Αρχείο Ειδήσεων

201η Επέτειος Ευρέσεως Αγίας και Θαυματουργού Εικόνος της Ευαγγελίστριας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/01/2024

«Τι χαρμόσυνος ημέρα εις την Τήνο ανατέλλει και ευχάς η Θεοτόκος εις τον κόσμο αποστέλλει». Η εύρεση της εικόνας της Ευαγγελίστριας, στις 30 Ιανουαρίου 1823, πριν από 201 χρόνια, είναι το γεγονός, που μας τιμά, γιατί ήταν τότε που επέλεξε η Μάνα Παναγιά μας να στήσει το θρόνο της στο νησί μας, καθιστώντας το,

δείτε περισσότερα »
Η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για την Οικογένεια
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 30/01/2024

«Ο γάμος των ομοφυλοφίλων είναι ανατροπή του Χριστιανικού Γάμου και του θεσμού της πατροπαράδοτης ελληνικής οικογένειας», αναφέρει στην εγκύκλιό της η Ιερά Σύνοδος, εκφράζοντας την κατηγορηματική διαφωνία της Εκκλησίας στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

δείτε περισσότερα »
Υπαπαντή: ημέρα εορτής της Ορθοδόξου Χριστιανής Μητέρας
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 30/01/2024

Υπαπαντή του Κυρίου: αυτή η ημέρα ορίστηκε το 1929 να τιμάται η μητέρα στην Ελλάδα. Οι καταβολές μας ως λαός και η Ορθόδοξη πίστη, που είναι και το κυρίαρχο θρήσκευμα στην Ελλάδα, μας συνδέουν περισσότερο με την ημέρα της Υπαπαντής.
Η Παναγία είναι εκείνη που επικαλούμαστε όλοι σε δύσκολες στιγμές της ζωής μας. Αυτό είναι ένα βίωμα που μεταγγίζεται από τη μάνα στο παιδί της και η κραυγή «Παναγία μου!…» βγαίνει αυθόρμητα σε κρίσιμες στιγμές.
Ο συνεορτασμός κάθε Ορθοδόξου Χριστιανής μητέρας την σημερινή ημέρα με τη Μάνα του Χριστού μας, της μεσίτριας προς τον φιλάνθρωπο Θεό, της γέφυρας της μετάγουσας από την γη στον ουρανό, καθίσταται ανάγκη έκφρασης τιμής και ευγνωμοσύνης.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1