Η κηδεία του π. Δημητρίου Τριάντου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/10/2014

Την Τετάρτη   22α   Οκτωβρίου  2014, εκοιμήθη εν Κύριω ο Συνταξιούχος Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ροϊνού  Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Τριάντος σε ηλικία 86 ετών. 

Η Εξόδιος Ακολουθία  ετελέσθη την  Πέμπτη  23η  Οκτωβρίου 2014  εις τον Ιερόν  Ναόν Αγίου Νικολάου Άνω Δαβιάς    Μαντινείας,  προεξάρχοντος  του Σεβασμιωτάτου Αρκά Μητροπολίτου  Πατρών κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ο οποίος είχε προσκληθεί εκ των τέκνων του μεταστάντος προς τούτο, αφού προηγήθηκε από πρωίας η τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Ιερείς εκ των Ενοριών της Τριπόλεως  και της Αρχιερατικής Περιφέρειας Φαλάνθου, Ιεροψάλτες και πλήθος χριστιανών   συμμετείχαν συμπροσευχόμενοι στην Εξόδιο Ακολουθία του εκλιπόντος  για την ανάπαυσιν της ψυχής του, εκδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αγάπη και την συμπαράσταση προς τους οικείους του μακαριστού Ιερέως και αποδίδοντας την κατά το ανθρώπινον τιμήν και τον σεβασμόν εις έναν άξιον Ιερέαν της Ιεράς  Μητροπόλεώς μας.  

Τον επικήδειον  λόγον  εκφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ο οποίος εκπροσώπησε  τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΝ, μεταφέροντας  στους οικείους και τους παρισταμένους τις συλλυπητήριες ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχου μας,  ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων εκτός Μητροπόλεως,  κάνοντας  εκτενή αναφορά στον Βίο και την Πολιτεία του Μακαριστού Ιερέως μιας και τον γνώριζε πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια της Θεοφιλούς Ιερατεία του,  φέρνοντας στην επιφάνεια όλα τα χαρίσματα που είχε ένας Άξιος Δίακονος της Εκκλησίας του χριστού όπως ήταν ο μακαριστός π. Δημήτριος.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

μακαριστού Πατρός Δημητρίου Τριάντου

Ο Ιερεύς Δημήτριος Τριάντος, του Βασιλείου και της Τριαντάφυλλης, εγεννήθη εις το χωρίον Δαβιές Μαντινείας την 17ην  Δεκεμβρίου 1928.

Αποφοίτησε εκ  του Ανωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής  των Αθηνών.

Την 22αν   Ιανουαρίου 1956 ενυμφεύθη την Νίκη Γεωρ. Καραλή μεθ' ης απέκτησαν τρία τέκνα.

Έχειροτονήθη υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Γερμανού Β' Διάκονος την 20ην Ιουλιου 1957 εις τον Ιερόν Ναόν Προφήτου Ήλιου Τριπόλεως και Πρεσβύτερος την 25ην  Αυγούστου 1957 εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Γεωργίου Ροϊνού.

Έλαβεν υπό του ιδίου Αρχιερέως το οφφίκιον του Σακελλαρίου την 25ην  Όκτωβρίου 1987 και το οφφίκιον του Πρωτοπρεσβυτέρου την 8ην  Αυγούστου 1993.

Την 13ην  Μαρτίου 2004 ετιμήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ με το Χρυσούν Μετάλλιον της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας .

          Από της ημέρας της χειροτονίας του έως και της συνταξιοδοτήσεως του την 1ην  Σεπτεμβρίου 1999 διηκόνησε ως τακτικός εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ροϊνου.

                                                                                  +Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας