Αρχείο Ειδήσεων

Ψευτοεπίσκοπος για τρισάγιο στον τάφο του τέως Βασιλιά
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 18/01/2023

Με την πρόθεση να τελέσει… τρισάγιο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο έσπευσε στο Τατόι ψευδοεπίσκοπος από την Αχαΐα.
Το συγκεκριμένο γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει -μεταξύ άλλων- πως «δεν ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος, δεν είναι κανονικός Επίσκοπος ή Μητροπολίτης, ούτε καν Ιερεύς ή Διάκονος και, επομένως, οποιοδήποτε ιερό Μυστήριο «τελεί» είναι άκυρο».

δείτε περισσότερα »
Αμαλιάδα: Εορτή Αγ. Αθανασίου
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 18/01/2023

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε το διήμερο 17-18 Ιανουαρίου η εορτή του Αγίου Αθανασίου Πολιούχου της πόλης Αμαλιάδας. Για πρώτη φορά προσκλήθηκαν από τον άγοντα τα ονομαστήριά του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανάσιο στις θρησκευτικές εκδηλώσεις πέντε αρχιερείς:

δείτε περισσότερα »
Η νύχτα με τα φαναράκια
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 18/01/2023

Σ' ένα εγκαταλελειμμένο χωριό στη βόρεια Χίο κάθε χρόνο οι κάτοικοι του (που πλέον έχουν μετακομίσει εδώ και χρόνια στη Νέα Ποταμιά) γιορτάζουν τη χάρη του Αγίου Αντωνίου στο μοναδικό εκκλησάκι που στέκει απέναντι από το παλιό χωριό. Δημιούργησαν μια ιδιαίτερη "συνάντηση"...μια πρόσκληση σε όσους "έμειναν" πίσω, τη νύχτα με τα φαναράκια. Κάθε φαναράκι και μια ψυχή, κάθε φαναράκι και μια ανάμνηση από το παλιό χωριό.

δείτε περισσότερα »
«Η ζωή των αγίων είναι αυθεντική φανέρωση της ζωής του Χριστού»
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 18/01/2023

Με την δέουσα ιεροπρέπεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε και στην Εκκλησία των Σερρών και της Νιγρίτης η πανσεβάσμιος ιερά μνήμη του οσίου πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου.

Συγκεκριμένως, αφ’ εσπέρας της εορτής, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στον εορτάζοντα

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1