Αρχείο Ειδήσεων

Εορτή της Παναγίας ως Φωτοφόρου Νεφέλης και Σκέπης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/10/2022

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.ΕΦΡΑΙΜ, τελέσθηκε την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου 2022, εις τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ύδρας Αρχιερατική Θ.Λειτουργία, με την συμμετοχή και των Πατέρων της Νήσου επί τη εορτή της Παναγίας ως Φωτοφόρου Νεφέλης και Σκέπης. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος προέστη της Δοξολογίας επί τη Εθνική επετείω και ακολούθως παρέστη εις την επιμνημόσυνη δέηση εις το Ηρώων ως και εις τας εορτίους εκδηλώσεις της ημέρας. ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

δείτε περισσότερα »
Εκδημία Ιερέως
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 28/10/2022

Ι.Μ. Ιλίου-Το πρωί της 27ης Οκτωβρίου 2022 εκοιμήθη ο ιερεύς Αλέξανδρος Κεφαλής, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Αχαρνών. Ο μακαριστός πρεσβύτερος παρέμενε στην ενεργό διακονία, αν και είχε συμπληρώσει το 82ο έτος της ηλικίας του, ακούραστος στα εφημεριακά του καθήκοντα. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον ναό που υπηρετούσε (Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων, Ρέθι Αχαρνών) το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, στις 10:00. Η ταφή θα γίνει στη γενέτειρά του.

δείτε περισσότερα »
Χαλκίδα: Εορτή Αγίου Δημητρίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/10/2022

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συμμετοχή Ιερού Κλήρου και πιστού Λαού του Θεού πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, η ιστορική καθέδρα του Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων. Την παραμονή της πανηγύρεως το απόγευμα, Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον

δείτε περισσότερα »
Η Παναγία οδηγήτρια των Ελληνικών Στρατευμάτων
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 28/10/2022

Εμφανίσεις της Αγίας Σκέπης υπήρξαν και στα Αλβανικά βουνά κατά τον πόλεμο του 1940, όπου πολλοί στρατιώτες είδαν την Παναγία ολοζώντανη να τους σκεπάζει και να τους προστατεύει από τις σφαίρες και τις βόμβες, αλλά και ως σύννεφο να τους κρύβει ώστε να μη γίνονται αντιληπτοί από τον εχθρό. Έτσι καθιερώθηκε να εορτάζεται την 28η Οκτωβρίου, ως ανάμνηση της Θείας Προστασίας της Παναγίας. Η κανονική εορτή της Αγίας Σκέπης είναι την 1η Οκτωβρίου.

δείτε περισσότερα »
Η Εκκλησία στον αγώνα του 1940
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 28/10/2022

φωτο π. Τιμόθεος Ηλιάκης -Ο μακαριστός Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος Ματθαιάκης ως στρατιωτικός Ιερέας μαζί με αξιωματικούς και στρατιώτες στα Ελληνοαλβανικά σύνορα .

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1