Στόχος 7 ενοριών στην Ηλιούπολη «να μην πεινά κανείς»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/09/2011

Συνάντηση εκπροσώπων των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων Ηλιουπόλεως με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλεως.

Μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστου Γιαννάκη, στην συνάντηση αυτή μετείχαν εκτός του αντιδημάρχου, η δημοτική σύμβουλος κα Αικατερίνη Μαρκουλάκη, υπεύθυνη επικοινωνίας του Δήμου με την τοπική Εκκλησία και οι πατέρες Ανδρέας Λάμπρου από το Ναό της Κοιμήσεως, Γεώργιος Σούλος από τον Άγιο Κωνσταντίνο, Ιωάννης Κυρλάκης από τον Άγιο Νικόλαο, Αθανάσιος Σπηλιόπουλος από την Αγία Παρασκευή, Στέφανος Καλύβας από τους Αγίους Αναργύρους, Ιωάννης Ανδρικόπουλος από τους Αγίους Τιμόθεο και Μαύρα και εκ μέρους του Φιλοπτώχου της Ενορίας μας η αντιπρόεδρος του κα Αγγελική Βλαχάκη, συνοδευθείσα από τον πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού μας Αρχιμανδρίτη κ. Σεραφείμ Δημητρίου.

Η συνάντηση διήρκησε πλέον της ώρας και σ΄αυτήν αφού τοποθετήθηκε ο Αντιδήμαρχος και η Δημοτική Σύμβουλος προτείνοντας αρωγή από το Δήμο για τα συσσίτια των Ενοριών, έλαβαν τον λόγο οι πατέρες και αναφέρθηκαν στα κατά ενορία δεδομένα. Ακολούθησε διάλογος, αφού προηγουμένως από τον Αντιδήμαρχο αναφέρθηκαν αρκετές πρωτοβουλίες αλλά και δομές που πρόκειται να δημιουργηθούν στον Δήμο με σκοπό την κοινωνική βοήθεια, ανάμεσα στα οποία το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο, και άλλα. Αναφορά έγινε και στη Αιμοδοσία με την παράκληση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής για ενημέρωση των ενοριτών για την αιμοληψία που κάμει ο Δήμος. Από τους κληρικούς τονίσθηκε ή ανάγκη για διακριτική προσέγγιση κάθε περιπτώσεως αλλά και η γνωστοποίηση στους δημότες της δυνατότητας που δίνετε από τις ενορίες κανείς στην πόλη να μην μένει νηστικός.   

Η πρόθεση του Δήμου είναι να ενισχύσει τα συσσίτια που γίνονται στις πέντε ενορίες,  αλλά και την διανομή τροφίμων που γίνεται στους Αγίου Αναργύρους και τον Άγιο Νικόλαο.

Αξίζει να σημειωθεί η αναφορά από τον Αντιδήμαρχο μεταξύ άλλων, στην συνεργασία για την παροχή μονάδων αίματος από την ενορία μας σε δημότες μετά από παράκληση του Δήμου, αλλά και σε δύο πρόσφατες επείγουσες περιπτώσεις που αφορούσαν περιστατικά που ενεπλάκη η ενορία μας. Στην πρώτη αναφέρθηκε η άμεσος επέμβαση εφημερίου της ενορίας, ο οποίος ανέλαβε εξ ιδίων τα έξοδα κηδείας 21χρονου τέκνου παλιννοστησάντων εκ της πρώην ΕΣΔΔ, του δήμου παραιτηθέντος κάθε οικονομικού δικαιώματος για την κηδεία και την ταφή, και στην δεύτερη η περιθάλψη από ενορίτες με την συνεργασία του Δήμου, υπερενενηκονταετούς ενορίτισσας μετά τον θάνατο της θυγατέρας της. Η κοινή συνεδρία των εκπροσώπων του Ενοριακών Φιλοπτώχων των επτά ενοριών της Ηλιουπόλεως και των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής έληξε με την υπόσχεση επαναλήψεως της, αλλά και διαρκούς συνεργασίας για το καλό των κατοίκων της πόλεως.

Εκ του τμήματος Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας,

του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου

Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως