Αρχείο Ειδήσεων

Πόλος έλξης η εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/09/2019

Πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες θα αποτελέσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η Μεσσήνη με την κάθοδο της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, το Νησιώτικο πανηγύρι και τη Λευκή Νύχτα. Η τελετή καθόδου της σεπτής εικόνας της Θεοτόκου από την Ιερά Μονή του Βουλκάνου στη Μεσσήνη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

δείτε περισσότερα »
Έναρξη των Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων της Αποστολικής Διακονίας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/09/2019

To Γραφείο Κατηχήσεως & Νεότητος της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τη χάρη του Θεού διοργανώνει και εφέτος μαθήματα των Φροντιστηρίων & των Σεμιναρίων υποψηφίων κατηχητών και Σεμινάριο της Νοηματικής Γλώσσας. Έχοντας ως θεμέλιο την Αγιογραφική και Πατερική Θεολογία, την Ορθόδοξη Πνευματικότητα αλλά και την συμβολή των ανθρωπιστικών επιστημών εκπαιδεύει τους νέους υποψηφίους

δείτε περισσότερα »
Μαίναλο: Θεία Λειτουργία στην κορυφή-φωτο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/09/2019

Τήν Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 στό χωριό Μανταΐικα τοῦ Φαλάνθου, πραγματοποιήθηκε ὀρειβασία στήν βουνοκορφή τοῦ Προφήτου Ἠλία στό ὄρος τοῦ Μαινάλου.

Ἡ ὁμάδα ἀποτελεῖτο ἀπό 15 ἄτομα μέ μπροστάρη τόν Ἐφημέριο τοῦ χωριοῦ π. Ἀναστάσιο Καντζάβελο, ἡ ὁποία ἀνέβηκε στό ὄρος τά χαράματα τῆς Κυριακῆς.

Σκοπός τῆς ἐξόρμησης, ἡ ὁποία ἐπαναλαμβάνεται τά τελευταῖα χρόνια, ἦταν ἡ τέλεση Θείας Λειτουργίας στήν κορυφή τοῦ βουνοῦ.

δείτε περισσότερα »
Νεαρή Κενυάτισσα βαπτίσθηκε Ορθόδοξη Χριστιανή
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 17/09/2019

Νεαρή Κενυάτισσα βαπτίσθηκε Ορθόδοξη Χριστιανή στην Ιερά Μονή Αγίας Μακρίνης Αναβάλου στο Κιβέρι Αργολίδος, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019. Το Ιερό Μυστήριο του Βαπτίσματος και του Χρίσματος τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος ,το οποίο έγινε στην θάλασσα.Το όνομα που παρέλαβε η νεαρή Κενυάτισσα είναι Μαγδαληνή

δείτε περισσότερα »
Μεγάλη Φιλανθρωπική Συναυλία στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/09/2019

Στο πλαίσιο των Ιερών Πρωτοκλητείων 2019 θα πραγματοποιηθή στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών μεγάλη φιλανθρωπική Συναυλία από τον καλλιτέχνη Γεώργιο Νταλάρα, με την συμμετοχή και άλλων Καλλιτεχνών . Η συναυλία θα πραγματοποιηθή στο γήπεδο Μπάσκετ Απόλλωνα Πατρών στις 27 Νοεμβρίου 2019.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1