Αρχείο Ειδήσεων

"Φυλακισμένος" στις καρδιές των πιστών
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 12/04/2020

Άνθρωποι με μεγάλα οικονομικά προβλήματα βρίσκουν κάθε μέρα ένα πιάτο ζεστό φαγητό χάρη στον παπά-Γιώργη.Ο «παπάς των φτωχών», όπως τον αποκαλούν, φροντίζει εδώ και χρόνια άτομα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες, διοργανώνοντας συσσίτιο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στου Φιλοπάπου. Αυτός ο ιερέας είναι "φυλακισμένος" στις καρδιές των πιστών.

δείτε περισσότερα »
Θεία Κοινωνία-Παρανομία και έρευνα...
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 12/04/2020

Έρευνα για περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι διεξάγει η Αρχιεπισκοπή έπειτα από φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και εμφανίζουν τον ιερέα της εκκλησίας να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού.

Η πράξη του ιερέα προκάλεσε την αντίδραση και τις διαμαρτυρίες γειτόνων και περιοίκων, οι οποίοι κάλεσαν τον ιερέα να σταματήσει, όμως εκείνος φέρεται να υποστήριξε ότι είναι νόμιμο αυτό που κάνει.

δείτε περισσότερα »
Ιεροσόλυμα: Η Χρυσή Πύλη
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 12/04/2020

π. Τιμόθεος Ηλιάκης Ιεροσόλυμα η Χρυσή Πύλη Πρόκειται για την πιο αρχαία πύλη από την οποία πέρασε ο Χριστός πάνω στο γαϊδουράκι κατά την είσοδό του στην πόλη των Ιεροσολύμων. Από την ίδια πύλη πέρασε το 629 μ.Χ. και ο αυτοκράτορας Ηράκλειος μεταφέροντας τον Τίμιο Σταυρό από τους Πέρσες που τον είχαν κλέψει κατά τις επιδρομές τους.

δείτε περισσότερα »
Βανδάλισαν ιερό ναό στη Θεσσαλονίκη
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 12/04/2020

Άγνωστοι βανδάλισαν τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Άνω Πόλη στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη σελίδα του «Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης», σε τοίχο της εκκλησίας οι δράστες έγραψαν με σπρέι σύνθημα και σχημάτισαν το σήμα της αναρχίας. Ο Ιερός Ναός βρίσκεται

δείτε περισσότερα »
Φωτιά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Φθιώτιδας
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 12/04/2020

Πυρκαγιά ξέσπασε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Φθιώτιδας στη Λαμία τα ξημερώματα της Κυριακής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα τα ξημερώματα και οι καπνοί «έπνιξαν», τον Μητροπολιτικό ναό.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1