Αρχείο Ειδήσεων

«Ο,τι σπείρουμε θα θερίσουμε»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/05/2018

Στην εκπομπή ''Καλημέρα Ελλάδα'' μίλησε σήμερα, Πέμπτη 10 Μαΐου ο Αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος για το άρθρο 8 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

δείτε περισσότερα »
Ο αρχιμανδρίτης Ιερεμίας Γεωργαλής στην γενέτειρά του
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 10/05/2018

Η Μυρσίνη (ν. Ηλείας) εόρτασε με κάθε λαμπρότητα τον Άγιο Νικόλαο (μετακομιδή λειψάνων) και στον ομώνυμο ιερό ναό μετά από πολλά χρόνια λειτούργησε ο αρχιμανδρίτης Ιερεμίας Γεωργαλής, που κατάγεται από την Μυρσίνη.

δείτε περισσότερα »
N.Φιγαλεία: Διάρρηξη της Ι.Μ.Κοιμήσεως Θεοτόκου
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 10/05/2018

H διάρρηξη της ιεράς μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Νέα Φιγαλεία, είχε ως μοναδικό σκοπό την κλοπή των χρημάτων από το παγκάρι της εκκλησίας. Ο δράστης ή οι δράστες αφού έσπασαν την νότια πόρτα εισόδου, εισήλθαν στο εσωτερικό του και ''δουλεύοντας'' για αρκετή ώρα πιθανότατα με κατσαβίδι, έσπασαν το παγκάρι αλλά για κακή

δείτε περισσότερα »
Η Εκκλησία για την αναδοχή παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 10/05/2018

Μετά από την χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας που επιτρέπει την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος διατυπώνει και πάλι την έντονη αντίθεσή της στην επιλογή της Πολιτείας να στερήσει από ορισμένα παιδιά το δικαίωμα ανάπτυξής τους μέσα σε ένα φυσιολογικό οικογενειακό

δείτε περισσότερα »
Γιατί θυσιάζουν τα παιδιά;
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 10/05/2018

Σίγουρα δέν εἶναι στραβός ὁ γιαλός. Ἐμεῖς εἴμαστε πού ἀρμενίζουμε στραβά. Προσπαθῶ νά καταλάβω πῶς τελικά σάλεψε ὁ νοῦς μας καί τά αὐτονόητα τά διαγράψαμε ἀπό τήν ζωή μας. Μέχρι τώρα θεωρούσαμε αὐτονόητο τό πόσο δύσκολο εἶναι ἕνα παιδί νά μεγαλώσει χωρίς μάνα. Ἀναπτύξαμε μάλιστα μιά ὁλόκληρη ψυχολογική ὑποστήριξη πρός μία τέτοια κατεύθυνση.

δείτε περισσότερα »
Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Αγ. Νικόλαο Σπάτων
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 10/05/2018

-(φωτο Ευάγγελος Δημητρόπουλος) Στην ιερα μονη Αγιου Νικολαου Σπατα πολυαρχιερατικη θεια λειτουργια μετα απο 80 χρονια. Συλλειτουργοι οι Μητροπολιτες Ηλειας και Πατρων κ.κ Γερμανος και Χρυσοστομος,με τον επισκοπο Ανδρουσης κ.Κωνσταντιο.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1