Απαξιωτικές δηλώσεις του μητροπολίτη Περιστερίου για το Πανελλήνιο Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου-Απάντηση από το Πανελλήνιο Ίδρυμα στον κ.Χρυσόστομο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 16/09/2011

του Κώστα Ζαφειρίου

Απαξιωτικά μίλησε για το Πανελλήνιο Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου ο μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος. Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στο «Βήμα FM», λίγο πριν τις 11 το πρωΐ (εκπομπή με Β. Χιώτη-Ν.Παπαδόπουλο), ο σεβασμιώτατος Περιστερίου είπε πως τα Πανελλήνια Προσκυνήματα  που έχουν πολλά χρήματα, πρέπει να προσφέρουν στο λαό και συνέχισε  λέγοντας πως  το Πανελλήνιο Ίδρυμα Τήνου δεν προσφέρει και το θέμα θα το θέσει στην Σύνοδο της Ιεραρχίας στις 4 Οκτωβρίου.

Οσον αφορά τη μητρόπολή του είπε πως δεν έχει χρήματα, γιατί οι πιστοί πια  «ρίχνουν στο παγκάρι 10, 20 λεπτά ή ακόμη και κουμπιά για να ανάψουν δέκα κεριά».

Λίγο πριν πέσει το σήμα τέλους της εκπομπής από τα ανοικτά μικρόφωνα του σταθμού, ακούστηκε επιφώνημα που δεν τιμά το ακροατήριο.

 Οι δηλώσεις του μητροπολίτη Περιστερίου, αναμένεται να τύχουν απάντησης από το Πανελλήνιο Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου. 

Αργά το μεσημέρι από το Π.Ι.Ι.Ε.Τ  ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Με αφορμή  δηλώσεις  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου, σχετικά με την προσφορά του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., που έγιναν στο «Βήμα FM», λίγο πριν τις 11 σήμερα το πρωΐ (εκπομπή με Β. Χιώτη-Ν.Παπαδόπουλο),  από το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου ανακοινώνονται τα εξής:

Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε από την ιστοσελίδα «ierovima.gr» τα όσα ο Σεβασμιώτατος και κατά πάντα Σεβαστός Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος  ανέφερε για το Ιερό  Ίδρυμα, κρίνοντας, απ’ όσο μπορεί να συμπεράνει κανείς, την προσφορά του μηδαμινή.

Για το θέμα αυτό, παραπέμπουμε το Σεβασμιώτατο στον πολυσέλιδο Απολογισμό, τον οποίο κατ’ έτος και κατά χιλιάδας εκδίδει το Ιερό  Ίδρυμα και διανέμει στους προσκυνητές, στον οποίο αναφέρεται αναλυτικά η τεράστια, πολυεδρική  και μοναδική, ίσως,  για τα ελληνικά δεδομένα κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά του, την οποία ως φαίνεται ο Σεβασμιώτατος δεν έχει πληροφορηθεί.

Επειδή δε αναφέρει ότι θα θέσει το θέμα κατά την επιούσα κατά μήνα Οκτώβριο Σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τότε θα λάβει και τη διεξοδική απάντηση από το Σεβασμιώτατο Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής και Μητροπολίτη  Σύρου & Τήνου κ. Δωρόθεο Β’”.