Αρχείο Ειδήσεων

Σύρος: συνάντηση Επιταφίων
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/04/2018

Στη Σύρο βρίσκεται μία από τις ελάχιστες γωνιές στον κόσμο, όπου οι Ορθόδοξοι και Καθολικοί, γιορτάζουν ταυτόχρονα τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, σε μια κίνηση ύψιστης συμβολικής σημασίας, ενότητας, ομόνοιας και ομοψυχίας. Στην Ερμούπολη, ο Επιτάφιος των Καθολικών ξεκινάει από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας, ενώ οι Επιτάφιοι των Ορθοδόξων από τις ενορίες του Αγίου Νικολάου, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (της Μητρόπολης) στα γραφικά δρομάκια της πόλης.

δείτε περισσότερα »
"Κορυφαία έκφραση αγάπης"
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/04/2018

Ι.Μ.Διδυμοτείχου: «Ο Σταυρός είναι η κορυφαία έκφραση της αγάπης του Θεού αλλά και ο τρόπος ζωής του χριστιανού… Ο Σταυρός δεν είναι μία τιμωρία που επιβάλλει ο Χριστός για τις αμαρτίες μας. Ο Σταυρός, δηλαδή ο σταυρικός τρόπος ζωής, είναι ο μόνος τρόπος να αφήσουμε πίσω μας ό,τι μας χωρίζει από το Θεό για να μπορούμε α

δείτε περισσότερα »
Αναστάσιμο Μήνυμα Μητροπολίτη Σερρών
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 06/04/2018

«Σήμερον ἡμῶν τά λαμπρά νικητήρια γέγονεν. Σήμερον χαρά παντα­χοῦ τῆς οἰκουμένης. Σήμερον καί τῶν ἀγγέλων ὁ δῆμος καί πασῶν τῶν ἄνω δυνάμεων ὁ χορός διά τήν τῶν ἀνθρώπων σωτηρίαν ἀγάλ­λονται. Ἀπό θανάτου γεγόναμεν ἀθάνατοι, ἀπό πτώσεως ἀνέ­στημεν, ἀπό ἡττήματος κατέστημεν νικηταί». (Ἅγ. Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος, Ε.Π.Ε. 36, 74-76).

δείτε περισσότερα »
Πιστοί στην παράδοση
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 06/04/2018

Κρατώντας πιστά την παράδοση γυναίκες της ενορίας Εισοδίων της Θεοτόκου στα Λεχαινά, στόλισαν και φέτος τον Επιτάφιο. Ο στολισμός έγινε μετά την Ακολουθία της Μ. Πέμπτης που τέλεσε ο εφημέριος π. Θεόδωρος Πανουτσόπουλος, με δαπάνη της οικογένειας Μενιδιάτη, ένα τάμα που τηρείται με ευλάβεια 26 χρόνια.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1