Αρχείο Ειδήσεων

Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Κισούμου Αθανάσιος
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 04/01/2019

Εκοιμήθη σήμερα, Παρασκευή 4 Ιανουαρίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κισούμου Αθανάσιος. Ο μακαριστός Επίσκοπος Κισούμου νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου του Αγίου Βικεντίου στο Γούστερ της Μασαχουσέτης στην Αμερική με σπάνια μορφή καρκίνου στο αίμα. Να αναφερθεί ότι Τοποτηρητής της χηρευούσης Επισκοπής Κισούμου και Δυτικής Κένυας ορίσθηκε, εντολή της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β', ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναϊρόμπης κ. Μακάριος.

δείτε περισσότερα »
Σύρος: Η Μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/01/2019

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ
Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ
ΕΟΡΤΗ ΤΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΝ
ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019
ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΞΟΧΩΤΑΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
& ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄
Ο Μητροπολίτης Σύρου ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’παρακαλεί και προσκαλεί τον ευγενικό, φιλακόλουθο
και αρχοντικό λαό της Σύρου και τους τα πρώτα φέροντες της νήσου να παραστούν στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταµορφώσεως και να συνοδεύσουν τη λιτανευτική κάθοδο του Τιµίου
Σταυρού προς την Πλατεία Κανάρη, όπου θατελεσθεί, κατά το έθος, η κατάδυσή του στη θάλασσα.

δείτε περισσότερα »
Βαρθολομαίος: «Σας καλώ να αναγνωρίσετε την Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία ως Αυτοκέφαλη»
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 04/01/2019

Το ΒΗΜΑ της Μαρίας Αντωνιάδου: Επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τους Πατριάρχες και Αρχιεπισκόπους των αυτοκέφαλων Ορθοδόξων Εκκλησιών – Οχι από τον Πολωνίας επιφυλάξεις από τον Αντιοχείας.

δείτε περισσότερα »
Δώρο από την Γερμανία
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/01/2019

Με τη έναρξη λειτουργίας των υπηρεσιών στο νέο έτος, είχαμε στην εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως, ένα αγιοβασιλιάτικο δώρο. Το πρωί της 2ας Ιανουαρίου 2019 και ενώ ετελείτο η Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ,

δείτε περισσότερα »
"Ο δε ποιών το θέλημά Του μένει εις τον αιώνα"
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/01/2019

Ι.Μ.Διδυμοτείχου:«Ενώ ο κόσμος και ο άνθρωπος δημιουργήθηκαν μέσα στό χρόνο και λειτουργούν «εν χρόνω», ο προορισμός τους είναι υπέρχρονος. Αντίθετα ενώ ο άχρονος και αιώνιος Θεός είναι έξω από τούς περιορισμούς του χώρου και του χρόνου, πληροί με την πανταχού παρουσία Του το κάθε μόριο της δημιουργίας και την πιο ελάχιστη χρονική στιγμή.

δείτε περισσότερα »
Κοντά στους φοιτητές
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/01/2019

Συνάντηση με τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και φοιτήτριες στα ΤΕΙ και ΑΕΙ της Πατρίδος μας, είχε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και, μάλιστα, για δέκατη όγδοη συνεχόμενη χρονιά.

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ.Χίου: Αγιοβααιλόπιττα της Βιβλιοθήκης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/01/2019

Τήν Πέμπτη 3 Ἰανουαρίου 2019 ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν κ. Μᾶρκος εὐλόγησε τήν Ἁγιοβασιλόπιττα τῆς Βιβλιοθήκης τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν "ΑΓΙΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ", παρουσία τῶν Μελῶν τοῦ Διοικητικοῦ Συμβουλίου καί τῶν Συνεργατῶν τῆς Βιβλιοθήκης.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1