Αρχείο Ειδήσεων

Σκόραρε με πέναλτι ο ...παπάς (φωτο)
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 05/09/2018

Με εκτέλεση πέναλτι από τον ιερέα π. Κωνσταντίνο Σέρρο ξεκίνησε η πρώτη επίσημη προπόνηση της ομάδας του "ΝΑΥΠΛΙΟ 2017" στο ΔΑΚ Ναυπλίου, Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018.

Αγιασμό πραγματοποίησε


δείτε περισσότερα »
"Όχι" Βαρθολομαίου σε Εκκλησία με το όνομα "Μακεδονία"
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 05/09/2018

Κατηγορηματικό «Όχι» από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο αίτημα αναγνώρισης της Εκκλησίας των Σκοπίων με όνομα που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγά του.Ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τόνισε στην εισηγητική του ομιλία στην πρόσφατη Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου στην Κωνσταντινούπολη, πως η λύση που θα δοθεί για την Εκκλησία των Σκοπίων δεν θα συμπεριλαμβάνει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγο αυτής.

δείτε περισσότερα »
Η 162η Συνοδική Περίοδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/09/2018

Η νέα ΔΙΣ, η 162η Συνοδική Περίοδος που ξεκίνησε αποτελείται όπως πάντα από έξι Ιεράρχες ( των Παλαιών Χωρών) εκλεγέντες επί Χριστοδούλου και έξι Ιεράρχες ( των Νέων Χωρών) εκλεγέντες επί Ιερωνύμου Β ´. Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με 12 στελέχη της Ιεραρχίας, τα οποία καλούνται να πάρουν αποφάσεις για το νέο εκκλησιαστικό έτος, επί χρόνιων και δυσεπίλυτων θεμάτων τα οποία απασχολούν την Εκκλησία μας, αλλά και επί νέων προβλημάτων τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν, μεσούσης της Συνοδικής περιόδου. Συγκεκριμένα τη νέα ΔΙΣ απαρτίζουν οι:

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1