Δικαίωση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη ζητά αγιορείτης μοναχός

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 07/02/2011

Μοναχός  με εικοσαετή  διακονία της ιεράς μονής οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους. Καλός συνομιλητής, καλός χειριστής του λόγου, με βλέμμα ευθυτενές.

Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που σχηματίζεις όταν συναντάς τον μοναχό Χριστόδουλο (κατά κόσμον Νικόλαος Διαμαντόπουλος), ο οποίοςδηλώνει πως έχει εκδιωχθεί αδίκως από τη μονή του «ύστερα από μεθοδεύσεις και μηχανορραφίες» συγκεκριμένων μοναχών τους οποίους έχει μηνύσει.

Ο αγιορείτης μοναχός Χριστόδουλος έχει αποστείλει μακροσκελή επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, όπου εξιστορεί τα όσα έχουν συμβεί εις βάρος του εντός της ιεράς μονής.

Ο μοναχός έχει δημοσιοποιήσει την περιπέτειά του σε πολλά ΜΜΕ ενώ τηλεοπτικός σταθμός της Κύπρου (φωτο) ασχολήθηκε επί μακρόν με το θέμα του.

Στην επιστολή που απέστειλε ο μοναχός Χριστόδουλος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο καταλήγει αναφέροντας:«Αιτούμαι από την Υμετέρα Αγιότητα την διαβεβαίωση όπως τεθώ υπό την ποιμαντική προστασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αφού πρώτα τύχω ενδελεχούς ακροάσεως από Επίσκοπον του Πατριαρχείου, ο όποιος θα διαμεσολαβήσει δια την αποκατάσταση μου στην μονή από την οποία αδίκως εκδιώχθην