Αρχείο Ειδήσεων

"Απόφαση ποιμαντικής ευθύνης"
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/01/2021

«Σήμερα που οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα και επετράπηκε τους πιστούς να εκλλησιαστούν τηρώντας τους κανόνες υγειονομικής προστασίας θέλω να επισημάνω ότι η απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να είναι είναι οι ναοί μας ανοιχτοί δεν ήταν μια απόφαση σύγκρουσης με την κυβέρνηση ούτε μια απόφαση

δείτε περισσότερα »
Τέλεσαν Αγιασμό των υδάτων
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 06/01/2021

Eνώ η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να μην τελεστεί ο Αγιασμός των υδάτων εκτός των ιερών ναών ανήμερα των Θεοφανείων, πολλοί ήταν οι ιερείς ανά την περιφέρεια που αγνόησαν τόσο την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, όσο και τα κυβερνητικά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, κι όχι μόνο τέλεσαν Αγιασμό των υδάτων, αλλά το έπραξαν και παρουσία πιστών.

δείτε περισσότερα »
Αγιασμός των υδάτων στο Φανάρι
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 06/01/2021

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης, οι Αρχιερείς, οι επίσημοι και ο πιστός λαός εν πομπή μετέβησαν στην προκυμαία του Φαναρίου όπου ο Παναγιώτατος προεξήρχε της τελετής του Αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο. Στα κρύα νερά του Κερατίου,

δείτε περισσότερα »
Άγια Θεοφάνια στην Ηλεία-φωτογραφίες
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 06/01/2021

Πικραμένοι οι ιερείς από την εικόνα που εμφάνιζαν οι εκκλησίες στην Ηλεία, ανήμερα της μεγαλύτερης εορτής της Χριστιανοσύνης. Ευχή όλων, οι εκκλησίες μας του χρόνου τέτοια μέρα να είναι γεμάτες με πιστούς. Καλή Φώτιση!

δείτε περισσότερα »
Η νέα Εγκύκλιος Ιερώνυμου περί Αγιασμού
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/01/2021

Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, απέστειλε χθες το απόγευμα Συνοδική Επιστολή προς τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, από τους οποίους ζητά, σύμφωνα με τις σχετικές από 15.12.2020 και 4.1.2021 Αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την αυστηρή και απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών με την παρουσία καθορισμένου αριθμού πιστών κατά την αυριανή Εορτή των Θεοφανείων.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1