και Χρυσοστόμου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/05/2018

Για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες θα συλλειτουργήσουν στο προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στα Σπάτα οι μητροπολίτες Ηλείας και Πατρών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ι.Μ.Ηλείας: «Την Πέμπτη 10 του μηνός Μαΐου το πρωϊ, θα τελεσθή στην πανηγυρίστρα Πολυαρχιερατική πανηγυρική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ.Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου,

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1